ned

17 май 2017 г. от 11:00 до 15:00 Площад Народно събрание, София

Пети национален протест на хората с увреждания !

Повече информация - ТУК: https://www.facebook.com/events/742861169228512/

Време е за ежегодната ни, пролетна среща "на кафе" :) пред Народно Събрание! Всеки приел покана и цъкнал на "ще присъствам", знае исканията ни, бил е с нас на някой от предходните протести, подкрепя ни или просто живее в ада. Ад не от факта увреждане, ад заради отношението на държавата към хората с увреждания. 
През последната година, все пак ,бяха направени промени, които леко подобриха нещата, но само и единствено за децата с най-тежки увреждания. Разделиха ни на по-тежко увредени и по-леко увредени деца. Странно, когато има увреждане, него си го има и за един родител едва ли е леко лекото увреждане, ама нейсе.....Големият проблем остава ПЪЛНАТА И ТОТАЛНА ЛИПСА НА ПРОМЕНИ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НАД 18 ГОДИНИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, което е и основния повод за пети протест. Ние няма да спрем, докато всеки човек с увреждане не получи достойното си съществуване, ТАКА КАКТО СЪЩЕСТВУВАТ ТЕ ВЪВ ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА - С ДОСТОЙНСТВО !!!
Чакаме ви там, на уреченото място в уреченият ден и час, да ги подсетим отново, както ще правим всяка година по два-три пъти, щом се налага!

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy