ned

ИзточникВ периода от 8 до15 септември, фондация Street Dance Zoom и Пламен Любенов - рап-танцьорът на инвалидна количка от Варна и екип на фондация "Съпричастие" - обединение на професионалисти с увреждания от образователната и социалната сфера, които работят с хора в неравностойно положение ще споделят със свои партньори от Естония, Литва, Малта, Испания, Англия, опитът си при работата с младежи в риск. "С помощта на уличните танци и разказването на истории с обучителна цел ще подпомогнем колегите си да научат за по-интересни и динамични методи за получаване на обратна връзка от младите хора, с които работим.", съобщиха организаторите за Moreto.net. 

На 13 септември 2014, като елемент от програмата на градския фестивал на открито, Пламен Любенов ще проведе първият семинар по интегрирани танци в гр. Силамае, Естония.


ned

Музикален фестивал за хора в неравностойно положение

Източник 

260 000 души са българите с увреждания, а повечето от тях няма къде да проявят талантите си


ned

ИЗТОЧНИК - novanews.bg - ВИЖТЕ И ВИДЕО МАТЕРИАЛА ОТ - ТУК

Спортистите се завърнаха от Суонси с четири златни, 

три сребърни и четири бронзови отличия

11 медала спечели България от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания. Спортистите, които се представиха блестящо, се завърнаха от Суонси с четири златни, три сребърни и четири бронзови отличия.  


ned

ИЗТОЧНИК - novanews.bg - ВИЖТЕ И ВИДЕО МАТЕРИАЛА ОТ - ТУК

20-годишният Пламен от Варна покори голямата сцена с уменията си, 

въпреки тежко заболяване

20-годишният Пламен Любенов показва как дори и в най-тежките ситуации човек може да запази усмивката на лицето си. Младежът се е отдал на танците въпреки факта, че е поради тежко заболяване е в инвалидна количка.

 


ned

Източник

Програмите за заетост също били под въпрос

Парите за майките и хората с увреждания свършили

Парите за майките и хората с увреждания свършиха. Служебният социален министър  Йордан Христосков се оплаква, че във ведомството му не достигат 80 млн. лева. 


ned

Страхотно: Стела Енева също извоюва злато

Източник

Българката хвърли диска на 31.88 метра и донесе


ned

Източник

Златанов (вдясно) спечели спринта на 100 м в клас Т13

Българският спринтьор Радослав Златанов спечели златен медал oт европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Суонзи, Великобритания. 

26-годишният състезател от Велико Търново грабна титлата в бягането на 100 метра в клас Т13, който включва хора с умерено увреждане на зрението. 

Той донесе първи златен медал на България от шампионата и общо пето отличие в Суонзи след сребърните на Михаил Христов (скок дължина Т47) и Даниела Тодорова (диск F55) и бронзовите на Дечко Овчаров (копие F42) и Мустафа Юсеинов (диск F56). 

Златанов спечели златния медал, след като измина дистанцията за 11.22 секунди. Това е негов личен рекорд за сезона. 

Българинът, който е бронзов медалист на скок дължина от параолимпийските игри в Лондон, изпревари с 0.12 сек. Матеуш Михалски от Полша и с 0.32 сек. Филип Хандлер от Швейцария. 

България заема 16-ото място в класирането по медали, а със същия актив от един златен, два сребърни и два бронзови са още Италия и Швейцария. 

Убедителен лидер е Русия с 13 титли и общо 30 отличия. Домакините от Великобритания заемат второто място със седем златни, седем сребърни и десет бронзови медала. 
ned

Източник

Михаил Христов

Михаил Христов донесе четвърти медал за страната ни от европейското първенство за атлети с увреждания  в Суо̀нзи, Великобритания.


ned

Източник

Българинът завърши на трето място в хвърлянето на копие


Дечко Овчаров спечели бронзов медал на Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Суонси (Великобритания), организирано от Международния параолимпийски комитет. 34-годишният Овчаров завърши на трето място на копие в клас F42 с постижение от 43.44 метра. Шампион стана Хелги Свейнсон (Исландия) с 50.74 метра, а втори се нареди Рунар Стейнстад (Норвегия) с 47.18 метра. Отличието е второ за България в първия ден от състезанията след среброто на Даниела Тодорова по-рано днес на диск в клас F55.

ned

Източник

  •  

Първенството по атлетика за спортисти с увреждания започна днес във Великобритания

Казанлъшката параатлетка Даниела Тодорова стартира със сребърен медал на започналото днес Европейско първенство по лека атлетика за хора с увреждания.


НачалоПредишна12СледващаКрай