megi_mp

ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!!!

Нека в нейните обятия да видите реализирани всичките си мечти!

Да намерите отговорите на всичките си въпроси...


megi_mp

Историята на балканската шампионка по тенис за инвалиди - Мария Петрова и подкрепата, оказана й от  Борис Томов.

http://bnt.bg/bg/productions/120/edition/11349/malki_istorii_ae_29_dekemvri_2010_balkanskata_shampionka_po_tenis_za_invalidi_marija_petrova


Дек 29, 2010

пожелание

marica

честита коледа и весели празници на всички  с пожелание за много ,много здраве , късмет и  прекрасни  и вълнуваши преживявания през новата година


megi_mp

 

Има опасност съвременното лечение на острия инфаркт и други спешни и тежки състояния в кардиологията да спре или да бъде крайно намалено.


megi_mp

неделя, 26 декември 2010

София

Безплатни асистенти помагат на трудноподвижни хора на летище София. Помощниците помагат на възрастни хора и инвалиди да се ориентират из аеропорта и да преминат през всички формалности до качването в самолета. Услугата "индивидуален пътнически асистент", която се предлага на летище София, е напълно безплатна за пътниците.


fstart

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
megi_mp

25 декември 2010 01:31

София /КРОСС/ Проект „В страната на чудесата" даде възможност за полезна и интересна трудотерапия на децата от центъра за социална рехабилитация и интеграция в Разлог да изразят чрез творчеството си, своите умения да рисуват, предаде Радио Благоевград. Основната цел на проекта беше да подпомогне развиването на потенциалните възможности на децата с интелектуални затруднения чрез изкуство. В дейностите се включиха 12 деца с интелектуални затруднения в умерена и тежка степен на възраст от 3 до 18 години. Те бяха подбрани за участие в проекта от специалисти от Дневния център в Разлог въз основа на техните изявени интереси и желания. Децата се занимават пет пъти седмично по един час, като при всяко дете времетраенето е различно и зависи от типа увреждане. Изработват глинени свещници, чинийки, чаши, моливници, гипсови фигурки с магнити, украси за детски стаи, моделин, емотикони, декоративна украса на керамични и стъклени изделия, салфетки от плат, ръкохватки, игленици, хартиени книгоразделители с декоративни мотиви. Те също обличат и украсяват предмети с кожа и ги превръщат във вази, моливници, кутии за бижута. Чрез тези дейности се развива творческото мислене, подобрява се фината моторика на пръстите на ръцете. Чрез цветотерапията се развиват сензорите на децата, постига се подобрено самочувствие и удовлетвореност от работата. Коледният базар, на който бяха изложени изделията изработени от 18- те възпитаници на дневния център, предивзвика наистина голям интерес сред жителите на Разлог. Това ще ни помогне за намиране на пазар за изработените предмети с цел набиране на средства, което да доведе до устойчивост на творческите дейности на децата, каза Лидия Панкова -ръководител на Дневния център за социална рехабилитация и инттеграция в Разлог.

ИЗТОЧНИК


megi_mp
24 декември 2010

 

Снимка :Информационна агенция "Фокус"

Бургас. Над 50 деца от дом „Вяра, Надежда и Любов” ще бъдат осиновени до края на годината, съобщи за радио „Фокус”- Бургас директорът на дома Пепа Ралчева. Според нея осиновените до момента деца са два пъти повече в сравнение с 2008 година. Интересът към осиновяване идва предимно страна на български семейства, като осиновяванията от чужденци са три-четири. Възпитаниците на дома са от 0 до 7 години. Децата без увреждания са до 3 години, а децата със специални нужди до 7 години. 120 от децата ползват социалната услуга „Дневен седмичен център за рехабилитация” и се отглеждат в домашна среда. По време на празниците домът получава дарения от различни неправителствени асоциации, частни фирми и местен спортен клуб, с чиито средства са закупени стерилизатор и памперси. Всеки ден децата получават в менюто си плодове и месо. По празниците те ще получат допълнително храна. Виолета ДИМОВА/ ИЗТОЧНИК


Дияна

 

                                      Коледни вълнения

 

 

- Време е! Снежанке, да натоварим шейната! – дядо Коледа се

настани удобно върху работното си кресло.

  Нежната, красива девойка докосна сензорите, вградени в отсрещната стена. Светна огромен син дисплей. Това беше десктопът на суперкомпютъра, наречен „Шейната”, с който си служеше добрият старец.

- Елени! – появиха се девет икони с имената на файловете-носачи: ДАШЪР, ДЕНСЪР, ПРЕНСЪР, ВИКСЕН, КОМЕТА, КУПИДОН, ДОНЪР, БЛИТЦЕН и РУДОЛФ.

В тези текстови файлове трябваше да се качат както адресите на милиони деца от планетата Земя, така и препратки към програмите за телепортиране на подаръци. Пренесени в дома им навръх Коледа, съответните  „пакети”, предназначени за всяко послушно дете, щяха да се материализират в апетитни лакомства, шарени играчки, нови дрешки, весели книжки, спортни пособия.

  Цялата информация с желанията на малчуганите беше прилежно събирана и въведена в памет от работливите джуджета, помощници на дядо Коледа. Снежанка целогодишно беше следила работата на малките оператори. Тя отговаряше за коректността на таблиците, съдържащи всички имена, адреси и съответните желани подаръци. Всичко трябваше да бъде точно. Едно единствено неудовлетворено детско желание, една единствена разочарована сълзичка можеше да доведе до срив в системата. Всички в екипа бяха изключително внимателни и прецизни. Дядо Коледа нареждаше:

- Ще се постараем да разпределим количеството информация приблизително по равно между всички носачи. Дашър ще поеме Северна Америка, Денсър – Южна Америка, Пренсър – Европа, Виксен - …

- Дядо Коледа, при Виксен ми се струва, че има някакъв проблем. Не иска да приема никакви данни, като че ли е пренаситен. Да не би да е пипнал някой сезонен вирус? – притеснено изплака Снежанка.

- Постави го под карантина, за да не зарази и другите! За него ще оставим Антарктида, там без това няма деца. – взе светкавично решение дядо Коледа – Продължаваме! За Комета и Купидон ще бъде Азия, а за Донър и Блитцен – Африка. В тези континенти децата са много на брой и файловете трябва да са по два. За Рудолф остана Австралия и Океания. Готови сме.

  До дванадесетия час оставаха няколко минути. Всичко беше подготвено – таблиците бяха копирани и поставени на съответните места. Компютърът работеше с пълен ресурс. Очакваха само командата на дядо Коледа. Старецът за пореден път свери часовника си по астрономическото време, изчака последните няколко секунди и точно когато звездите се подредиха в конфигурация, указваща настъпването на Рождество Христово, той нареди:

      - Тръгвайте! О-хо-хо-хооо … Ъ! – изведнъж гласът му секна.

  Компютърът показваше успешно изпратени файлове. Картата на света блестеше, символизирайки радостното посрещане на Коледа. Само върху белия южен континент пламтеше червена  удивителна, което означаваше, че някое дете е останало без подарък.

Добрият старец смръщи вежди:

- Пропуснали сте дете?!

Снежанка и джуджетата се спогледаха недоумяващо. Не беше възможно, проверяваха толкова пъти… Какво ли се е случило? Къде беше грешката? Те милите, не бяха съобразили, че в минутата, предхождаща настъпването на светлия празник, в една от научноизследователските бази на Антарктида ще се роди бебе. Първото човешко бебе, появяващо се на бял свят в ледения континент.

- Сега какво ще правим? – въпросът беше отправен към Снежанка – Не останаха подаръци.

Снежанка погледна към добрия стареца, който в момента не изглеждаше никак добър, потърси мислено съпричастие от съкрушените джуджета, замисли се за секунда, но в следващия миг се усмихна щастливо:

- Спокойно! Сетих се. – въздишайки облекчено, всички погледи се насочиха към нея. В тях надеждата надвиваше безпомощността.

- Нали е момиченце? Ще му подаря името си…

 

  В навечерието на всяка Коледа Снежанка, девойката родена в Антарктида, празнува рожден и имен ден, благодари на своята кръстница за най-прекрасния подарък, който тя й е направила и мечтае отново да се върне на ледения континент.

 

 

 

 

 

 


megi_mp
  Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора. Спортен клуб „Спортна гимнастика” в Стара Загора започва проект по програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”, финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Основен партньор по проекта е Община Стара Загора, осигуряваща спортната база и безпрепятственото придвижване на над 40 деца за техните спортни занимания от домовете за деца „Българка” и „Незабравка".
Целта на проекта е създаване на условия и възможности за участие на деца в риск от социални домове в Стара Загора в безплатни системни спортни занимания по спортна гимнастика в свободното им време, за приобщаването им към организирани и системни тренировъчни и спортно-състезателни занимания, с цел подобряване на тяхното здраве, телодържание, двигателна култура, физическа и психическа дееспособност и социална интеграция, адаптация и създаване на интерес и любов към спорта и спортните занимания.
С реализирането на този спортен проект се използват възможностите на спорта като превенция срещу негативните влияния на обществото, както и осмисляне и пълноценно използване на свободното време на децата.

ИЗТОЧНИК


НачалоПредишна12345678910СледващаКрай