ilarion

Грижа за възрастни хора с физически увреждания, деменция, онкоболни и хора изкарали инсулт


Намира се в Златоград по пътя за Смолян-Пампорово, до село Старцево. За храната се грижат хора които не са забравили старите български рецепти, а за здравето бди денонощно медицински екип, лекар,медицински сестри и рехабилитатори. За контакти: с господин Иларион Станчев GSM: 0888342766 тел. офис: 0361/80371 e-mail: arpezos-group@mail.bg гр.Кърджали България саит:http://www.arpezos-group.com

Допълнителна информация:
Предлагани услуги: Ние осигуряваме на Вашите близки: - Денонощно обгрижване от квалифициран и медицински персонал; - Качествено обслужване и отговорно отношение; - Достъпни цени и удобен за клиента начин за плащане. - Създаваме уют и се стремим домуващите да се чувстват максимално пълноценни. Ние предлагаме: - Обстановка близка до домашната, кабелна телевизия и интернет; - Подходяща социална среда, възможност за общуване; - Стриктно поддържане на личната хигиена; - Хранене, подходящо за индивидуалното здравословно състояние; - Редовни посещения от личен лекар; - Раздвижване, масаж, при необходимост рехабилитация като част от възстановителния процес; - Адекватна реакция при необходимост от спешна медицинска помощ; - Снабдяване и редовен прием на предписаните медикаменти; - Индивидуален подход към нуждите на всеки домуващ; - Непрекъсната възможност за телефонна връзка с близките; - Посещения в удобно за вас време. - Домът разполага с леглова база от 25 места. за контакти: с господин Иларион Станчев GSM: 0888342766 тел. офис: 0361/80371 e-mail: arpezos-group@mail.bg гр.Кърджали България саит:http://www.arpezos-group.com


ЦЕНИ

Включва храна пет пъти дневно;

3 закуски в 7,30ч. 10,00ч. и 15,00ч., обяд 12,00ч. и вечеря 18,00ч.

цена - 25лв. на ден.

Социални работници ще се грижат за всички.

Медицински услуги и процедури.

Безплатни памперси за всеки клиент.

Денонощно топла вода, ток и отопление

Една безплатна екскурзия месечно из страната.

 

 1. Медицинска епикриза и медицински картон
 2. Изследване от ХЕИ за паразити
 3. Ксерокопие на личната карта на пациента
 4. Пижами две или три (летен – зимен период)
 5. Тениски или потници – два или три броя
 6. Хавлиени кърпи – голяма (за къпане) и малки – 2бр.
 7. Тоалетни принадлежности – сапун, гъба за къпане, четка и паста за зъби, шампоан за коса, гребен, принадлежности за бръснене (при мъжете), нокторезачка.
 8. Чехли или удоби обувки (за рехабилитацията)
 9. Чехли за баня
 10. Чорапи два или три чифта
 11. Жилетка – един или два броя (летен – зимен период)
 12. Комплект спално бельо – горен и долен чаршаф и калъфка


Русан

Вера ТОДОРОВА, 27 Декември 2012; 09:58 

 

Пенсионерите могат да вдигнат потреблението с 2-3 % догодина, прогнозират от Института по пазарна икономика. Индивидуалното потребление най-вероятно и ще продължи да расте с нисък темп (2-3%), най-вече благодарение на заложеното увеличение на пенсиите (с около 600 млн. лева) и на други социални плащания. Тъй като пенсионерите и социално слабите като цяло имат много ниска склонност към спестяване, допълнителните им доходи ще бъдат насочени предимно към текущо потребление, посочва в анализа си Десислава Николова.


ned


dido1985

ТУК


dido1985

ТУК


Русан
03.12.2012 г. 13:25
, видяна: 224
Ася ПАРПУЛЕВА
Родителите на малчуганите изказаха благодарност на сдружение "Различни, но равни" и на община Пловдив за помощта и разбирането.
Снимка Aspekti.info

20 семейства, които имат деца с увреждания, са получили възможност да ползват 1400 часа скъпоструващи процедури напълно безплатно благодарение на проекта "Център за социална рехабилитация и интеграция" на община Пловдив.

"Това е иновативна социална услуга, създадена по инициатива на родителите и осъществена с безценната подкрепа на общината", заяви председателят на сдружение "Различни, но равни" Атанас Тавков. Той уточни, че на децата са осигурени терапевтични грижи, чиято финансова равностойност е 42 000 лева. "Тези средства на практика общината дари на семействата, които никога досега не са получавали подобно отношение и грижа", подчерта Тавков.

Освен терапевтични процедури, психологическа и логопедична помощ от висококвалифицирани специалисти са осигурени безплатен транспорт и хранително подпомагане, уточни председателят на "Различни, но равни". Сдружението е учредено през 2002 г. от родители на деца и младежи с тежки физически увреждания.

"Това е чудесен модел за съвместно сътрудничество между сдружението и местната власт. Пловдив е единствената община в България, която предлага тази услуга. Най-хубавото е, че всичко в нашата работа е напълно прозрачно и че това, което родителите чакат от години, накрая се случи - да има реална грижа за децата, които толкова много се нуждаят от специално внимание", заяви още Тавков.


Дек 19, 2012

тест

HristoVatev

тест


ned

Мариана Атанасова
Източник

За първи път за мен Олимпийските игри дойдоха с усещането за празник. Навярно заразена от еуфорията на англичаните. Тук в Англия всеки говори за игрите – от малък до голям. Нямаше нужда да гледам българските представяния, макар че ги гледах, разбира се. Моите приятели ги следяха и идваха да ме информират и коментират – винаги с уважение и искрено съжаление, когато спортистите ни не успяваха да се справят много добре.

Още по-голямо събитие от Олимпиадата стана Параoлимпиадата – първенството за хора с недъзи. В България тя не беше излъчена, за съжаление. Тук обаче ако Олимпиадата беше състезанието на най-добрите, Параoлимпиадата бе състезанието на супер-хората. Английското общество видя в тези хора физическа и духовна сила, надхвърляща тази на останалите спортисти и им отдаде нужното уважение и възхита.

И заслужено. Всички знаем, че дори за спортист със съвършено здраве и в разцвета на силите си Олимпиадата е предизвикателство на ръба на възможностите, при това не само физическите, а като че ли дори в още по-голяма степен, на психическите. Нужни са изключително спокойствие и концентрация на духа за да покажеш най-доброто от себе си. Любовта и подкрепата на околните играе голяма роля за това. И както знаем, нашите най-изявени спортисти тази година не успяха да покажат най-доброто, именно по тази причина – не защото не бяха подготвени физически, а защото не бяха подкрепени и се чувстваха неважни и сами.dido1985

Меко казано съм ужасен приятели, гледайте този клип и вие също ще бъдете толкова ужасени колкото мен ! 30 милиона ! И нито левче за достъпност, нито левче за нов авто-парк, само за едни прехвалени подлези, дето пак хората с увреждания нямат да могат да ги ползват! И после изобщо някой ако се обади да каже нещо по тоя въпрос веднага Свилен Иванов ще му затвори устата с лафа, че били дадени 30 милиона лева за транспортен проект, от който транспорта нищо не е разбрал! Ами спирките?! Вижте как изглеждат те сега, при положение, че уж проекта за обновяването им започна още миналата пролет.


ned
image

Източник

Учени от САЩ създадоха ръка – робот, контролирана пряко с мисъл и постигнала степен на подвижност, по-близка от когато и да било до тази на човешки крайник, предаде Ройтерс. 52-годишната Джен Шойерман, която преди 13 г. бе диагностицирана с дегенеративно мозъчно увреждане и е парализирана от врата надолу, успяла да движи ръката с такава подвижност, каквато досега не е наблюдавана при подобни протези. Според експертите това е забележителна стъпка към създаването на протези, контролирани с мисъл. Предишни системи позволяваха на парализирани пациенти да пишат на клавиатура или на ръка напълно свободно само набелязвайки с мисъл коя буква искат. Лекари от Медицинския център към Питсбъргския университет са имплантирали на Шойерман две микроелектродни устройства в левия й двигателен кортекс, който отговаря за движението. Използвали са техника на мозъчно сканиране, за да открият съответната част от мозъка, която просветва при молбата към пациентката да раздвижи парализираните си ръце. Електродите са били свързани с ръката – робот чрез компютър, като е използван сложен алгоритъм за превод на сигналите, имитиращи истинския мозъчен контрол над здрави крайници. Именно този алгоритъм е истинският постигнат напредък на лекарите. След известно обучение Шойерман успяла да хваща предмети и да ги поставя на посоченото й място с точност от 91, 6 на сто, като скоростта на работа се увеличила с времето.


НачалоПредишна123СледващаКрай