Дек 31, 2013

ЧНГ * 2014 *

ned


ned

27.12.2013

ИЗТОЧНИК - tv7

ВИЖТЕ И ВИДЕО МАТЕРИАЛА ОТ - ТУК


ned

ИЗТОЧНИК

 

Специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания и лица, осъществяващи ремонтни дейности по инвалидни колички, ще се регистрират по облекчена процедура, ако бъдат приети предложените промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, които правителството одобри преди празниците. От пресцентъра на социалното министерство обясниха, че промените са част от "правителствения план за намаляване на административната тежест".


marko

Живота  който  не  е  разбрал   в  България  е  скапан ,  аз  прекарах  17  дена  в  ОЛЗ /  отделение  за   лечение  на   зависими / това  не  е  като  разходка  в  парка ,  нито  съм  зависим  от   нищо ,  но  страдам  от   психично  заболяване ,  но  имам  и   церебрална  парализа  и  трябва  да  ползвам  неща   като   за  инвалид  -  клекало  и  душ ,  където  в  обикновенно   психо   ги  няма  и  ме  пратиха  при   наркоманите  и  алкохолиците.... Аз съм  супер  човек ,  намерих  си  приятели  обаче ,  супер   яки   хора ,  даже  си  правехме  ,,затворническо  кафе ''.  Там  само   храната   беше  гадна ,  но  пък  другото   бе  хубаво, малко  да  се  откъстнеш  от  света  който  ме   дразнеше  и  подлодяваше , просто  ми  беше  хубово ,  намерих  5-6  приятеля  такива -  цигари   си  поделяхме  ,  болката  и  ужаса  от  болестите... 


ned

oт Facebook

След едногодишна борба по съдилищата някои банки и офиси в Севлиево вече са нормално достъпни...Скоро и останалите ще са...Преди 5 години когато започнахме,града беше почти непроходим за хора с колички...Сега и спортната зала и читалището и една от църквите,Общината и Художествената Галерия са проходими за хора с колички...Остават само няколко офиси на банки и Градският съд и Севлиево ще е може би най-достъпният град в България.

ned

Приятели, идват Празници, всеки обича подаръци, а Коледа е ден и за това, нека всеки подари поне Усмивка на някой в нужда от точно това 

Ако се бориш, ако си решил да ти е хубаво, колкото е възможно, въпреки всичко, ако продължаваш напред, въпреки състояние, заболяване и всякакви неволи - не означава, че нямаш нужда от мъничко подкрепа. 

Не всеки е имал шанса да учи в желаното училище, не всеки има шанса да работи мечтаното, поради ред причини, не всеки може да прави, това което правят другите - Но всеки може да бъде Добър Човек !

Не се сравнявайте с тези, които са минали по различен от вашия път и не са постигнали колкото вас, или с тези, които са успели много повече, техният път е бил друг и лично за тях. 
Обичайте и следвайте вашия Личен Път - там е това, което е Само за Вас !

Никой, ама никой не може да живее живота на другия, всеки си има своите изпитания и хубави моменти. Някои поради ред обстоятелства имат нужда от повечко подкрепа, други са по-добре, понякога е временно всичко, но това е живота. Затова трябва винаги с разбиране да се гледа на тези неща.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !ned

Източник

Чиновници от Националния осигурителен институт (НОИ) си издействали инвалидни пенсии. Това заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев пред ТВ7 вчера.

 


ned

Новите автобуси тръгват днес

Всичките 70 ще са по линиите след обед

Новите автобуси, с които Варна се сдоби в началото на декември, тръгват днес по улиците на града. Следобед те ще бъдат пуснати по линиите на"Градски транспорт" АД, каза за varnautre.bg кметът Иван Портних. 

Веднага след освещаването в 11 часа на паркинга на общинската фирма синьо-белите рейсове с марката "Соларис" ще качат първите си пътници. 30-те съчленени автобуса ще обслужват линии 14, 22 и 148 и окончателно ще изпратят в "пенсия" старите Икаруси. Останалите 40 единични (20 от които се движат на метан) ще са по другите линии на общинския превозвач. В движение ще останат едва 15 рейса от досегашния парк на "Градски транспорт". Линиите на "Транстриумф" ще се обслужват както досега.ned

Хора с увреждания. Снимка БГНЕС.

ИЗТОЧНИК 

Това съобщи зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов, след като Столичния общински съвет прие промени в наредбата за местните данъци и такси. Промяната в наредбата се наложи заради промени в Закона за местните данъци и такси, които бяха приети наскоро от парламента.


ned

 18 Декември 2013 

Варненски шофьори масово ползват местата за инвалиди, за да спират върху тях колите си. Това установи репортерска проверка на „Черно море“.

Особено притеснително е на паркингите на големите магазини в града. „Ние сме страшен народ, не признаваме никакви правила. Непрекъснато се наместват тук на мястото за инвалиди. Даже съм се карал с такива хора, но те са нагли и не се махат“, обясни Петър Желязков, когото срещаме на паркинг на хранителен маркет. Петър е любител-шофьор от 23 години и твърди, че никога не си е позволявал да спира на място за инвалиди.

Липсата на глоби кара много шофьори да спират, където пожелаят. Те не само заемат инвалидните места, но и паркират, като заемат няколко паркоместа край магазините, оплака се и Величка Панайотова. Била съм в Германия, там такова нещо не може да се случи. Не само защото ги глобяват такива разхайтени, но и защото хората са солидарни един с друг. Просто знаеш, че някой инвалид може да има нужда да спре на отреденото място и не му го заемаш, каза още Панайотова.


НачалоПредишна1234СледващаКрай