mishodobrev

Приятели, днес писах до "Господари на ефира". Искам да споделя с вас писмото и снимките.


Здравейте на целият екип на най-гледаното предаване "Господари на Ефира"


Ян 30, 2008

Нещо хубаво

vesikirova За всички приятели от мрежата: http://www.istini.hit.bg/


DanielaПреди години държавата ни съвместно с редица фондации,медиите и др. решиха да направят фонд за лечение на децата в чужбина.Така вместо всеки родител да се оправя сам за себе си,да търси дарители,просто да се обърне към фонда и да му бъдат отпуснати тези средства.Идеята и замисъла според мен са чудесни.Нека да се олеснят малко родителите.Те и без това са достатъчно притеснени за детето си ,че да мислят и как да осигуряват пари.Но какво се оказва?Дали наистина е по-лесно?

Ян 30, 2008

Тузлата

viki i mama
Това е Тузлата от преди 10г. Сега е едно занемарено място. От  хидротермалния басейн няма и спомен с изключение на съоръжението което е вече опасно за почиващите. Плажа е мръсен и обрасал с тръни,никой не го почиства в последните 3-4години няма и спасител. От детски санаториум се превърна в СБР . В това няма лошо , но защо не продължават да се приемат децата с предимство. Калолечебницата вече е една.Кал се прави на няколко смени зависи от това колко хора се събират.  Когато децата са малко и немогат да запълнят сами помещението служителката пуска с тях и жени или мъже ако са по-големи момчета.

„Копи-пейст политиката” е такава политика, която залага на повторението и по този начин задоволява естествения стремеж на властта да избягва промяната.


Въпреки критическия си потенциал обаче, понятието може да бъде концептуален троянски кон най-малко по две причини, свързани с двете му съставни части. Първо, „копи-пейст политиката” всъщност не е политика, а технология, маскирана като политика. Маскирана като политика, тази технология се използва от управляващите за поддържане на статуквото чрез механично повторение на едно и същото. Тя се родее с технологията на поточната линия и споделя нейните дехуманизиращи ефекти.


vesikirova

Образователен курс по квалификационна степен „икономист-информатик

Фондация "Манфред Вьорнер" набира хора с увреждания за включване в образователен курс по квалификационна степен „икономист-информатик”.

Като официален партньор на СУ "Св. Климент Охридски", фондация Манфред Вьорнер участва в провеждането на образователен курс по квалификационна степен „икономист-информатик”, който се изпълнява по проект „Развитие на мрежа от центрове за професионално обучение и квалификация на млади хора с увреждания и на ресурсни учители за интегрирани ученици със специфични образователни потребности”, финансиран по програма ФАР 2003, проект BG2004/006-070.01.01 “Развитие на мрежа от центрове за обучение на възрастни”.

За целта фондация "Манфред Вьорнер" обявява процедура за набиране на десет потенциални курсисти с увреждания, които да получат нови знания в сферата на икономиката и информационните технологии и комуникация. Планира се курсът да започне през първата седмица на февруари и да приключи в края на месец май, като дневната натовареност на курса ще бъде в рамките на 10 академични часа.
За времето на курса ще бъде осигурен безплатен транспорт от дома на курсистите до мястото на провеждане и обратно. Успешно завършилите курса ще получат диплома за ІІІ степен на професионална квалификация.

Срокът за записване в курса е до края на месец януари 2008г.

За повече информация или записване можете да се свържете с г-жа Надежда Стоянова от фондация "Манфред Вьорнер" на телефон 02/981-06-99 или на електронна поща: stoyanova.mwf@gmail.com.


dido1985

Интервю с Капка Панайотова и Минчо Коралски за решенията на ТЕЛК.

Темата продължава този понеделник в предаването зала №3 на Канал 1.

 


bogito68

Този бюлетин е изготвен за и в помощ на всички нас. Не само за хората с увреждане във Варна, но и в страната, особено в малките градове, където няма такъв обществен съвет и такива организации. Най – малкото, когато човек има нужда, може да позвъни на която и да е организация и ако не могат да помогнат заради разстоянието, то поне ще ви насочат къде да отидете във вашия град.

 

Бюлетина


Какво налага промени в Закона за интеграция на хората с увреждания?

Още при самото му приемане беше ясно, че Законът за интеграция на хората с увреждания е по-скоро неудачен компромис между разпоредби за „интеграция“, каквато настояваха да се случи някои правозащитни организации и експертите от Европейския съюз, и механизми на „социално подпомагане“, за които настояваше правителството, подкрепено от национално представителните организации.

Ян 22, 2008

Запитване

Дали е възможно да ми се поставят протези и на двата крака? Знае ли някой реда за постъпване в Центъра по протезиране в Горна баня?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


НачалоПредишна1234СледващаКрай