dido1985

За тези от Вас които не са разбрали за България предстоят санкции през месец май, ако до тогава не дадем на нашите кокошки ПО –ЩАСТЛИВ ЖИВОТ.

В задължителните условия, които следва да се създадат се включва разширяване на личното пространство на кокошката, пространство за собствено гнездо, място за ровене и търкане на ноктите и така нататък.
Напомням, че това европейско изискване влезе в сила от 01.01.2012 г. и все -пак в България вече има само 10 ферми, които не отговарят на изискванията и въпреки това ще ни подложат  на санкции, защото такава била политиката на ЕС. А кога великият ЕС ще ни глоби за нарушаване на човешките права ! Ако сравним кокошките и хората с увреждания, то излиза, че кокошките са много по-щастливи от нас! Само 10 ферми не отговарят на новите изисквания, а колко са градовете, които са абсолютно недостъпни за хора с увреждания от транспортна и всяка друга гледна точка! Май са много повече от 10?!
Кога ЕС ще ни глоби за нарушени човешки права на хората с увреждания? Нека този, който ще идва да инспектира ЩАСТИЕТО НА КОКОШКИТЕ, нека го качим на
количка и да му дадем нашите доходи и да видим как ще си живее и да видим какво ще предпочете тогава да бъде българска КОКОШКА или български ЧОВЕК С УВРЕЖДАНЕ! В същност защо трябва да говорим само за хората с увреждания, ами нашите родители, пенсионери и работещи да не би случайно да си живеят супер?!
България е Най-бедната страна в ЕС и това е факт и това е най-важният въпрос, а не щастието на кокошките.  Най-големият въпрос е всъщност в това, че май всички общи политики на ЕС са насочени към бизнеса, а всъщност всички социални въпроси и права на човека са си проблем на националната политика и всички общоевропейски стандарти, ако изобщо има такива, са само желателни.
Имахме големи очаквания свързани с конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, на 26 Януари 2012 г българското Народно събрание ратифицира “ Конвенция на ООН за правата на хората с увреждания “, която България подписва, като страна член на ООН още през 2007 г.
Веднага след като се запознахме с пълния текст на документа доста от колегите ми включително и от други организации ме сезираха, че никъде в ратификацията не се споменава за утвърждаване на Факултативен протокол към Конвенцията за правата на хората с увреждания , Който Ви прилагам по долу. По данни от колегите ми от “Център за независим живот”, България изобщо не е страна по горния протокол, тоест не го е подписала. Дефакто  Факултативният  протокол определя правният ред за международна защита на правата на хората с увреждания, съобразно разпоредбите на Конвенцията . Държавите, които не са страни по този протокол, фактически не предоставят на гражданите си право на международна защита на правата им, което реално обезсмисля Конвенцията. Когато не е подписан протоколът всъщност няма реален международен правен ред за проследяване на спазването на Конвенцията! Какви са механизмите да се разбере точно какво е подписано от българска страна през  2007 г., подписан ли е Факултативният  протокол, подписани ли са други съпътстващи документи. Ако протоколът наистина не е подписан, то какви са механизмите за неговото подписване и ратификация в настоящият момент?!
Всъщност подписването   на протокола, по същество представлява признаване на властта на Комитета, като международен орган. И какво се оказва накрая, К не нищо повече от един закон с малко по силно правно влияние от ЗХУ, но без никакво международно влияние относно България! Тоест пак нищо!
 


ned
Холандката Естер Вергеер – скритата героиня на Australian open

  Източник

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели за втора поредна година Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн след невероятно зрелищен финал срещу Рафаел Надал.

Десетки милиони души по цялата земя наблюдаваха почти 6-часовото шоу на Род Лейвър Арена, което прати двамата знаменити тенисисти в историята.ned

Малки истории - 1 февруари 2012: Историята на Янислав Илиев

Източник - БНТ
Малки истории - 2 февруари 2012: Историята на Янислав Илиев
Малки истории
Историята на Янислав Илиев - майстор на спорта по ловна стрелба. Животът му с нищо не се различавал от този на останалите хора. Имал семейство, работа, през свободното си време ходел на лов, правел планове за бъдещето. Всичко се променило в деня, в който таксиметров шофьор го помита. Янислав чупи прешлени на гръбначния стълб. Продава бизнеса си, за да плати лечението. С много мъки успява лека полека да се изправи до седнало положение. Да направи първата стъпка. Сега работи вкъщи. Разработва различни устройства, като например бордови РС за офроуд състезания. И въпреки трудностите, които среща по пътя си, не се предава и не вярва в поражението.

dido1985

Ратифицирана от Н на РБ  на 26.01. 2012 г

Шестдесет и първа сесия

Точка от дневния ред 67 (б)


ned

27.01.2012 / ИЗТОЧНИК

Парламентът ратифицира Конвенцията за правата на хората с увреждания. Забрави обаче за Факултативния протокол.

На 26 януари парламентът ратифицира Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания с пълен консенсус. Де факто това означава, че българското Народно събрание застава зад равнопоставеността на правата на хората с увреждания у нас. Конвенцията е документ, който задължава държавите да установят стандарти и механизъм за контрол върху правата на хората със специфични нужди. Този акт на ратификация задължава българската държава да уеднакви законодателтвото с европейското в тази сфера. Очакваме от Министерство на труда и социалната политика да разработи двугодишен план за действие по прилагането на конвенцията до 1 август т.г. Тъй като всички ние като общество сме заинтересовани това наистина да се случи, и стандартите на независимия живот да бъдат наистина спазвани, нека ви припомним чл. 19 от конвенцията.


Русан

ПЛОВДИВ, Мария КАРАБОЙЧЕВА, 27 Януари 2012; 09:29 Видяна 1275 пъти, 8 коментара

Благодарение на ортопеда д-р Янаки Янакиев от пловдивската болница “Медлайн” Гергана Асенова изкачва стълбище

 


ned

Рекорд в Силистра - всеки 5-и е инвалид

Най-много хора с увреждания живеят в област Силистра, съобщи вчера НСИ. Там 20,2 на сто, или всеки пети над 16 г. е с призната степен на инвалидност. С най-малък дял на хората с трайно намалена работоспособност пък е Бургас - само 5%. Средният процент за страната е 10,4 на сто.


ned
 

 

26 януари 2012 / Източник

София. С пълен консенсус парламентът ратифицира Конвенцията за правата на хората с увреждания, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Депутатът от ПГ на ДПС и зам.-председател на социалната комисия в парламента Хасан Адемов заяви от парламентарната трибуна, че Конвенцията за правата на хората с увреждания е документ, който заслужава да бъде подкрепен с консенсус в парламента. „За да може българското Народно събрание да заяви на висок глас, че застава зад равнопоставеността на правата на хората с увреждания. Около 100 страни в целия свят подкрепят конвенцията на ООН. Тази конвенция се разглежда като документ, с който държавите трябва да установят минимални стандарти и да създадат механизъм за контрол. Хората с увреждания от обект трябва да се превърнат в равнопоставен субект при вземането на решения. „Нищо за хората с увреждания, без хората с увреждания” е девизът на техните организации”, каза Хасан Адемов. Емилия Масларова от ПГ на Коалиция за България заяви от парламентарната трибуна: Нямам никакво съмнение, че в тази зала ще има човек, който да каже „не” на ратификацията на Конвенцията за закрила на правата на хората с увреждания, но нашата парламентарна група ще каже „да”. „19 страни в ЕС са ратифицирали конвенцията, но тя не е ратифицирана от Финландия от Естония, Малта и други – тези страни, в които правата на хората с увреждания не биха били под никакво съмнение. Ако предишното правителство не пристъпи към ратификация на конвенцията, за да не заложи мини за следващото правителство, тъй като и д-р Адемов преди малко заяви, че ще трябва да спазваме определени стандарти на ООН и ако не ги спазваме – ще търпим високи санкции. От 1 август трябва да имаме готовност да отговорим на всичко, което е записано в конвенцията. Шест месеца ще изтекат бързо, затова да се опитаме в максимална степен да доближим стандартите. Бъдете по-солидарни към министъра на труда и социалната политика”, призова колегите си Емилия Масларова. Министър Тотю Младенов заяви от парламентарната трибуна, че последователната политика показва стремеж за пълна защита на правата на хората с увреждания в България. „В следващия 6-месечен срок ще подготвим 2-годишна програма за защита на правата на хората с увреждания. Убеден съм, че това е правилният път и в България ще има пълна гаранция за защита на правата на хората с увреждания”, каза Тотю Младенов.
Радостина ГЕОРГИЕВА


ned

Срам! Лекарска мафия печели 8 млн. на гърба на тежко болни

Източник

Лекар

Специалисти подвеждали пациентите си да купуват медицински импланти на стойност десет пъти по-висока от нормалната

Проведено разследване на Главна дирекция Криминална полиция и Националната агенция по приходите потвърди грозни съмнения за рекет.


megi_mp


 

24 януари 2012 


       


                                                      
    

Българските осиновители избягват децата с увреждания © sxc.hu  

 


НачалоПредишна1234СледващаКрай