Русан

 "Клуб за пълноценен живот" , съвместно с Пенсионерски клуб Пловдив (район запад) и Пенсионерски клуб с.Голям Извор организирахме летен празник на х. Равнища. С два автобуса групата се отправи към планината. И както подобава на празник в шатрата около басейна организаторите се бяха постарали да има " за всеки  по нещо". Песни, танци ...студена бира, топла скара. Нашета група използва излета за да се пдготви за предстоящата почивка на море. Цял ден далеч от горещините долу,  "си свиркахме" около басейна с чиста балканска вода и си представяхме как след десетина дни ще се люшкаме по вълните. А дотогава ни предстуй още един излет. Съвместно с ВМРО - Пловдив ще празнуваме на Манастир "Св. Кузма и Дамян" над с. Куклен на 4,08,2012 г. 


Русан

Сега се обсъжда не дали ще има увеличение на пенсиите, а по какъв начин да стане то, каза Дянков

 Симеон Дянков

Пенсиите ще бъдат увеличени със 7 до 10%, съобщи в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков.

Планира се увеличението на доходите да бъде заложено в бюджетът за 2013 г.

Сега се обсъжда не дали ще има увеличение на пенсиите, а по какъв начин да стане то, каза Дянков.


Русан
 
Източник: News.Plovdiv24.bg 12:06 / 31.07.2012 Отпечатай Изпрати
© Plovdiv24.bg
Директорът на дирекция "Социално подпомагане" Пловдив Надя Танева Ви уведомява, че днес, 31.07.2012 г., ще има превод по банков път на следните помощи за месец юни 2012 г.:

- Месечни добавки за социална интеграция на хора с увреждания - транспортни разходи, телефон, лекарства, достъпна информация и балнеолечение.

От 01.08.2012 г. до 09.08.2012 г. включително същите помощи ще се изплащат в пощенските клонове по постоянен адрес за лицата, които нямат банкови сметки.
(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/370280.html#ixzz22E6iXWmK

dido1985

Честит  рожден ден приятелю!


svetla_bolneva

ЧРД на Нед, живеца на сайта ни!


ned

Роботите поемат ежедневните задължение на хората

Група американски учени иска светът да забрави за големите, тромави роботи от научно-фантастичните филми. Вместо тях изследователите представят най-новите модели - създадени, за да помагат на хората, които най-много се нуждаят от това, разказва БНТ.

В лаборатория в Силициевата долина учените програмират роботите да изпълняват досадните домашни задължения като сгъването на прането и сортирането на чорапите. В същото време ги правят да изглеждат малко по-близки до човека. С подобна задача се се нагърбили изследователите от "Уилоу Гараж" - компания, която проектира персонални роботи.


ned
image

Източник

Френски учен е успял да създаде система, която ще позволява човек да пише и рисува върху екран на компютър само с прости движения на очите, съобщава сайтът Maxisciences.com.  Изобретението ще върне към активна дейност хора с увреждания, което е от революционно
значение. Негов автор е Жан Лоренсо (на снимката), който работи в Националния център за научни изследвания на Франция и в Центъра за изследване на мозъка и на гръбначния мозък. Човекът, застанал пред една на пръв поглед бяла страница под формата на екран на компютър, може да пише курсив, да рисува и даже да се подписва само с движение на очите. Лоренсо е работил с пациенти, болни от латерална амиотрофна склероза (болестта на Лу Гериг). Тези пациенти често остават само окуларно моторните си  умения, които е  използвал ученият.
„Инструментът  може да даде творческа креативност на хората, които нямат такава ", каза  Лоренсо. С него  добре обучен човек може да пише с очите си на приблизително същата скорост, както  с ръката си. Ако вниманието, необходимо за изготвяне на дадена фигура бъде уморително в началото, то впоследствие този процес се автоматизира.
Освен, че устройството може да служи на  хора с увреждания, също е възможно да го използват и  експерти (спортисти, лекари, танцьори или шофьори), за които точността на движение на очите е много важна. Би могло дори да се помисли за проектиране на системи за сигурност, въз основа на признаването на движенията на очите. Постижението на френския учен е описано в „Current Biology“.


ned

Шампионът без крака

Шампионът без крака

 

 Източник


ned

Шокиращо! Жена с недооформени ръце стана масажистка на Олимпиада 2012-а

Сю Кент е на 49 години, тя е родена с деформирани и недооформени ръце. Колкото и да е странно, Сю официално стана масажистка на британския отбор на Параолимпийските игри през 2012 година.

Жената умело прави масаж с крака, и то така майсторски, че много професионалисти могат да се учат от нея.

Майката на Сю по време на бременност е приемала лекарството за гадене талидомид. Точно този препарат е причина за вродените аномалии на ръцете й. Днес Сю е щастлива, че мечтата й да стане част от параолимпийските игри се е сбъднала.


ned

Американецът Мат Стуцман е без ръце, но стреля с лък като истински Робин Худ и рядко пропуска десетката!

Източник - ВИЖТЕ И ВИДЕОКЛИПА ОТ - ТУК

Лъкът на Мат има специална конструкция, защото той стреля с краката си

29-годишният Мат победи в подборните състезания на САЩ за олимпиадата в Лондон и вече е включен в националния отбор, който ще се бори за шампионски титли в параолимпийската програма.


НачалоПредишна12345СледващаКрай