Teodor Razhev

От 24 юли в Комотини започна лечението на Кирил Къров, към когото „Нов живот”- пръв изрази съпричастност и отправи призив за помощ.

На всеки два от три дни вуйчото на Кирил, Росен, го кара с кола в Гърция и го връща обратно. Състоянието на младежа е такова, че не може да остане на лечение  там.  То се извършва в частната клиника на д-р Паскалис Мелиос, специалист с 40-годишна практика, от които 15 години е натрупал в САЩ.

Лекарят ще извърши 25 терапии и възстановяващо мускулатурата лечение. След това за месец терапиите ще бъдат  спряни. Специалистът ще наблюдава резултатите и ще назначава необходимото лечение според състоянието на Кирил.


Русан

 

 


ned
ned

ЧЕСТИТ ДА Е НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ ТУК И СА ЧАСТ ОТ САЙТА, КОЙТО Е СВОБОДНО МЯСТО ЗА СПОДЕЛЯНЕ И ОБЩУВАНЕ НА ХОРА СЪС СХОДНИ ИНТЕРЕСИ :)

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ПРИЯТЕЛИ :*


ned

 

Радослав Златанов - Източник

Българинът Радослав Златанов спечели бронзов медал в спринта на 100 метра в категория Т13 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания във френския град Лион. Златанов финишира на финала с 11,15 секунди, което е негов личен резултат за сезона.

Победител с рекорд на шампионатите стана ирландецът Джейсън Смит с време 10,61 секунди. Отличието на Златанов е общо четвърто за България в надпреварата след среброто на Стела Енева (гюле, F58) и бронзовите медали на Дечко Овчаров (диск, F42) и Мустафа Юсеинов (диск, F54/55/56).


ned

Българинът Дечко Овчаров спечели бронзов медал на диск в категория F42 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания във френския град Лион. Овчаров постигна личен резултат за сезона от 40,95 метра във финала и завърши трети. Българинът Мустафа Юсеинов се класира на трето място на диск в категория F54/55/56 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания във френския град Лион.

Юсеинов постигна личен резултат за сезона от 38.01 метра във финала и заслужи бронзовото отличие.

ИЗТОЧНИК - Sportal.bg


ned

Бентлито на Николета - на място за инвалиди

Възмутен гражданин е щракнал червеното "Бентли" на Николета Лозанова, което тя паркирала на място за инвалиди. - ИЗТОЧНИК


megi_mp

21.07.2013
news.bg

megi_mp

Българката спечели сребърен медал на Мондиала в Лион

София, България | Публикувано: 20 юли 2013

снимка petel.bg

Стела Енева спечели сребърен медал в тласкането на гюле в категория F58 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Лион. Българката постави нов европейски рекорд от 11,40 метра, с което заслужи сребърното отличие. Тя остана само на 3 сантиметра зад победителката Анхелес Ортис (Мексико), която постигна рекорд на шампионатите. 

С бронза се задоволи Насима Саифи (Алжир) с рекорд на Африка от 11,18 метра. Енева спечели два сребърни медала на гюле и диск на Параолимпиадата през 2012 година. Сред успехите на Стела е и златен медал на гюле от Европейското първенство в Холандия с резултат 11,14 метра, като постижението тогава бе нов европейски рекорд. 

В бягането на 200 метра в категория Т13 при мъжете Радослав Златанов се класира за полуфиналите с личен резултат от 22,45 секунди. На световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания участват 1253 състезатели от 101 държави. 

ned
Нека погледнем отвъд възможностите на човешкото тяло, за да покажем, защо духът е по-важен. 

Украинецът Миколай Подрезан е в инвалидна количка от години, но това не го спира да обикаля света. Запалил се по идеята преди години, по време на пренасянето на олимпийския огън в Украйна. Решил да пътешества, защото му харесва... но и да свърши работа и ако може да направи културните обекти по света достъпни за трудноподвижните хора. 

Утре демонстративно ще измине точно 1206 метра в центъра на София. Защо? Чуйте в интервюто на Симеон Белев. 

НачалоПредишна12СледващаКрай