Русан

Когато господ раздавал земите по света българинът закъснял. На Бог му станало тъжно и му подарил парченце от Рая. Този Рай и до днес не е разкрил своята тайна и мистерия.Можем да се гордеем със плажовете си,равнините, планините с хилядите красиви кътчетеа, зареждащи с енергия.
           Един такъв райски кът който за втори път посещаваме е  и Беланташ. Тррудно е изкачването, но си заслужава. Доказано със силно биомагнитно поле което те зарежда с енергия. Място, където траките са правили своите жертвоприношения, около него се вижда в далечината друго тракииско светилище "Караджов камък" а в близост и Кръстова гора , Сини връх и с. Мостово. Всички те с доказани силни биомагнитни полета.
        На отиване групата посети и параклиса:"Свети Георги" при с.Орешец, а на връщане тъй като времето се влошаваше набързо  пихме по едно кафе в Туристически комплекс:"Старите къщи " и продължихме за Асеновград където посетихме рибната църква:"Света Богородица".
       Следваща проява на клуба:Шестдвневна почивка в Банско.


ned

Плевенчанинът за втори път принуждава търговци да се съобразяват с инвалидите

 


Русан

Наред с екскурзиите и почивките в страната и чежбина в "Клуб за пълноценен живот" - Пловдив се организират и колективни посещения на театрални постановки, оперни и концертни спектакли на специални цени включени в културната програма на града. Такива посещения организираме по две три на седмица. С особен интерес посрещнахме поканата на нашета приятелка Роси Русева - водеща от Канал 3 да се срещнем  на чаша вино и за нас и другите неини приятели от града на тепетата да представят заедно с Дидо Манчев и Жоро спектакъла: "Любов невъзможна". Тъй като спектакъла предизвика особен интерес ние отново ще се срещнем с тях на 27,06,2013 г. Други прояви на клуба: на 29,06,2013 г еднодневен излет до скалния феномен: Белантаж, след което заминаваме на едноседмична почивка в Банско.


Русан

Ще се заключва през нощта, за да се пази от вандали

Бургас, България
Нова модерна тоалетна достъпна за инвалиди е изградена на Южния плаж в Слънчев бряг. Съоръжението отговаря на най-високите критерии за хигиена, ползва се безплатно и е на разположение през целия ден. Санитарния възел предоставя удобства на хората с физически увреждания, а фирмата-концесионер на плажа осигурява почистване и поддръжка на помещението. Тоалетната е изградена на нивото на земята и не се налага преодоляването на праг, което да затруднява хората с физически увреждания. Придвижването на трудноподвижните туристи до тоалетната се извършва по специално изградени дървени алеи. Тоалетната е изградена със средства на концесионера.
„Тоалетната не е химическа, а нормален санитарен възел, в който има течаща вода и е свързаната към градската канализация. Тоалетната е направена така, че хората с ограничени физически възможности да я ползват без никакви затруднения. Монтиран е и специален държач, който подпомага движението и осигурява безопасност при ползването й. Тоалетната чиния е по-висока от нормалната, което улеснява прехвърлянето от седалката на инвалидната количка”, обясни управителят на плажа Кирил Спасов.
За да бъде опазена нощно време, тоалетната ще бъде заключвана. На пясъчната ивица има обособена зона за инвалиди. Специално за тях са предосдтавени безплатни чадъри и шезлонги. На южния плаж е на разположение също и единствената в България плаваща количка, с която хората със затруднения в придвижването могат да влизат в морето. Услугата се предлага от няколко дни и е безплатна.  

Русан

СНЦ:"Клуб за пълноценен живот" - Пловдив съвместно с РБ:"И.Вазов" -  Пловдив организира за членовете на клуба безплатен едноседмичен курс по "Компютърна грамотност" Курса е част от програмата по проект:"Глобални библиотеки" осъществяван  с европеиски средства  за хората с увреждания в страната. Включилите се в курса имаха възможност да се запознаят с устройството на компютъра,  да научат какво е система "windows" и съответно да започнат да работят с по важните програми.

photo_2

 


ned
Или защо красотата никога не е само външна...мис - 5
Снимка: missiowa.com

Източник

Тя се казва Никол Кели, на 23 години е, и в събота, 8 юни, стана най-красивата жена в щата Айова, САЩ. Това й дава шанса да се яви на националния конкурс за красота Мис Америка през септември. Дотук нищо интересно, като изключим факта, че тя доказа, че красотата не се крие само във външния вид, в това дали имаш една или две ръце. Защото Никол е родена само с една ръка. Това в никакъв случай не й попречи да пребори останалите съпернички за титлата.

мис - 4
Снимка: missiowa.com

„Ако ми бяхте казали преди една година, че ще стана мис, щях да ви се изсмея.”


ned

Източник