Hristo Vatev

Хора с увреждания протестират в Париж

 

nwes.bg

 

Десетки хиляди френски граждани, които са с увреждания, се събират на митинг в Париж.


Adelina

 

Фондация „Хоризонти” е една от 329-те организации кандидатствали по първата открита процедура "Развитие на структурите на гражданското общество - ефективност и професионализъм за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система" на Оперативна програма “Административен капацитет”,

приоритетна ос ІІ.

 

„Управление на човешките ресурси”,

подприоритет 2.3.

„Укрепване на капацитета на структурите на гражданското общество”.


Hristo Vatev

Източник

Най-големият български мобилен оператор "МобилТел" обяви на 26 март старта на новата си социална програма "Грант М-Тел", чрез която ще финансира проекти, свързани със социализирането и интегрирането в обществото на деца и възрастни в неравностойно положение.

В рамките на програмата, и на обща стойност 100 хил. лв. за 2008 г., "МобилТел" ще подкрепя проекти в няколко основни направления, но най-вече такива, които разглеждат хората в неравностойно положение като активен участник в промяната на собствения им живот и предлагат устойчиви решения за включване на инвалиди в обществения живот, според способностите на всеки от тях.


Hristo Vatev

"България в моите мечти" - конкурс за есе,

 

Конкурсът е посветен на 130-та годишнина от Освобождението на България от османско робство и организиран от Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество, съвместно с Фондация “Българска памет”.

 

Конкурсът е насочен към българските ученици от 6-ти до 12-ти клас.
Изисквания - есетата да бъдат до 4 стандартни страници на български език – формат doc или rtf., шрифт Times New Roman 12.
На отделен файл, който да се изпрати заедно с есето, да бъдат изписани трите имена на участника, дата и година на раждане, клас, учебно заведение, адрес и телефон за връзка.Hristo Vatev

image245.jpg
Източник

Стартира национален конкурс за детска рисунка на тема “Не на цигарите!”

СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ПО ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ И ИТАЛИАНСКАТА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА БОРБА С РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ
за профилактика на тютюнопушенето сред деца и ученици от 5 до 11 г. чрез организиране на Национален конкурс за детска рисунка на тема “Не на цигарите!”


Мар 24, 2008

Бпаговещение

Димитрина и Ники
Утре, на 25 март, е Благовещение - в народния календар денят е известен, като Благовец или Половин Великден. Поверието гласи, че на този ден долитат кукувиците и лястовиците и известяват на хората благата вест за настъпващата пролет.Благовещение е празник на всички християни. Според библията на този ден на Дева Мария се явил Архангел Гавраил и донесъл благата вест, че тя ще роди сина Божий, Спасителят на хората Исус Христос.На този ден и лястовиците не свиват гнезда.Трябва задължително да се яде нещо зелено, като спанак, лапад, коприва, разрешава се и риба.Според народните вярвания на този ден по-лесно заздравяват всички рани, затова тогава най- често се дупчат ушите на малките момиченца.През деня всяка отрова губи силата си.Жените не докосват игли, куки или конци.Честит празник на всички носещи имена, като Благовест, Благовеста , Благой, Блага, Богдана, Богдан и други.

svetlana_alex


  

 "ЦЕНАТА НА УСМИВКАТА!!! 

0555.jpg

На всички добри хора- честита първа пролет!

 


Дияна

 

    Ароматно – розово

 

Прасковена тишина - разпукващо ухание.Мар 19, 2008

Петиции

viki i mama

Здравейте приятели,

 

искам да Ви покажа едно място където можете да внасяте петиций и да описвате проблемите си.Мисля,че ако не ни се чуе гласа а само си дискутираме проблемите помежду си никога няма да ни приемат като равни. Крайно време е да се промени мисленето на голяма част от обществото ни.Да се разбере ,че ХУ и децата с увреждане ги има и те имат равни права с останалите.

 

 


НачалоПредишна1234СледващаКрай