minkoff Скъпи приятели.Горд съм да ви съобщя че борбата ни за построяване на рампа за църквата "Св.Троица" в гр.Севлиево вече е факт.След една година писане на писма до различни институции,фондации и фирми по проект на нашия клуб "АЛФА" и с финансовата помощ на германската фондация "Отвори очи" ,фирма "Спектър" то гр.Севлиево изработи и монтира за хората с инвалидни колички рампа която ще ни даде възможност да посещаваме Божият храм.Доказахме на обществеността в града че с борба и упорит труд можем да осигурим равен достъп на всички хора до църквата,а не да чакаме и да се надяваме някой друг да го свърши.В скоро време се надяваме още един наш проект да бъде осъществен-достъпа до Пощата в града ни.За целта нашият клуб "АЛФА" издири една стара рампа ,която ще бъде преработена и до месец ще ни осигури достъп и до Пощата.

Мар 31, 2010

Един въпрос....

Спейси Хора,получихте ли вече интеграционните добавки?

Мар 31, 2010

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Hristo Vatev
В рамките на 7-ма Рамкова програма стартира проект, целящ да подпомогне хората с увреждания при използването на различни софтуерни  програми. За целта ще бъдат разработени  иновативни и достъпни за ползване от хората с увреждания технически решения. Проектът е в начална фаза и за неговото развитие и постижение ще ви държим в течение в следващите месеци. По-подробна информация за концепцията на проекта можете да научите, ако прочетете подготвената от екипа на проекта информационна статия.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение. Номер на проекта: 247765

Акроним на проекта: VERITAS

Пълно заглавие на проекта: Виртуални и увеличени среди и реални потребителски взаимодействия за постигане на вградени достъпни дизайни

Начало: 1 януари 2010
Мар 30, 2010

Турнир

hameleon Организира се турнир за FIFA 10. Ако има желаещи може да ни посетите във форума ни: http://letsfifa.bulgarianforum.net/forum.htm

Mariana

Дон Долиндо Руотоло, неаполитански свещеник, написал това поучение за отдаването на Бога, което Исус Сам му открил

 

АКТ НА ОТДАВАНЕ


Eaglet
Цитирам:

"България е наградена за принос в сферата на Хората с Увреждания

Церемония по връчване на награди “Златна книга 2010” за социална корпоративна отговорност в сферата на Хората с Увреждания, техните права и прилагането им. Световната организация “Глобално Движение на Хората с Увреждания” със седалище в Ню Йорк връчва почетна награда на Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенция на Хората с Увреждания за активна политика в сферата на Хората с Увреждания."- публикувано на сайта на Националната мрежа на хората с увреждания и на сайта на Социалната мрежа (http://network-hv.org/index.php?option=com_mamblog&task=show&action=view&id=3059&Itemid=53)


Цитираният от мен факт направо ме срази. Остави ме без думи, както казва синът ми - за няколко минути бях на безтоково. Абе тия хора побъркаха ли се, дотолкова ли се смахнаха, че да изпадат до такъв смайващ цинизъм. Господата посланици наясно ли са до каква степен са решени проблемите на хората с увреждания в България или просто са се предоверили на сладките залъгали от страна на г-н Минчо Коралски и д-р Диана Инджова? До кога ще се лъжем, уважаеми господин Председател на Агенцията на хората с увреждания и госпожо Председател на Националния институт за психологически изследвания? Кога смятате да признаете пред посланиците, пред Европа, пред САЩ, пред света, че 99% от хората с увреждания в България живеят на границата на мизерията, архитектурната среда е почти 100% недостъпна, унижавани са, достъпът до средно образование на 95% е само на хартия (отчитат се, само за да бъдат печелени такива награди и отличия). Хората с увреждания в България са лишени от асистенти за независим живот, интеграцията им се осигурява със смешни суми, помощните им средства са престарели и вредни за здравето? До кога ще лъжете българите, европейците и света, че организации като вашите вършат някаква работа? Наистина ли вярвате, че като отречетЕ проблема или, че като му сложите няколко панделки и финтифлюшки, той ще престане да съществува?mishodobrev Предлагам да се създаде Информационен портал в който всеки да може да добавя информация за достъпни за хора с увреждания сгради, хотели, заведения, кина, театри и прочие. За да може всеки който и когато реши да пътува някъде из страната да не се лута къде може и къде неможе да отседне или посети итересуващите го от него обекти.

ned

Над 2500 души са потърсили правна помощ от Комисията за защита от дискриминацията

Габровско кино затворило заради липса на достъпна среда, банка във
Видин я чака глоба

Над 2500 души са потърсили правна помощ от Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) през 2009 г., заяви Благой Видин, член на КЗД. Най-често жалбоподателите са се оплаквали заради лоши условия на труд, религиозна и политическа дискриминация.

Близо 30% от жалбите (316 броя) са върнати заради неправилно попълване, след което отново са били подадени. Анонимните жалби не се разглеждат, напомнят от КЗД.


ned Интернет Медия БИГ.БГ      25/3/2010

Церемония по връчване на награди “Златна книга 2010” за социална корпоративна отговорност в сферата на Хората с Увреждания, техните права и прилагането имСветовната организация “Глобално Движение на Хората с Увреждания” със седалище в Ню Йорк връчва почетна награда на Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенция на Хората с Увреждания за активна политика в сферата на Хората с Увреждания.

Наградата връчва Н.П. Джеймс Уорлик - посланик на САЩ в България.
Награди още ще връчат Н.П. Хорхе Фуентес Монсонис Виляйонга - посланик на Испания, Н.П. Етиен де Понсен – посланик на Франция, Н.П. Шийла Камерер – посланик на ЮАР, Н.П. Джудит Ланг – посланик на Унгария, Д-р Диана Инджова – Председател на Център за Психологически Изследвания и Глобалното Движение на Хората с Увреждания, Людмил Велчев единственият благословен за свещеник човек на инвалидна количка в Европа.

Съратници на “Глобално Движение на Хората с Увреждания” са Конгресмени и Сенатори от САЩ, Международният Трибунал за Престъпления срещу човечеството в Сферата на Хората с Увреждания, Алесандро Занарди – Пилот от Формула 1 и Индикар, близки партньори на Мартин Лутър Кинг и др.

Традиционно американски и западноевропейски посланици в България, взимат активно участие като специалисти за поставяне на политически фокус в социалната сфера, както и в сферата на Хората с Увреждания и човешките права.


Наградите “Златна книга 2010” на “Глобално Движение на Хората с Увреждания”, с подкрепата в България на Център за Психологически изследвания играят важна роля при реализиране на позитивните политически промени в страната, за разглеждане на различията като национален процес и толериране на нов поглед на проблемите на Хората с Увреждания.
Уникалната фолклорна група от Хора с Увреждания ще представи своето танцово изкуство.
България е страна, в която все още съществува силна дискриминация към гражданите с увреждания. Хората с Увреждания все още не получават качествено образование, липсва архитектурна достъпност, интеграцията на трудовата борса все още не е на необходимото ниво. Нашата цел е да променим това положение и се надяваме, че това ще стане заедно с Вашата помощ.

geri79 Тротоарите в Сапарева баня са недостъпни за инвалидитеДарик радио

Недостъпните тротоари в Сапарева баня са един от сериозните проблеми на хората в неравностойно положение. Това каза Елена Динева, председател на клуба на инвалида в курортния град по време на честването на 5 годишнината от създаването на клуба. Динева допълни, че в момента за хората с увреждания има две паркоместа и асансьор в сградата на общинска администрация, а само в един хранителен магазин имат безпроблемен достъп, тъй като там няма стълби. За тротоарите Динева каза, че е подала устен сигнал до Общината, оттам са уверили, че ще направят каквото е необходимо, въпреки, че на този етап няма движение по въпроса.

Клуб на инвалида в Сапарева баня празнува 5 години от създаването си.НачалоПредишна12345СледващаКрай