Окт 30, 2009

ИДЕЯ

Приятели, от няколко дни умувам над темата т.с в какво ХУ биха открили своето поприще на трудовият пазар. В момента много от нас ползват помощни средства . Много са и фирмите вносителки и фирмите за ремонт на същите. Показателен е факта от последните месеци с разкрития за некачествени средства и ремонт, и неправомерно отклонени средства почти за 1 000 000лв.
На горното основание се зароди идеята ми за реализация на ХУ на трудовият пазар, защото само човек ползвал помощно средство би дал достоверен отговор дали дадено такова е приложимо и отговаря ли на специфичните потребности за проходимост,издръжливост и т.н.
Ето защо , ако се създаде организация, предприятие, кооперация за ТЕСТВАНЕ, много ХУ ще се почувстват пълноценни.
Тази организация е нужно да бъде независима и според мен на държавна издръжка. Най- малкото не бива да бъде зависима от фирмите вносителки

ПРИЯТЕЛИ ТОВА БЕ МОЯТА ИДЕЯ. ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ.

cerovska.desislava
Вижте изображението в пълен размер
ОБЯСНЕНИЯ
Нищо не обяснявай. Това са скучни опити да се оправдаеш и никой няма време и желание да те изслуша.
НЕПРИЯТНОСТИ
Понякога чуваш за себе си нещо неприятно, което ти причинява болка. Настроението ти веднага се променя. Вдъхни дълбоко и събери сили. Не позволявай на празни думи да те отслабват.
ПРОБЛЕМИ
Не позволявай на проблемите да те изхвърлят от седлото. Търси сила и опора в себе си. Развивай силата на собствения си ум. Ако не го използваш, няма да можеш да станеш личност.
КОНФЛИКТИ
Всеки път, когато се появи конфликт, се наблюдавай. Реагирай меко, не се дразни. Научи се да отстъпваш и да се държиш на разстояние.
НЕ ОСЪЖДАЙ
Научи се да мислиш, опирайки се на разума, а не на емоциите. Тогава няма да осъждаш другите. Така ще бъдеш винаги в добро разположение на духа.
КАКВО ОТ ТОВА
Кой знае как ще се развие едно приятелство. Трябва да се радваш не толкова на благоприятната съдба, а на това, че имаш приятели, на които да помогнеш. Това може да ги вдъхнови да отвърнат по същия начин.
УСПЕХИТЕ
Помни тези, които са ти помогнали. На всеки му е приятно, ако в даден момент покажеш, че не си забравил това. Признанието има много важна роля.
ПЪРВАТА КРАЧКА
Не се колебай. Много често хората изпускат успеха, заради колебание. Това е просто страх, да не ги отхвърлят. В това обаче няма нищо страшно.
НИЕ И ОГЛЕДАЛОТО
Отношението на хората към теб - това е отражение на твоето отношение към тях. Затова, всеки от нас възприема един и същи човек по различен начин. Приеми това за даденост.
ПОХВАЛАТА
Полезно е да умеем да хвалим другите. Похвалата повдига духа, създава увереност и изменя живота на този, когото хвалим. Не се скъпи на похвали.
СЛУХЪТ НА ПОСЪЗНАНИЕТО
Бъди внимателен към думите си, към това как изразяваш своето мнение. Подсъзнанието ни винаги слуша и улавя необмислените ни приказки. Това може да причини големи болки.
ГНЕВЪТ
Той е най-голямата отрова на нашия мозък. Той разрушава взаимоотношения. Той носи най-големи вреди в нашия живот. Трябва да се бориш с гнева, когато е у теб. Посрещай го с противоположни емоции: любов, състрадание, разбиране.
ОБЕЗОКУРАЖЕНИЯ ЧОВЕК
винаги нервничи. Всеки е имал миг, в който е искал да се предаде. В такъв момент имаме нужда от някой, който да върне вярата в нас.
ПРОШКАТА
Ако дълго време се чувстваш недоволен, това ще ти подейства разрушително. Не позволявай на болката, отчаянието и гневът да останат в сърцето ти. Ако се избавиш от причината за болката, ще получиш мигновено облекчение. Научи се да прощаваш. Не задържай озлоблението, а прости на всички без условия. Тогава спокойствието ще дойде в твоето сърце.
ИНТРИГИТЕ
За да се справиш с тях, изеаботи си стратегия да побеждаваш, без да обявяваш война. Важното е да не реагираш на нищо. Чувството за хумор ще ти помогне много да неутрализираш отровните нападки. Игнорирай провокациите.
ЧАКАЙ ТЪРПЕЛИВО
Когато не знаеш как да постъпиш, това е най-добрият вариант. Не е лесна работа, но ако се научиш, търпението ти ще бъде щедро възнаградено.
СТРАХ
Смелостта и страхът зависят от обстоятелствата. Може да става въпрос на живот и смърт. Отстъплението и изчакването изискват също голямо мъжество. Не се страхувай да се покажеш страхлив, ако това, ще спаси живота ти.
ЕГОИЗМЪТ
Търпението и контролът над егоизма носят голяма изгода. Трябва правилно да преценяваш кога да отстъпиш и да пожертваш нещо, и кога да преминеш в победоносно настъпление.
СЛЕД НЕУСПЕХА
Постарай се да се изправиш отново. Ако си сгрешил, не се вълнувай. Хората, които мислят, че не грешат винаги действат като дилетанти.
СДЪРЖАЙ ИМПУЛСИВНОСТТА СИ
Тя прилича на водопад, който се носи надолу, без да мисли какво има пред него. Когато действаш подчинявайки се на настроения, ти губиш контрола над себе си. Обуздай се.
ДУМАТА "НЕВЪЗМОЖНО"
Няма нищо невъзможно. Ние сами си казваме, че няма нищо да направим или да получим. Ако вярваш, щп постигнеш всичките си цели. Ние сме това, в което вярваме.
ГРЕШКИТЕ
Най-големият грях по пътя към успеха е самонадеяността. Ако вярваш, че никога не правиш грешки, това ще работи против теб. Глупавият човек страда от огромното си его.

следва продължение....

от нета


ned
Дата : 27 Октомври 2009 г. 10:15 ч.
Последна редакция : 27 Октомври 2009 г. 10:45 ч.
Обект на проверките ще са обществените сгради. Снимка: ТИЦ, Бургас
27.10.2009   Източник - actualno.com
Обект на проверките ще са обществените сгради.

     
 

Започват проверки за достъпността на градската среда в Бургас за хора с увреждания, съобщи инж. Красимира Черкезова от дирекция "Строителен контрол" към Община Бургас.

Проверките започват от днес. Те ще се на територията на различните кметства. Обект на проверките ще са обществените сгради, предаде агенция Фокус.

В комисиите ще са включени и архитекти от различните териториални дирекции.
ned Сградата на община Генерал Тошево ще има асансьор за инвалиди  28.10.2009  Източни - dariknews.bg

Платформен стълбищен асансьор за инвалидни колички ще бъде монтиран на северния вход на сградата на община Генерал Тошево. Средства за закупуване на съоръжението ще бъдат предвидени в бюджета на кметството за 2010 година. Това заяви кметът Димитър Михайлов в отговор на запитвания на граждани защо в сградата няма приспособления за хора с увреждания.

Ще бъде изградено и достъпно санитарно - хигиенно помещение с осигурено свободно пространство за маневриране с инвалидна количка, обзаведено с подходящи санитарни прибори и аксесоари.

„С тези мерки не се изчерпват всички необходими дейности по този проблем, но те са от първостепенно значение.", коментират от общината.


cerovska.desislava
Вижте изображението в пълен размер

silver
Руски метод развива алтернативно зрение
Фантомни чувства заместват очите
Българи запалени по техниката, събират доброволци за практика
.Източник - Радка Сиренкова - Учредител и член наDaniela

http://www.anonce.bg/articles/view/proekt_za_hora_s_uvrejdaniq_Tarnovo

Проект за хора с увреждания

Двадесет души ще се грижат за хора с увреждания от община Велико Търново.


Окт 28, 2009

Тъжна любов

flower82666
Искам завинаги да те забравя !
Да не бъдат нощите ми тъжни !
Да не си спомням , че съм те познавала !
С обич раната ми някой да превърже !
Искам
тъгата , която гърлото ме дави
и болката , която в гърдите ми тежи
да захвърля далеч и само спомен да останат-
една тъжна любов и един стих !

Mariana

Автор: Лиза Бочева    


НачалоПредишна1234567СледващаКрай