ned

Приятели, бъдете винаги Лъвове, а... мишлета винаги ще има покрай Вас !

 


ned

Държавата е на път за повторно да национализира значителна сума от здравни осигуровки, след като през 2010 г. това се случи с резерва на НЗОК

Източник

Преди ден ръководството на Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати писмо до министрите на финансите и на здравеопазването, до директора на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и до председателя на бюджетната комисия в парламента, в което настоява за обяснение какво се случва с 59 млн. лева от здравни вноски в бюджета на касата, неусвоени през тази година.


ned

Все още средата в България не отговаря на европейските норми

Архитектурната среда у нас все още не е адаптирана за хората с увреждания и не отговаря напълно на Европейските норми за достъпност. Студенти по геодезия обаче имат предложение как хората в неравностойно положение у нас да станат независими.

 


ned

Патрулката е паркирала пред един от моловете в Варна


ned

 


Медицинските изделия влизат в електронен регистър

 

Целта е да се ограничат спекулациите с цените на медицинските изделия


dido1985

katrinata

УПРАВЛЕНИЕТО НА ФИНАНСОВАТА КРИЗА В ЕС БИЛО "УЖАСНО", ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ НЕ СА БИЛИ ДОСТАТЪЧНО БЪРЗИ И ДА ДОПУСНАТИ МНОГО ГРЕШКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ДЪЛГА. ДО ТЕЗИ ИЗВОДИ Е ДОСТИГНАЛ ФИНАНСОВИЯТ  МИНИСТЪР СИМЕОН ДЯНКОВ В ИНТЕРВЮ ЗА АВСТРИЙСКИЯ В-К "КУРИР".

КРИТИКИТЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ КОЛЕГИТЕ МУ ОТ ЕС И ИЗХОЖДАТ ОТ НЕГОВИЯ ОПИТ,  НАТРУПАН В СВЕТОВНАТА БАНКА.

"МИНИСТРИТЕ ОТ ЕС ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СРЕШАТ ВСЯКА СЕДМИЦА..  ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛИЗА В ОТПУСКА. ДЪЛГОВАТА СПИРАЧКА СЪЩО ДОЙДЕ МНОГО КЪСНО", КАТЕГОРИЧЕН Е ДЯНКОВ.


ned

Настояваме правителство да индексира всички пенсии с 12,6%, считано от 1 януари 2013 г., и да осъвремени всички пенсии, считано от 1 юли 2013 г., с 50% от индекса на потребителските цени и 50% от ръста на работната заплата за последната календарна година.
Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Емилия Масларова, съобщава "Фокус".

Нашата средна пенсия е десет пъти по-ниска от средната за Европейския съюз. Пенсионната възраст би трябвало да се съобразява с продължителността на живота ни. Над 2/3 от българските пенсионери мизерстват. Не може предизборно да се демагогства и да ни се хвърлят трохички, подчерта бившият социален министър. По думите й - в бюджета за следващата година не се очаква нищо добро нито за българските пенсионери, нито за техните внуци.

„Къде са стъпките, които ще доведат до подобряване на положението? За един мандат би трябвало да се случи нещо. В предишното правителство се осъществяваше пенсионната реформа, бяха приети редица стъпки, въвеждане обезщетение за безработица при пенсиониране, помощ за пенсиониране”, каза депутатът.

И други депутати от левицата и пригласяха с думите, че "когато замирише на избори", тогава от кабинета "Борисов" се сещат да вдигнат пенсиите.

Министърът на труда и социалната политика не закъсня с отговора си на нападките, отправени от бившия му колега и настоящ депутат от Коалиция за България. Основният аспект в „защитата” на Тотю Младенов – именно бившите управляващи били виновни за огромния дефицит в пенсионната система, като го увеличили с над 1 млрд. лева и така лишили повече съсловия от пари.

„Правителството намали дефицита в пенсионната система от 2.2 млрд. лв. на 1.9 млрд. лева. Направихме сериозни реформи. Непрекъснато увеличавахме услугите за българските граждани. Закрихме неефективни програми като „пенсионери на море” и открихме социални трапезарии”, посочи „плюсовете” на управлението си ресорният министър.

По думите му по програмата „Красива България” с по-малко от 9 млн. лева за три години ведомството му ремонтирало над 90 дома за възрастни хора, за хора с увреждания и детски градини. „Вие само от един обект откраднахте 11 млн. лева. Ако бяхте останали да управлявате след 2009 г., щяхте да фалирате този пенсионен фонд с това, което правехте”, нападна от своя страна Младенов.

Социалният министър Тотю Младенов заяви, че правителството има възможност да увеличи тавана на пенсиите на над 16 000 български граждани – от 700 на 750 лева. Очакват се и евентуални коледни надбавки за хората с най-ниски пенсии, ако в края на ноември се установи излишък в бюджета.


Русан

Кой казва,че само в неделя стават хубави екскурзии.Стане ли дума за излети ,екскурзии и празнични купони членовете на "Клуб за пълноценен живот" винаги са готови. Заедно с пенсионерски клуб от Пловдив организирахме седмична екскурзия до с.Калугерово област Пазарджишка. Интересна беседа изнесе кметът на селото, който както разбрахме е вече трети мандат кмет на селото. Като добър екскурзовод освен, че ни разведе из селото, заедно посетихме и близкия манастир . Накрая всички си купиха от прочутото (по думите му) Калугерско маврудово вино. 
Следваща проява: На 27,10 и 28,10 двудневна екскурзия до Рилския манастир с нощувка в град Рила.


katrinata

БЪЛГАРИТЕ СА В ЧЕЛНАТА ТРОЙКА НА СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗАСТРАШЕНИ ОТ БЕДНОСТ, ПОКАЗВА ИЗСЛЕДВАНЕ НА АВСТРИЙСКОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ОБСЪЖДАНИЯ И ПОЛИТИЧЕСКО РАЗВИТИЕ, ПРЕДАДЕ БНР.

С 20,7%  НАСЕЛЕНИЕ НА ПРАГА НА БЕДНОСТТА  ПРЕЗ 2010 ГОД. СТРАНАТА НИ ДЕЛИ ТРЕТО МЯСТО С ИСПАНИЯ. БЕЗ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ БИХА НАРАСНАЛИ ДО 27, ОТБЕЛЯЗВАТ АВТОРИТЕ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО. ПО-ВИСОКО  ЗАПЛАХАТА  СЕ ОЦЕНЯВА САМО ЗА РУМЪНИЯ И ЛАТВИЯ.

ОТ ОБЩО ПОЛОВИН МИЛИАРД ЖИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ   ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ НА ПРАГА НА БЕДНОСТТА СА ЖИВЕЕЛИ 80 МИЛИОНА ДУШИ. МИЛИОН И 565 ХИЛЯДИ ОТ ТЯХ СА БИЛИ В БЪЛГАРИЯ. СТРАНАТА НИ СЕ ОТЛИЧАВА С "НАЙ-ЗРЕЛИЩНИЯ РЪСТ"  НА КВОТАТА ПРЕЗ ДЕСЕТИЛЕТИЕТО СЛЕД 2000 ГОД., КОГАТО ТЯ Е БИЛА 14  НА СТО. ВЪРХЪТ -  22%  Е БИЛ ПРЕЗ  2007 ГОД.


НачалоПредишна1234СледващаКрай