Септ 30, 2011

ING фондовете

Стефан Жеков

Приятели здравейте!Какво е вашето мнение за ING  дружество,за задължителни пенсионни осигуровки.Някой да се е прехвърлил там,и дали е доволен? Предварително ви благодаря за вашето мнение!


Русан

"Когато Господ разпределял планините минавайки над Македония, чувалът му се скъсал и най много планини се изсипали там." Още не минал месец от почивката в Несебър и ние от "Клуб за пълноценен живот" - Пловдив се отправяме на организирана екскурзия в Македония. Трудно е с думи да се опише видяното . Струга, Охрид с езерото,Самоиловата крепост, Билянините езера (на снимката), манастира "св.Наум". Скопие с калето и чаршията.Трябва човек да отиде на място за да изпита наслада от гледките към Охридското езеро и планините около него. Да се потопи в легендата за Биляна и историята на Самуил и св. Наум. а вечер край брега на езерото в приятелска компания под звуците на македонски песни и хора да опита македонската "плескавица" (на снимката: вечеря в р-т:"Ривиера") и след всичко това дълго ще си спомня приказните мигове в Македония.


dido1985

dinkotaslajov

Газът от октомври поскъпва с 6,7%, а парното - с до 5%

През новия отоплителен сезон парното в София ще бъде с около 8% по-скъпо от предходния

Природният газ, продаван от „Булгаргаз“ ЕАД за последното тримесечие на годината, ще бъде по-скъп с 6,67% спрямо сегашната цена, като новата му стойност ще бъде 594,37 лева за 1000 куб. метра без ДДС. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев след проведеното днес закрито заседание на комисията, на което бяха взети окончателните решения за цените на природния газ и на топлинната енергия през четвъртото тримесечие.


ned

Хората с увреждания ще алармират ЕП за нарушените си права Източник

 

Плачевни са възможностите за пътуване на хора с увреждания както в столицата, така и в страната, отбеляза изпълнителният директор на Центъра за независим живот Капка Панайотова. По думите й специализираният транспорт за инвалиди в София се състои от 5 микробуса, от които работят два, а от железопътния транспорт пригодени за хора с увреждания са само две мотриси. Според Панайотова тези проблеми нарушават регламентите, с които страната ни се е ангажирала, ставайки член на Европейския съюз.


Гинка Димитрова

Случва ми се да се сблъсквам с отношението към различните-инвалидите ,грозните ,неприетите ,обсъжданите ,изхвърляните от живота ,от обществото,от близките понякога...Много се шуми ,много се обсъжда ,обикновено от здравите ,знам че има организации на инвалиди ,про форма почти...знам че има грижи от държавата ,не бих казала ,че липсват ,има пенсиониране -символично ,има  и аз не знам как да го кажа ,осигурен достъп ,не навсякъде,има приказки за големите грижи...Знам също ,че държавата е бедна и няма ,но не толкова бедна,да няма чиновници и офиси за хора,които да се грижат по някакъв начин за облекчаване живота на хора с неравностойно положение-ей колко отвратително звучи,щото е опошлено първо...Знам,че има и такива ,дето не са инвалиди ,но са си платили дето трябва да са...заради мизерни екстри...или тлъста пенсия,щото са работили яко...

То какво ли не знам...истините и лъжите...

Не знам само едно и питам за него...защо сме таралежи,защо вадим бодлите ,защо не се приемаме каквито сме ,напук на проблемите ,огорченията ,света ако щете...


dido1985

На 22 Септември 908 г. Княз Фердинанд обявява българската независимост, с тържествен манифест, прочетен в старата българска столица Търново, като знак на приемственост в държавността!


ned

21 септември 2011 /  Източник

Държавата отказва да плаща лекарствата на болните от Алцхаймер 

Около 25 хиляди болни от Алцхаймер в България плащат от 30 до 200 лева за медикаментозното си лечение всеки месец, защото държавата отказва да го поеме. Това съобщиха от Гражданско сдружение Алцхаймер България. Статистиката сочи, че 100 000 души у нас са с някаква форма на деменция, като 25 хиляди от тях са пациенти с лека и умерена болест на Алцхаймер, за които е необходимо да се лекуват с лекарства. Други 25 хиляди души вече са в напреднал стадий на болестта или изобщо не са диагностицирани.

България е една от трите страни в Европейския съюз, в която лекарствата за деменция или болест на Алцхаймер не се поемат от държавата, обясни Владимир Томов - председател на Конфедерация „Защита на здравето": „До този момент има изпратени доклади от страна на медицинските специалисти. Има изпратени писма от страна на пациентските асоциации, въпреки че докладите на лекарите, специалисти в тази област, са с тежестта, която би трябвало да даде основание на Министерството на здравеопазването да направи нещо за хората с Алцхаймер, но до момента няма нищо".


ned

 

Пациенти с редки болести и трансплантирани останаха без лекарства заради доктори в отпуск. Болните няма как да получат заверка на протоколите, а без тях не могат да се снабдят с животоподдържащите медикаменти, плащани от здравната каса. Това съобщиха за “Труд” от Националния алианс на хората с редки болести.

“Моят протокол например е забавен в централното управление на касата”, заяви Ваня Добрева, болна от акромегалия (повишена секреция на растежния хормон - б. р.). Тя е представител на алианса във Варна. На 16 септември й била поставена последната инжекция от медикамента. “Ако не продължа терапията, има риск от злокачествени заболявания и увреждане на сърцето”, тревожи се жената. Тя съобщи и за 30 болни с муковисцидоза (наследствено заболяване, засяга различни органи и функцията им - б. р.), които са в нейното положение. Само че при тях отпускар бил отговарящият за проколите лекуващ лекар от Варна. Без подписа му документите не могат да се придвижат до районната, а след това и до националната каса.


Русан
За първи път в България турнир по тенис на корт за хора с увреждания
Източник: sport.plovdiv24.bg 09:15 / 21.09.2011 Отпечатай Изпрати
©
16 мъже и 8 жени ще мерят сили в първия за България професионален международен турнир по тенис на корт за хора с увреждания "Bulgarian Open". Спортното съревнование стартира вчера на тенис кортовете на клуб "Локомотив" до Гребната база и ще продължи до петък, когато ще бъдат играни финалите между най-добрите състезатели в турнира.

"Хубаво е, че възможностите за участие в спортни игри на хора с увреждания в Пловдив се увеличават. Преди около месец се проведе състезание по спортна стрелба, а преди това, се състоя турнир по канадска борба. Макар отборите ни по тенис на корт да са млади, им пожелавам едно състезание, на което да покажат най-доброто от себе си и по този начин да се доближават до върха и международните успехи", заяви Георги Титюков.
Сред участниците има 8 български състезатели - 6 при мъжете и 2 при жените, като те са от градовете София, Пловдив, Варна, Троянско и т.н. Гостите са от Чехословакия, Испания, Австрия и Гърция. Всички участници ще се борят за награден фонд от 2 000 долара, които ще бъдат разпределени между най-добрите. Освен титли, първият при мъжете ще получи и 266 долара, а финалистката при жените - 160 долара, както и точки за класиране в световната ранглиста.
Всички правилата на играта се запазват с единствената разлика, че преди да бъде ударена топката от състезателя, тя ще може да падне на земята два пъти.
Вчера се проведе първи и втори кръг на индивидуалните срещи - мъже и жени. Днес между 9.30 и 10.00 часа започват мачовете по двойки. Отпадналите тенисисти в първи кръг, ще могат да играят допълнителни срещи, в които да се определи крайното класиране. Финалите ще се играят в петък - 23.09.2011 г. като стартът ще бъде даден точно в 10.00 часа.
НачалоПредишна1234СледващаКрай