dido1985

Това е нова добра практика, но да видим дали и до кога ще останат табелите!


ned

ПРИЯТЕЛИ ВИЖТЕ ВИДЕОКЛИПА С НАШИТЕ ПАРАОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ - ТУК !

Източник - bTV 

 


ned

Източник - ВИЖТЕ И  ВИДЕОКЛИПА ОТ - ТУК

Основното искане на хората със специални нужди е да бъде приет Факултативен протокол, който гарантира правото на хората с увреждания да живеят независимо

Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания към Министерство на труда и социалната политика и Спаска Давранова, член на гражданското сдружение на "Център за независим живот" гостуваха във "Факторът Кошлуков", за да обяснят причините за протеста им пред Министерски съвет в понеделник.

 Основното ни искане е да бъде приет Факултативен протокол, който гарантира правото на хората с увреждания да живеят независимо. За целта е нужно да им бъде осигурена достъпна среда, в която те да могат да се придвижват. Друг проблем е, че много трудно такива хора намират работа, а когато са настанени в специализирани институции, те нямат право на свободен избор как да живеят и да се развиват, обясни Спаска Давранова.


Русан
 
Източник: News.Plovdiv24.bg 06:30 / 26.09.2012  
 
© Plovdiv24.bg
Снимка Архив
Глобата за паркиране на място за инвалиди в Пловдив се увеличава на 200 лв., научи репортер на Plovdiv24.bg. Това се налага, тъй като се оказва, че има несъответствие между действащата Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив и Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Това се казва в предложение на кмета Иван Тотев, което ще гласуват на предстоящата сесия в четвъртък общинските съветници на града.
В текст на ЗДвП от брой 60 на Държавен вестник от 2012 г. въпросната глоба е в размер 200 лв. В действащата към настоящия момент Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив определената глоба за въпросното нарушение е 20 лв., което противоречи на разпоредбата на Закона за движение по пътищата, става ясно още от предложенето.
Проектът на нормативния акт е публикуван на официалната интернет страница на Община Пловдив на 29.08.2012 г.ned

Хората с увреждания очакват реакция от управляващите на поставените проблеми по време на Похода на независимостта в столицата

 

Близо 1000 плевенчани подкрепиха подписката на Центъра за независим живот с искане за независимост на хората с увреждания. В понеделник папките с подписите бяха внесени в канцеларията на министър-председателя Бойко Борисов, заедно с тези, събрани от всички останали краища на страната. За Плевен основен движещ фактор на инициативата за независим живот на хората с увреждания бе Върбан Мончев. Ден след протеста в столицата се срещнахме с него, за да разберем какви са очакванията от тук насетне на хората като него и каква е равносметката, която правят след събитията в София:


ned

Робо-асистентът на Toyota, кръстен Human Support Robot (HSR), е предназначен за изпълнение на базови задачи при работа у дома и може да носи различни вещи, да отваря прозорците или да вдигна изпуснати на пода предмети.

Източник

Напоследък роботите възприемат все по-странни форми, поемайки всевъзможни задачи било в ролята на транспортно средство за офиса, магаре-носач за армията или телепат. Японската компания Toyota обаче се съсредоточава върху хуманитарния аспект на роботиката с нов робот-асистент, призван да помага на хора с увреждания в търсенето на по-пълноценен и самостоятелен живот.


nedГлобата за паркиране на място за инвалиди в Пловдив се увеличава на 200 лв., научи репортер на Plovdiv24.bg. Това се налага, тъй като се оказва, че има несъответствие между действащата Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив и Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Това се казва в предложение на кмета Иван Тотев, което ще гласуват на предстоящата сесия в четвъртък общинските съветници на града.

В текст на ЗДвП от брой 60 на Държавен вестник от 2012 г. въпросната глоба е в размер 200 лв. В действащата към настоящия момент Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив определената глоба за въпросното нарушение е 20 лв., което противоречи на разпоредбата на Закона за движение по пътищата, става ясно още от предложенето.
Проектът на нормативния акт е публикуван на официалната интернет страница на Община Пловдив на 29.08.2012 г.katrinata

ПЕНСИИТЕ  СЪЩО ДА БЪДАТ ОБЛОЖЕНИ С ДАНЪК ОБЩ ДОХОД , КОГАТО ПАДНЕ ТАВАНЪТ ИМ. ТАКАВА ИДЕЯ ЛАНСИРА ДЕПУТАТЪТ  БОРИС ГРОЗДАНОВ ОТ ГЕРБ И ЧЛЕН  НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ.

"КЪМ МОМЕНТА ОТ ЕВРОПА НЕ НИ НАТИСКАТ, ЗАЩОТО ИМАМЕ ТАВАН НА ПЕНСИИТЕ. КОГАТО ПРЕЗ 2014 ГОД. ТОЗИ ТАВАН ПАДНЕ, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВЪВЕДЕМ ТАКЪВ ДАНЪК, КАЗА ГРОЗДАНОВ. СПОРЕД НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НЯМА ДА БЪДАТ ОБЛАГАНИ ВСИЧКИ ПЕНСИИ, А САМО ТЕЗИ, КОИТО СА НАД СЕГАШНИЯ ТАВАН ОТ 700 ЛВ. " НЯМА ТАКОВА НЕЩО ГРОЗДАНОВ СЕ Е ОБЪРКАЛ, ЗАЯВИ ЗАМ-ШЕФЪТ НА ПГ НА ГЕРБ ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ. ТОЙ БЕШЕ КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ ТАКАВА ИДЕЯ НЕ Е ОБСЪЖДАНА И НЕ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ОБСЪЖДА И НАРЕЧЕ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ГРОЗДАНОВ ИЗНЕНАДВАЩО.

ГРОЗДАНОВ ОБАЧЕ ВЪЗРОДИ И ИДЕЯТА ЗА  ЛИХВИТЕ ВЪРХУ ДЕПОЗИТИТЕ. СПОРЕД НЕГО Е ДОШЛО ВРЕМЕТО  "ВЕЧЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИМ И НИЕ КЪМ СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВЛОГОВЕТЕ ДА БЪДАТ ПРЕДМЕТ НА ДАНЪК".


dido1985

ned

Хора с увреждания поискаха правото си на независим живот
Десетки хора с увреждания излязоха пред Министерския съвет и Народното събрание, за да поискат нов Закон за хора с увреждания и Закон за личната помощ. 

Десетки хора с увреждания излязоха пред Министерския съвет и Народното събрание, за да напомнят на управляващите, че имат право на независим живот.

Те поискаха нов Закон за хората с увреждания и Закон за личната помощ, предаде БГНЕС.

Хората със специални нужди се събраха на площад „Света Неделя“, откъдето се отправиха на поход „за независимостта на хората с увреждания“, който приключи символично на площад „Независимост“ почти под прозорците на премиера Бойко Борисов.
НачалоПредишна12345СледващаКрай