Блогове

A SHORT DESCRIPTION ABOUT YOUR BLOG
Ное 11, 2009

Лична помощ

ileto Ето тук можете да намерите интересна и
полезна информация за асистентите и
личната помощ в България и ЕС :
http://alfa-sc.com/Forum.aspx?g=topics&f=7

ileto Приятели, искам да ви представя една статия, която написахме с колегата Мариян Минков. С него се запознахме във Великотърновския университет, където учим Психология. Статията е публикувана в списание "Психология журнал", може да я видите в хартиения вариант ,
или в електронен вариант
тук тук .

А също двете части от статията можете да видите

тук

и тук

Това е моят начин да помогна на хората с увреждания.
Благодарим на всички, които се съгласиха да попълнят тестовете.
Илка

ileto

През 2005 г.,  Националния статистически институт по проект, финансиран от Статистическата служба на Европейския съюз, проведе изследване сред хората с увреждания с цел установяване здравния и социален статус на хората с увреждания и възможностите за социална интеграция. Изследването обхвана 3 000 лица с увреждания на възраст 16 - 64 години.

            По данни от Преброяване'2001 в страната 263 143 души имат медицински установена степен на увреждане. От тях 92% са на възраст 16 - 64 години.

            От хората с увреждания 51% от мъжете и 49% от жените са с ниско образование (до основно). Със средно образование са 43% от мъжете и 42% от жените. Различие се наблюдава в най-високата степен на образование. С висше образование са 6% от мъжете и близо 10% от жените.  Около 10% от хората с увреждания живеят сами, 30% с друго лице, а останалите - с повече лица.