ned

 


95% от бизнес проектите на хора с увреждания, субсидирани от държавата, са успешни. 20 000 става максималният размер на помощта за бизнес проекти от тази година.

 

„Няма друга програма за собствен бизнес, която да има такава успеваемост”, заяви шефът на Агенцията за хора с увреждания (АХУ) Минчо Коралски. През миналата година по програмата за самостоятелна заетост са били одобрени 28 проекта, за които са отделени над 300 000 лв., а от агенцията следят за устойчивостта на бизнеса в продължение на 3 г. По разчети на агенцията тази година ще бъдат подкрепени същият брой бизнес проекти. Разликата обаче е, че помощта, която ще получат кандидат-бизнесмените, ще е в размер на 20 000 лв., а не досегашните 15 000 лв. По думите на Коралски хората с увреждания в трудоспособна възраст у нас са около 200 000, като едва 10% от тях работят. Една от причините е липсата на достъп до обществените сгради.

 

Общо Коментари (3)Add Comment
Стефан Жеков
...
написан от Стефан Жеков, април 27, 2013
Това е голям проблем за достъпа на хората с увреждане до работното място,нямат удобни стълби,няма кой да ги заведе до тоалетната,просто са поставени в унизителни условия,имат познания,но няма къде да ги приложат и доста от тях мизерстват,за съжаление!
katrinata
...
написан от katrinata, април 28, 2013
Това е някакъв шанс за хората с увреждания. Приветствам такива инициативи.
marko
...
написан от marko, май 06, 2013
шанс да станеш бездомник , ако не върнеш съответната сума и ти вземат всичко... аз бих взел тези пари да обиколя европа , ще ги излъжа нещо уж за бизнес , после ще се убия и въобще не ме интерисува , ще ги вземат парите от мен ама в отвъдното , аз вече съм мъртъв , не ми пука за хората на този свят , аз знам моя път и изход , и по леко живея, защото станали напечено скачам от моста и това е...

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy