ned

Може да се стигне до извеждане на хора от Дома на инвалида30.11.2010  /  Източник


Най-вероятно ще бъде даден срок от три месеца, за да бъдат изплатени натрупаните такси от страна на някои от домуващите в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. От там нататък вече няма отстъпление. Това каза кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев по време на днешната среща между ръководството и домуващите в социалното заведение с някои институции.

"Знам, че звучи нечовешко това, да "изведеш" от Дома един човек с физически увреждания. Но все пак, всички трябва да спазваме условията, под които сме се подписали, за да няма проблеми. Може би ще бъде прецедент, но не е изключено да се стигне до крайности - извеждане от институцията на тези хора, които не спазват установения ред", категоричен е кметът Танчев.

В резултат на срещата стана ясно, че правилникът за вътрешния ред в Дома ще бъде актуализиран като промените ще бъдат изцяло съгласувани с живущите там.

Ръководството на социалното заведение даде за пример един от домуващите, който не е плащал таксата си за пребиваване в Дома през 2009 - 2010 година. натрупаната сума е около 3000 лева.

На днешната среща присъстваха представители на служба „Социално подпомагане", председателят на Постоянната комисия по социална политика в Общински съвет Георги Гьоков, членове на комисията и председателят на Общински съвет - Стара загора Тенчо Руканов. Срещата бе ръководена от кмета проф.Светлин Танчев.

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy