ned

 

photo of Михаил Христов стана световен шампион на дълъг скок за хора с увреждания

 

Българинът Михаил Христов стана световен шампион на дълъг скок от първенството на планетата за младежи до 23 години с увреждания в Пуерто Рико, предаде БГНЕС.

22-годишният Христов постави нов рекорд в света в тази възрастова група, след като преодоля 6.22 метра (+0.3). Българинът, който се готви от близо година и половина при европейския шампион Петър Дачев, постигна този резултат от втори опит. В първия той записа 5.90 метра, последва шампионския му скок, след което три грешни опита и финалните 6.20 метра.

Със сребърния медал се окичи Даниел Йоргенсен от Дания с 6.01 метра. Другият българин – Камен Минков е шести с 4.63 метра.

Това е втори медал за Мишо от Световното първенство за хора с ампутации и на инвалидни колички, след като в неделя спечели бронзовото отличие на 100 метра с време 11.67 сек. Друг Спортен талант - Любомир Костов играе в момента на Опън турнира за аматьори по голф в Словакия. Вчера Любо се справи изключително добре с трасето и постигна +1 удара над пара. С успешното си представяне на това състезание, Костов вече има хендикап от 2.6, след като преди това имаше 3.1.

Турнирът продължава днес и утре.Общо Коментари (2)Add Comment
ned
...
написан от ned, август 14, 2013
БРАВО ШАМПИОНЕ !
marko
...
написан от marko, август 17, 2013
Сега чета ,, Ветеран " на Гавин Смит , където става въпрос за ветеран от продължила близо век война с извъземна раса , и този ветеран почти цялото му тяло е от метал , пластмаса като се започне от възстановителна система която премахва болката след удари, до катрононеночерна протеза на ръката от които излизат остриета , а белите му доброве имат механични филтри за премахване на токсините. От тялото - на гърба пък си има лазер с който там ги гърми , абе този Ветеран е изцяло човек - на тила до главата има куплунги за свързване с интернета , но тогава нета ще бъде нещо много по-огромно и силно преживяване. Неща като инвалид няма да съществуват - само да имаш пари или отидеш в армията ще те наблъскат с чаркове и стимуланти с които и бетонена стена можеш да разбиеш... Напротив в бъдещото което се пише в книгата тези които няма ,, приспособления '' са най -долу в обществото , що то като си наблъскан с джаджи и програми , в главата се слагат други неща с които можеш да правиш топографска карта на мястото дето се намираш , а очите ти се слагат кибер лещи с които виждаш десет пъти от обикновенно , а когато нервната ти система откаже слагат нова или ти слагат втораупотреба нелегално.... Книгата много ми харесва , и със сигурност ще дойде време когато всичко това ще е възможно , дали защотп на планетата условията ще станат трудни или защото трябва да еволюраш , без болести или други такива , един живот като машина...

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy