ned

 

ИЗТОЧНИК - БНТ 

Драстичен спад в броя на обществените поръчки с участие на специализираните предприятия, в които работят хора с намалена работоспособност. Това отчете вицепремиерът Даниела Бобева след среща с национално представителните организации на хората с увреждания. Те обсъдиха готвените промени в Закона за обществените поръчки. 

Целта на промените е да се стимулира достъпът на малки и средни предприятия до процедурите и да има превенция по отношение на корупционни практики. Предвидено е да отпадне условието специализираните предприятия да могат да изпълнят най-малко 80 на сто от предмета на поръчката със собствено производство и ресурс.

"В условията на криза държавата трябва да подпомага малките фирми, включително и тези, в които работят лица с ограничена трудоспособност", подчерта Даниела Бобева. 

"Обществените поръчки са икономическата и хранителна среда, в която могат да се развиват специализираните предприятия не само в България, а и по целия свят", заяви Минчо Коралски - изпълнителен директор на Агенцията на хората с увреждания. 

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy