ned

Източник

Устройството ще се задвижва от паралицираните пациенти подсъзнателно, а след година предстоят първите тестове върху хора

Ново устройство може да даде възможност на парализирани пациенти да проходят, като движат крайниците си подсъзнателно.

Тестовете се провеждат от австралийски учени, които се опитват да разработят така наречения „бионичен гръбнак“, съобщи„Гардиън“.

Устройството, което са създали е с дължина 3 см и се имплантира в този участък на мозъка, който отговаря за движенията на хората.

Досега е тествано върху овце, но от следващата година трима доброволци от Кралската болница в Мелбърн ще станат първите в света, които ще се подложат на манипулацията.

Според Проф. Тери О’Браян, който е директор на неврологичното отделение на Кралската болница, в началото ще им е трудна да се справят с движенията, защото ще трябва сами да насочват вниманието си и да „заповядват“ на крайниците си да се движат.

С времето, обаче, това трябва да стане на подсъзнателно ниво.

Новите технологии са модерният начин на лечение и ще започнат да заменят много от традиционните манипулации, категорични са американската група учени, които подариха на куче инвалид 3D протези.

Животното е родено с недоразвити задни крайници, заради което е било почти неподвижно.

Специално за него са изработени уникални нови крака благодарение на сложен софтуер за изработка на 3D модели и 3D принтер.

Как се придвижва Дерби в момента, вижте във видеото:

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy