ned

ИЗТОЧНИК

Сегашните автомобили излизат постоянно от строя, оплакаха се от дружеството на хората с уврежданияПрез 2014 г. ще бъдат купени 3 нови специализирани буса за инвалиди. Това съобщи шефът на общинския отдел „Социални дейности и проекти“ Таня Василева пред комисията по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет. Единият от тях ще бъде 16-местен, уточни тя.

Поводът за дискусията бе писмо от председателя на Дружеството на инвалидите д-р Радко Радев за състоянието на сегашните специализирани автобуси. Те са само два и постоянно се повреждат, тъй като са над 14-годишни, добави той. Единият от бусовете бе на ремонт повече от месец, сигурен съм обаче, че след 2 - 3 месеца пак ще се счупи. Във Варна има над 8000 души с увреждания, които се нуждаят от специализиран превоз почти всеки ден. Липсата на адекватен транспорт ни лишава и ограничава откъм лечение, рехабилитация, обучение, работа и много дейности, от които се нуждаем, каза още д-р Радев.

Социалната комисия реши специализираните коли за инвалиди да бъдат включени в графика на градския транспорт. Така ще минават технически прегледи всеки месец. Предложението бе на съветника Марио Шиваров. То ще бъде разгледано и от комисията по транспорт, преди да влезе в пленарната зала. Съветничката Светлана Такева предложи да бъде отпусната още една щатна бройка за шофьор за инвалидите. Мотивът бе, че сега хората с увреждания на практика не могат да отидат някъде след 16 ч. Съветникът Ивайло Бояджиев призова бизнесмените, които разполагат с автомобили с платформи за инвалиди, да ги дарят на общината.

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy