megi_mp

Все още те не се допускат в много хотели, ресторанти, банки и институции

Стартира кампания в подкрепа на незрящите с кучета водачи

Фондация Очи на четири лапи стартира кампанията "Отвори очи", чиято цел е да подпомогне хората с увредено зрение, придружавани от кучета водачи.

В много обществени места като хотели, ресторанти, банки и други институции все още не допускат незрящи с кучета водачи въпреки Закона за интеграция на хората с увреждания. До голяма степен това се дължи на погрешното схващане, че допускането на такова куче би отблъснало потенциални клиенти.

Всеки, който иска да се включи в промяната на статуквото, може да го направи по изключително прост начин, който не струва и стотинка. На специално направения за целта сайт – otvoriochi.bg, се намира стикерът на кампанията, а разпечатването му и поставянето на обществено място дава ясен знак, че това е територия, свободна за незрящи с кучета водачи.

Ако повече хора изберат да посещават приоритетно обществените места, на чиито врати е залепен този знак, ще насърчаваме все повече банки, ресторанти, хотели, офиси и обществени институции да променят отношението си към незрящите, придружавани от кучета водачи.

ИЗТОЧНИК

Общо Коментари (3)Add Comment
ned
...
написан от ned, ноември 30, 2010
добра идея, дано проработи..

megi_mp
...
написан от megi_mp, ноември 30, 2010
Дано! Добрите идеи трябва да имат добра и успешна реализация.
0
...
написан от njd_todorova, ноември 30, 2010
Такова куче би отблъснало потенциални клиенти? То пияници, наркомани, вулгарни хора и нагледци, повече отблъскват.Всяко 3-то семейство си имат домашен любимец.

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy