Русан

Джуджетата били кастрирани, а върху недъгавите деца изпитвали химически оръжия

Пхенян, Северна Корея
Северна Корея систематично се прочиства от недъгавото си население, карайки го да изчезва от очите на обществото, като го подлага на тестове на химически оръжия и го кастрира, твърдят успели да избягат от комунистическата държава. 32-годишният Джи Сеонг-хо, успял да избяга от режима, след като изгубил ръка и крак, твърди, че режимът на Ким Че Ун се чувствал „унижен“ от съществуването на инвалидите. По неговите думи, бебетата с психически и физически проблеми редовно били взимани от болниците и оставяни да „страдат от неописуеми неща“ преди да умрат. Двама други севернокорейци са му разказали за селище в отдалечен планински регион, където били изпращани в изгнание хората с нанизъм. „На тях им е забранено да напускат. Мъжете се кастрират, за да нямат поколение. Сега там вече няма никой“, казва той.
Друг севернокореец разказва за правителствена програма, в рамките на която инвалидите са били използвани за медицински експерименти като „дисекция на части на тялото“ и „изпитания на биологични и химически оръжия“.
Бившият офицер от специалните части на Северна Корея Им Чеон Йонг разказва пред „Дейли Телеграф“: „Режимът иска да върши това „легално“, затова те предлагат на родителите на деца-инвалиди да ги купят от тях. Ако това не сработи, тогава ги заплашват“. Им е избягал от Северна Корея през 90-те години на миналия век, след като станал свидетел на изпитания химически и биологични оръжия върху деца и възрастни инвалиди.
Джи на свой ред разказва, че е изгубил левия си крак от коляното надолу и лявата си ръка, след като бил блъснат от влак, докато е събирал въглища на 14-годишна възраст. След инцидента персоналът на влака го натоварил на ръчна количка и го откарал в болница, където му ампутирали ръката и крака без упойка.
След като бил изписан, той преминал границата с Китай, за да проси храна. Когато обаче се върнал, той бил арестуван. По време на разпита му, офицерите били разгневени от това, че той е накърнил достойнството на бившия лидер Ким Чен Ир. В края на краищата Джи успява да избяга през 2006 година. По-късно той помага на майка си, брат си и сестра си също да избягат. Баща му обаче е заловен и пратен в затвор, където умира от мъчения
Общо Коментари (2)Add Comment
smile_bg_ru
...
написан от smile_bg_ru, януари 05, 2015
И това се случва в 21-ви век!?!
doftor4eto
...
написан от doftor4eto, януари 09, 2015
Комунизмът като цяло не разглежда въпроса с хора в неравностойно положение, като го дефинира като просто СРАМЕН !
Ако хората с увреждане срамят режима, то тогава режимът срами човечеството.
Всяка държава която поставя своите цели пред човечността е осъдена на провал!

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy