ned

Източник

Става страшно: По заповед на Калфин слепите проглеждат, сакатите прохождат…!

сляп

Пламен не вижда, но е обявен за здрав

ТЕЛК размаха секирата и хиляди инвалиди се оказаха без пенсии.

Слепите прогледнаха, глухите започнаха да чуват, а хората без крака проходиха. Поне по документи.

Трогателна е историята, която разказва  30-годишният Пламен Делев от Бургас. Той има тежко дегенеративно очно заболяване, наречено кератоконус. Въпреки операция, която е направена на едната му роговица, продължава да ослепява.
Миналата година е  освидетелстван от ТЕЛК със 75 % инвалидност с право да  получава социална пенсия в размер на една година. Момчето няма трудов стаж, тъй като непрекъснато е ходило по болници.

Тази година обаче лекарите му намалят процента инвалидност на 65, което означава, че няма да получава нито лев помощи. В състоянието му промяна няма. Заболяването е тежко, не се лекува и води до пълна слепота. Как тогава лекарите са преценили, че е по-малко инвалид от миналата година – не е ясно!

инвалидиБаща на глухо дете, което не различава говор и чува само много силни шумове се оплака, че цели десет години се е водело инвалид и е получавало пенсия, но сега внезапно ТЕЛК-комисията е преценила, че е „само“ 45 процента увредено и са му спрели пенсията.

Мъж с един крак също е бил порязан от лекарите и са го сложили в категорията на здравите.

Жена с два бастуна, която не може да излезе от вкъщи, е била обявена за годна за работа.

И още, и още, и още…

От цялата страна валят жалби, че дългогодишни инвалиди, които не могат без чужда помощ дори да живеят, са обявени за работоспособни и пенсиите им са спрени.

инвалид детеТова беше идеята на вицепремиера Калфин, който каза преди време, че в България има прекалено много инвалиди и много пари отиват за издръжката им.

Да, има фалшиви инвалиди. Те са си купили решението на ТЕЛК-а и пак ще си го купят. Защо не издирят тези хора, които по цял ден работят, но в същото време се водят болни? Защо не се направи проверка на всички пенсии?

Защото е по-лесно да се режат тези, които са отишли за ново решение. Нямаш ли 71 % инвалидност – нямаш право на помощи.

Така лекарите по инструкция на Калфин започнаха да дават по-ниски проценти, за да спестяват пари на хазната.

Грешни пари, кървави пари, които са средство за оцеляване на най-бедното и онеправдано съсловие – белязаните от съдбата!!!

И докато едни ще умират в болести и бедност, други ще се хвалят, че вече сме имали повече средства в хазната.

Засрамете се, господа политици!

Пламен никога няма да прогледне.

Глухото дете няма да започне да чува.

Защо ги лишавате от смешните 120 лева, когато  други в България дават по 1 000 лева само за един букет, за да свалят някоя плеймейтка?

Направете си сметката – фалшивите телкове – вън, но истинските мъченици не наказвайте.

Съдбата ги е наказала достатъчно.

Вие Господ ли сте, че ги донаказвате?

А страх от него имате ли?!

Общо Коментари (1)Add Comment
ned
...
написан от ned, март 30, 2016
Обжалване по всички допустими подточки от Наредбата за медицинска експертиза: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135678969 ! Ако наистина загрижеността е много голяма, се действа, ако на 2 - ра инстанция пак не спазят наредбите... има съд, където има безплатна адвокатска помощ за социално слабите: http://pravatami.bg/2614 ! Надявам се с един коментар да съм помогнал поне на един или двама... борбенни Човека ! Успех... и действия smilies/wink.gif

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy