ned
Вдигането на месечните доходи не е предизборно, категоричен е социалният министър

От 1 юли ще има увеличение на пенсиите и заплатите. Това заяви в „Гореща точка" на TV7 министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Решението за индексирането ще бъде взето по време на Тристранния съвет за социално партньорство, който ще се проведе между 15 и 20 юни.

Министър Младенов смята, че финансовият министър Симеон Дянков ще намери необходимите средства за това и категорично отрече, че увеличението е предизборно. „Изборите нямат нищо общо с това. От доста време търсехме пресечна точка между финансовите възможности и желанието ни за увеличение. То ще се случи на база преизпълнение на приходите", обясни социалният министър.

Помолен часове по-късно да коментира оптимизма на социалния министър по отношение на заплатите, вицепремиерът Симеон Дянков каза само "И аз съм оптимист за много неща".

Младенов обясни, че повереното му министерство води последователна политика на базата на ръста на цените на горивата и основните хранителни продукти. „Настояваме да има компенсиране на доходите на хората, най-вече на тези, които са най-ощетени от кризата - най-ниско доходните. Позициите на синдикати, работодатели и социалното министерство били еднакви по отношение на ръста на минималната работна заплата от първи юли тази година и за компенсирането на доходите от пенсии на хората с ниски пенсии.

Министърът изрази надежда, че ще се намерят необходимите средства за компенсиране на доходите и всичко това е координирано с финансовия министър. „Потреблението е свито – това печи и на бизнеса да се развива. Редица отрасли в България вече излизат от кризата и сега трябва да се търси пресечна точка със синдикатите и работодателите за по-бързо излизане на икономиката от кризата", каза министърът.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви за Livenews, че е умерен оптимист за обявеното от социалния министър увеличение на минималната работна заплата и пенсиите. До момента правителството не е предприело никакви мерки за компенсиране на ниските доходи на хората, така че е необходимо да има увеличение. Въпросът обаче е в това как правителството ще направи разчетите си за компенсиране на доходите на най-ощетените от кризата. Според изчисленията на синдикатите правителството ще може да отдели около 300-350 млн. лв. от приходите в бюджета, заради по-високата инфлация.

По време на днешната среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и енергийния министър Трайчо Трайков са обсъдени единствено енергийни въпроси и темата за доходите не е поставена от синдикатите за обсъждане. / Иточник

Общо Коментари (7)Add Comment
marko
...
написан от marko, май 30, 2011
Tъпи СМЕШНИЦИ , искам да видя как Волен и Сергей го нацепят на Бойко , да го пратят обратно в тъпото МВР - идеот с идеот COGRALITION - йшън Бойко смотаняк си повече от Доган , който ти дърпа конците , асфалт да ядеш , ще вкара 1милин лева преди три месаца преди изборите и ще ми се усмихва ... ГАДЕН УБИТАК , ако е в друга държава ще го вържат зад един кимион и ще го ,,разходят ,, малко... И на него видяхме тарикатлъка .
Стефан Жеков
...
написан от Стефан Жеков, май 30, 2011
БАРЕМ ПРИ ДОГАН ПО-ДОБРЕ ЩЕ СМЕ,НАПРАВО СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ПОЛИТИКАТА НА ТОЯ СКАПАНЯК!
Стефан Жеков
...
написан от Стефан Жеков, май 30, 2011
ТОЯ СИ СТАВА САМО ЗА ПОЖАРНИКАР,ЗА НИЩО ДРУГО НЕ ГО БИВА,НАРОДА НЕ ГО ЛИ ВИДЯ КОЛКО СТРУВА ВЕЧЕ!
0
...
написан от njd_todorova, май 31, 2011
Какъвто е народа такива са и управниците.
Гледаме само да се смени челния цвят на обръча между прекачените обръчи. Избор м/у по-малко или по-голямо зло.
Всичко е за пари.
Кой държи на морал ,отговорност ,ред, контрол и т.н..
Фалшивите,… и те няма ли да вземат?
Нищо чудно и да са повече от нас.
А кой допусна да има такива?
marko
...
написан от marko, май 31, 2011
Виж сега при Сергей , мен не ме бърка че е комунист , цените бяха нормални , а при ТЪПИЯ БОЙКО те станаха за има- няма два пъти по-високи , ти и 600 лева да вземаш на месец пак не можеш да живееш нормално, да не говорим за 300 лева... Да видим ДОГАН , поне може би нещо ще свърши , без това си знае че сме Анадолска провинция...
ned
...
написан от ned, май 31, 2011
.. мисля, че трябва да ги правят тези избори поне през 6 месеца, та да се сещат, че Човек в БГ и яде за да съществува !
Русан
...
написан от Русан, май 31, 2011
Ура,а,а,...ще вдигат пенсиите. Като открият новите магистрали и спортни центрове и високите пенсии ще си живеем като "бели хора". И ще ходим като сърбите на кроуз.

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy