ned

Източник

Кампания за неправомерно паркиране на местата за инвалиди тръгва в столицата по петите на нарушителите. Обект на санкция най-често са роднини на хората, имащи право на преференциално паркиране на означените места.

Проектът "Не увреждай правилата" се изпълнява от фондация "Интелдей" в партньорство с Центъра за независим живот и с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Проектът е стартирал в края на октомври и ще продължи 1 година. Кампанията е насочена към защитата на правата за преференциално паркиране на хората със затруднено предвижване. Целта е злоупотребяващите да осъзнаят, че нарушават социалното право на хората с увреждания.

Кампанията е насочена към положителна промяна на съзнанието у хората и не се предвиждат санкции, стана ясно от думите на координатора на проекта Катя Благоева. Гражданите, които станат свидетели на такъв тип нарушения, могат да изпращат снимки на страницата на проекта във "Фейсбук".

Още по темата...

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy