„Юмейхо” - японска гимнастика за тонус и здраве
joan2112
Здраве
Сряда, 20 Февруари 2008 16:03

 

„Юмейхо” e ефективен метод за ралаксация и тонус, слабо популярен у нас, но практикуван с успех в чужбина метод за добро здраве. “Юмейхо” е японската гимнастика, създадена от проф. Масаиуки Сайонджи. Повечето информационни източници описват “юмейхо” като масаж и терапия. Всъщност това е комплекс от над 50 упражнения, насочени към целия организъм.

“Юмейхо е възстановяващ метод, който има за цел да върне равновесието на организма. Тонизира и оздравява. Препоръчва се след тежки физически натоварвания и все по-често се използва от спортисти. Хубаво е да се играе всеки ден по половин час. Отначало с помоща на инструктор, след това самостоятелно.
Нетрадиционната японска гимнастика не е насочена само към активно спортуващи хора. “Юмейхо” помага при редица заболявания като гръбначни изкривявания и наднормено тегло.
Тази гимнастика може да се използва за загрявка при спортистите, защото раздвижва от пръстите на краката до космите на главата! А за обикновените хора е добър заместител на сутрешната аеробика.

ОЩЕ ВИДЕО ЗА "ЮМЕЙХО"

Общо Коментари (1)Add Comment
Milanova73
...
написан от Milanova73, януари 30, 2011
Да спрем грипа
През зимата температурите падат рязко, защитните ни сили отслабват и така ставаме много податливи на инфекции, вируси, настинки, болки в гърлото и др. Силната имунна система би превърнала нашия организъм в истинска крепост, която не допуска нито един нашественик през защитните си стени.
Защо страдаме от настинка или грип? Как да се предпазим?
Всеки от нас има различни съпротивителни сили – някои са много нежни и податливи на настинки и грип, а други имат много стабилен имунитет и устояват на повечето вируси.Ето защо е изключително важно да се грижим за доброто състояние на имунната си система. Тя е тази,която се противопоставя, отблъсква и ни предпазва от вируси.

Всички знаем, че имамного билки и натурални добавки, които ни помагат да поддържаме силен имунитет.
Средтях са ехинацея,чесън и мащерка,прополис, пчелно млечице, пчелен прашец, както и всички витамини и минерали. За доброто здраве на нашия организъм обаче допринасят и други фактори.
Храненето има огромно значение за поддържане на дихателния апарат и имунната система в добро състояние. Диетата ни трябва да бъде балансирана, никога да не се подлагаме на изтощителен глад или хаотично смесване на храни, на преяждане и най-важното – храненето ни трябва да бъде изпъстрено от много и разнообразни плодове и зеленчуци. С риск да се повторим, не забравяме да съобразяваме количеството въглехидрати, които поемаме. Трябва да обръщаме внимание и на количеството и най-вече на качеството на млечните продукти, с които се храним. Милион пъти сме чували и знаем, че е важно внимателно да следим какви и колко мазнини поднасяме на организма си, като се стараем те да бъдат ненаситени и нерафинирани. Храненето се отразява пряко върху имунната ни система, като всеки дисбаланс благоприятства отслабване на защитата й и предразполага към образуване на секрети.
Витамините А, С и Е, поради силното си антиоксидантно действие, са изключителен помощник за защита на дихателните пътища от вредите на свободните радикали, които ни „доставят“ в изобилие замърсената околна среда, тютюнопушенето и бронхиалните инфекции. Ще ги открием в напитките от алое

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy