Здравейте, Гост
Username Password: Remember me

Eсе - Образите в Българския чат
(1 разглеждат) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Eсе - Образите в Българския чат

Eсе - Образите в Българския чат 5 years, 12 months ago #2599

  • Jojoba69
  • Офлайн
  • Fresh Boarder
  • Posts: 1
  • Karma: 0
В тези дни на забързано – динамично уж ежедневие, но в същото време и сиво и еднообразно, изпълнено с безработица, безпаричие, страх и несигурност за насъщния ни и работата ни и може би и за самия ни живот.
В дни, когато компютъра стана задължителна част от техниката в домовете ни, а интернета като един, необятен, вълшебен вестник, винаги отворен с непрекъснато, заливаща ни информация за всички аспекти на живота.
Ние сякаш забравихме да контактуваме с близките си вкъщи, да умеем да ги разбираме и изслушваме, да проявяваме нежност и търпение.
Уморени от грижи и проблеми се затваряме вечер вкъщи - безпаричието не ни позволява, да се срещнем навън с приятели - сядаме пред компа.
Чувството за самота, за неразбиране от страна на домашните, неумението да разговаряме и споделяме помежду си - това са извинения, предпоставки за влизането в чата.
Според някои психоаналитици, много по-лесно е да споделиш дадена емоция с напълно, непознат човек, отколкото да товарим и без това сковани от нерви близки.
И тук компа, нета и чата изиграват своята роля – падат всякакви бариери и задръжки, бълват се все възможни простотии, които реално не могат да бъдат казани или споделени пред непознати, поради норми на поведение.
Човек влиза в чата воден от любопитство, от стремежа да се разтовари и разнобрази, да срещне нови хора, да заеърже нови приятелства, да срещне сродна душа, да подхване лек приятен разговор, да изиграе партия шах или табла или карти.
Чата е като едно общество, и така, както в обществото, в което живеем има добри и лоши, морални и аморални, наивни, глуповати, честни, лоялни, искрени, с лабилна психика, измамници и с редица други положителни и отрицателни качества, същото се наблюдава и в чата.
60% /според мен/ от чатърите /общо мъже и жени/ са с лабилна психика породена от травми нанесени от ежедневието като: несправяне със задълженията в къщи или на работното място, неудовлетвореност от семейния и полов живот или не признанието им в кариерата. Те вечно се изкарват жертви, потискани, неразбрани и не уважавани от семейство и колеги. Вечно гледат да доведат разговора до сексуална интимност и си търсят публика за мастурбация /воайорство/. Такива хора почти винаги избягват реалните, живи контакти с другите от чата.
А има и такива дето чрез чата си търсят „бройки за гол секс” или както самите те го казват „неангажираща сексуална връзка” – нещо като безплатна услуга.
И в двата случая индивида /повечето в първия/ е потиснат от травмите на битието, неговата цел – тема е само „да си намери публика”. Неговите интереси се насочват само до брутални, цинични и глупави разговори и колкото повече отсрещния чатър отказва да говори на тази тема, толкова повече „болния индивид атакува” или мрънка за жива среща. Сякаш иска да покаже превъзходство и владеене на положението. Но щом отсрещна страна „обърне лопатката” и започне да се държи и атакува с „неговите камъни” нашият герой се свива като червей.
А когато добронамерения чатър се опита да им каже, че това поведение не е нормално, че по този начин те си избиват комплексите и несгодите, той го блокира.
Останалите 40% са хора с физически увреждания, инвалиди, самотници и просто добронамерени хора със стабилни семейства, здрава психика и сигурни в себе си. Те само се възползват от напредъка на технологиите, за да полафят с далечни близки, роднини и приятели и ако някой също добронамерен като тях се включи да разменят някой лек разговор и да поиграят шах, табла или карти.
Искам да обърна специално внимание на хората с физически и говорни увреждания, инвалиди, за които чатът е рай. Те там намират сродни души, контактуват, споделят емоции, битие, музика, книги, филми. Няма никакви бариери. Водят леки, смислени разговори и играят на игрите с горе-споменатите, добронамерени хора. Едни на други се обучават на разни компютърни програми – поради липса на условия на посещават живи курсове. И сред цялото това ежедневие се раждат едни чудесни, прекрасни емоции и приятелства, които доказват, че Човешката Душа и Човешката Любов са безкрайни, за тях няма граници, няма разстояния. Душата е там, където обича!!!! Jojoba969
  • Page:
  • 1
Модератори: venko1978
Time to create page: 0.12 seconds