Диан Михайлов
mihailovdian
Представяния
Събота, 06 Ноември 2010 22:46

На кратко за мен

Това е една история от живота, която е минала през мойте плещи. По стечение на обстоятелствата в момента съм инвалид с намалена работоспособност 96%. Доста години се занимавах със спорт, по - активно с карате и фитнес. Винаги съм имал добра физическа култура и визия до злополуката с мен 2000г., когато претърпях катастрофа и вследствие измръзване, лекарите ми поставиха първоначална диагноза – ампутация на краката от таза и ръце от лакти. Както можете да си представите бях отчаян до краен  предел, но моята дъщеричка, тогава на 8г. и бившата ми вече жена, осмислихa желанието ми  да продължа да живея и да се боря за възстановяването си.

След множество тежки операции и престой в барокамера се озовах в инвалидна количка с ампутирани пръсти на ръцете и краката, отстранена част от костта на петите и 40 кг по-лек от нормалното ми телесно тегло. Прогнозата на лекарите беше, че ще се придвижвам с патерици или в най-добрия случай с ортопедични обувки. Категорично ми беше забранено да се занимавам с какъвто и да било спорт. Не можех да се примиря с такова бъдеще и благодарение на волята си и подкрепата на близките ми днес ходя с нормални обувки и не само спортувам, но вече съм и шампион по културизъм за инвалиди.

Искам да вдъхна кураж на всички хора, които са загубили духа си, забързани от напрегнатото ежедневие. А на всички в неравностойно положние като мен да не се срамуват и отчайват от състоянието си. Мисля, че е време след като обществото не ни интегрира нас инвалидите -  ние сами да се интегрираме в него. Защото човешкият дух няма крака, ръце и очи, а много повече - той е желание, стремеж и копнеж.

http://www.mihailovdian.com/?page_id=30

Общо Коментари (11)Add Comment
HristoVatev
...
написан от admin, ноември 11, 2010
Добре дошъл в сайта Диан smilies/smiley.gif
mihailovdian
...
написан от mihailovdian, ноември 11, 2010
mnogo mersi
ned
...
написан от ned, ноември 11, 2010
Супер е, възхищавам се на волята ти приятел.
Да, за съжаление, както казва Диан, повечето застрахователи не искат да ни застраховат, викат, че сме рискова група, че кой има гаранция колко ще живее и кога ще му се случи нещо ?!
megi_mp
...
написан от megi_mp, ноември 11, 2010
Моите адмирации за силния дух! Възхищавам Ви се!smilies/smiley.gif
Спейси
...
написан от Спейси, ноември 16, 2010
smilies/smiley.gifБраво, Диан! За Волята и Духа. Прав си- той е много над това, което наричаме физическа материя. И за да му дадем простор, трябва да надмогнем трудностите и да вървим срещу прогнозите и мненията на закостенели медици, които се опитват да решават живота ни. Браво! И успех във всичко, което ще правиш по-нататък.
Lethos
...
написан от Lethos, ноември 23, 2010
Евала братле.Надъха ме яко историята ти.Продължавай напред и нагоре!
Eli_Nikolle
...
написан от Eli_Nikolle, януари 11, 2011
Хм, мислех си че това го има само по филмите и в книгите! Истинска чест е за мен да мога да контактувам с хора като теб Диан! Чуствах са малко "поизхабена" smilies/smiley.gif , но историята ти ме презареди наново! УСПЕХ за напред!
Роси
...
написан от Роси, май 27, 2011
Браво,който иска може да се бори.На мен живота ми се преобърна на опъки въпреки не толква тежките увреждания,но с желание успях.Баба ми бог да я прости казваше "Няма немога има неискам" и "За лудо работи за лудо не стой",но сега проблема ми е със съпруга ми на когото ампутираха пръстите на краката заради диабет и почти ослепя.
guardiano
...
написан от guardiano, август 23, 2011
Iskam da tepozdravia za silata na duha ti,priiateliu !

Mislia ,che si izkliuchitelen covek

Skaipa mi e : guardiano28 shte se radvam da se zapoznaia s teb !
avenger
...
написан от avenger, октомври 10, 2013
Респект!
VesityY
...
написан от VesityY, август 29, 2018
Респект!

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава