Коментари за Поморие
Hristo Vatev
Благодарности
Понеделник, 05 Ноември 2007 11:21

Снимки ====== Снимки2


Ах, Морето!

Не го бях виждала повече от 3 години, страхотно ми липсваше!!!

Изкарахме си невероятно в Поморие, и на Плажа , и в Несебър..Хубавото време беше с нас, както винаги, където отидем, ни следва неотлъчно!

Радвам се, че винаги всичко при нас се получава така, като в приказка!Така се чувствам винаги, когато съм с всички вас, Приятели!


Радвам се,че познавам всеки един от вас и очаквам с нетърпение следващите мигове, които ще прекараме заедно! С вас „живея“!

Благодаря на всичките 24 човека, с които „очаровахме“ Поморие и „превзехме“ най – необикновеното и харизматично място – Пиратския кораб на кея!

ЙоаннаЗдравейте!!!!!!

С тия няколко реда искам да изразя прекрасните си впечатления от прекарването в Поморие, за което искам да благодаря на цялата компания и специално на Ицо, за това че ни угаждаше на всички прищевки!!!!!!!

Искам да Ви кажа, че това ми е третото ходене в Поморие, но това беше най-хубавото ми прекарване!!!!!!

И искам да Ви кажа, че хубавото прекарване го правят най- вече хората с които си бил и спомените, които остават, а Вие всички сте просто СУПЕР!!!!!!!

Или по точно трябва да кажа, че всички ние сме СУПЕР!!!!!!!!!

Диян

......................................................................................

Както каза Диян, прекарахме прекрасни мигове и то, защото бяхме заедно и защото се познавахме от сайта. Тази почивка на Поморие беше третото нещо, което си организирахме от сайта.

Благодаря много на Йоанна, която организира почти всичко, за което много се радвам! Благодаря много на Владо, че дойде с колата си и спомогна много за пътшествието ни до Несебър! Благодаря и на Нед, че също дойде с колата и помогна много за нещата! Благодаря на Дидо, който така ни развеселяваше и много се радвам, че се видяхме за първи път! А също и с Надя и с майка й, прекрасни хора! Радвам се, че отново се виждаме с Орхан, Стоян, Ани, Ники, Митко, Спаска, Галя, Петя, а също и всички, които не споменах тук.

Приятели, до нови срещи!

Ицо


Там на Поморие един стар кораб има

във такт със вълните той вечно живее

за плаване с него отдавна е късно

и спомени даже вълни са отмили.

Душата на кораба за миг съживихме

изпълнихме трюма със глъч и веселие

количките бяха те празни на кея

а коръбът нови пирати прие.

Пиратите кой знай къде сега пият

или пътуват със кораби нови?

Във трюма на кораба вятърът вие

и спомени скъпи той ревностно крие.

Орхан


Кое беше най-хубавото на Поморие ? Ами разбира се, че морето ! Май всеки от нас, от вътрешността на страната, свързва самата идея с много емоции – не знам как е при вас, хората от Бургас, дето сте постоянно край него... И какво толкова има на морето през октомври? Срещата, радостта, че пак ще се видим, ще се разхождаме, ще говорим и най-вече ще пощуреем заедно. И ще се запознаем с нови хора, с някои ще се сприятелим...

Ей, благодаря Ти, Господи, че даде такова хубаво време 2-та дни преди да тръгнем ! Малко лято през есента... А лято плюс „отиваме на море“ и стремежът е неудържим, чувстваме се толкова Живи, че отвътре ни пее...

Ако искате смейте се, честно си признавам, още като качвахме Шипка, Слънцето светеше малко по-особено между буките, радостно и много красиво. После като слязохме в Казанлък, вътрешно имах усещането, че е Нова година, разбирай най-голям празник. Да, напоследък Новите години са без сняг, хладни, но светнали с ясно време..., та гледах терасите по блоковете и си правех сметката колко гърмене ще падне вечерта. Вярно бе, какво ли е на Нова година в Казанлък ?

На първата сутрин в Поморие отново толкова светлина, топлина и Живот ! Зелената трева и цъфналите рози в градините, комарчета, бръмбари и пеперуди, дръвчета райска ябълка, отрупани с оранжеви плодове, чайки и гларуси и малки кафяви синигерчета и шумно цвъртящо ято дроздове в клоните на още зашумено дърво. Ооо и котки – толкова котки в един град не съм виждал преди. В Несебър също има страшно много и то гледани и обгрижвани, с каишки на врата... Изобилието от щедри туристи им се отразява добре... Та този път усещането ми беше, че е 24-ти май. Много живо и завладяващо усещане, само да можех да ви го предам така както си пращаме клипчета от YouTube... Покрай комплекса „Свети Георги“, перфектно пригоден за хора с увреждания, луксозен и идеално разположен – една улица го дели от морето, този ден миришеше на нафта – явно от някое парно наблизо. Точно така миришеше в топъл майски ден покрай Механотехникума, когато отивахме на манифестация...

Перфектна идея, Марияне, да си жив и здрав ! Мариян Минков, Minkoff от общия чат, е дал идеята за тази инициатива, макар че самият той е можел да си позволи да дойде за едно преспиване само, но дори и това не успя да осъществи. А колко радост ни създаде на нас, които бяхме за пет дена там ! Перфетктна идея, защото фокусира и без това силните ни чувства по темата „море“ в един общ стремеж. И магията стана.

Какво си мислите, че се случва когато група хора с увреждания, повечето в колички, се разхождат в прекрасна сутрин по крайбрежната улица, смеят се, снимат се, гледат с примижали от светлината очи водната шир и изведнъж им изскочи архитектурно недостъпен, изоставен, непазен, вързан на кея кораб ? Започват с „хайде да се снимаме на фона на кораба“ и свършват с абордаж ! Първи е Орхан, след него е Дитко, ненапразно наречен Бандитко, който смело хваща едно въже и се издърпва от количката на палубата ! Е, маратонката му пада във водата, но понеже няма как да я жертва, с технически канап му правят въдица и я изваждат. Той си иска и количката, а това е сигнал за Христо да хване и натовари на високата до гърди палуба и другите по-леки хора и техните колички ! Далеч по лесно е да се качат по стълбите на горната палуба и даже отгоре на бъчвите там ! И стават още по-хубави снимки. По-късно отнякъде на Христо ще му дойде идеята да оплете от всички снимки с популярна българска музика разкошен филм...

Но за сега поради лятното време идва очевидната ;) мисъл за плаж. На обяд има крем карамел, точно посягам за чашката и ГСМ-ът ми звъни – програмата, която съм писал е дала дефект. Стомахът ми се свива, не разбирам нищо от кремкарамела, но мисълта ми е само една: „Боже, искам на плаж !“. Оправям проблема през Интернет, после с мама бързаме по улиците, другите вече са Там, как ли ще ги намерим – когото и да попитаме, казва че няма шанс да се объркаме и да изпуснем плажа. Наистина вече е 16:00, денят преминава, но... изпускаме само Йовко и Орхан които са плували ! Христо бързо ме спуска по стълбите и после издърпва количката на задни колела през пясъка до водата. На метър напред и вдясно от мен се е изправила, до глезените във вълните, поддържана от двете страни Йоанна. Какво ли мисли, какво ли чувства ? Дори не разбира, че отзад има новодошли... Христо ме закарва с количката почти до колене във водата... Паметен 18-ти октомври ! Помня как мама през лятото се беше натъжила нещо и питаше ще видим ли някога морето. Този следобед, нагазила с навити крачоли се плискаше и смееше и благодареше на Христо...

Запомних и друго нещо. На връщане Ицо изведнъж ме попита: „Мите, от колко години не беше виждал морето?“ „От петнадесетина.“ - отговорих му - „А знаеш ли колко много хора има които не могат да дойдат да го видят?“. Не бях се замислял за това.

Сигурно информацията ще излезе и където и е мястото на сайта, но за вас, които отивате на Поморие и пристигнете някак, с автобус или влак в Бургас, да знаете че в този град има чудно нещо. Службата се казва „Позвъни и се вози“, телефонът е 831 – 431, уговаряте се 2-3 дни предварително и приспособено микробусче идва и ви закарва до „Свети Георги“ за 3.50 лева на човек ! А в самият Бургас превозът от едно място на друго е 70 стотинки !!! Ние го научихме по по-напрегнат начин – стоварени на гарата в Бургас и в пълна невъзможност да хванем обичайна маршрутка, поради многото багаж и двете колички..., е, тези хора се явиха и съвсем любезно ни спасиха :-)

Митко

Ами който е казал, че много хубаво не е на хубаво, май е послъгал!

Наистина беше страхотно приключение на Поморие, не знам как да се опише, но където сме ние, винаги е било така. Наистина сякаш се получи "химията" между нас, запознахме се чрез сайта и чата, а вече май не можем да сме за дълго разделени. Наистина свикнах с всички ви, затова и се опитвам да съм на всякъде с вас. Искам някой път да се съберем всички приятели от сайта и чата, или поне, колкото се може повече хора от нас, да бъде една обща среща и мисля че ще е страхотно.

Обичам ви и се радвам, че ви имам !

...... ваш Нед ...:

Въпреки, че през лятото имах възможност да отидя на море, не мога да кажа, че си изкарах така добре както в Поморие!!!:)
Времето там измина толкова бързо сякаш беше сън! Имаше разходки, снимки и много много усмивки по лицата на всички.
Самата аз бях на седмото небе от щастие, защото до мен беше любимият човек, с който изживях много красиви мигове!
Благодаря на всички, които взеха участие в тази инициатива и нека и за в бъдеще имаме доста такива.

Ивето

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава