Бъдещето на Сана
Иво
Eдни от нас
Неделя, 05 Октомври 2008 18:15


Телевизия “Отношение” се запозна със Сана Бърн преди две години. Семейството й винаги е насърчавало нейната самостоятелност. Днес Сана се подготвя за бъдещето и истинския самостоятелен живот далеч от дома.

“Промяна на отношението”

През последните 16 години Демита Бърн се е грижила за дъщеря си Сана.

Това беше една от най-важните ми мисии.

Това за какво е?

Това е за прасците ти.

Сега тя се сблъсква с реалността. Сана е готова да започне свой собствен живот.

Тя наистина искаше да бъде самостоятелна и да прави това, което останалите тийнеджъри правят и на мен ми беше наистина трудно да осъзная, че в един момент аз ще се грижа за нея, а в следващия тя ще е самостоятелна.

Винаги съм искала да живея самостоятелно и сама да се грижа за здравето си.

Членовете на семейството винаги са били близки и са подкрепяли Сана и брат й Стиви. И двамата са родени с микро... психопатия - болест, която засяга и двигателните способности.Сана никога не е вървяла самостоятелно.Семейството и тества нейните способности за да са убедени, че тя ще се справи сама, когато напусне дома си през следващата година.

Искам да си намеря работа.

Искаме още докато са тийнеджъри да живеят в реалния живот.

Искам да я науча на самостоятелност и на това, че мама не може винаги да е до нея, така че трябва да може да се справя сама.

Сана знае, че за да е наистина самостоятелна, трябва да разчита единствено на себе си и да не пропуска възможностите си. Винаги е била проактивна. Тя ходи в местният фитнес поне два пъти седмично.

Уилям работи самостоятелно със Сана и е разработил специална програма за укрепване на силата й.

Сана е първия човек с увреждане, с когото работя, но съм виждал други колеги, които работят с хора с увреждания и това е един вид извличане на ценни съвети и проучване.

Сега ще играем с топката, така че аз ти я подавам, а ти я хвани.

Добро хващане.

Искам да я видя по-мобилна и по-стабилна на кракат си, така че правим упражнения за да подобрим техните сила и координация. През тези два месеца напредъкът е видим. Тя е невероятна. Срещаме се всеки ден, а тя идва половин час по-рано. Тя е толкова решена да бъде тук, да прави упражнения и да е самостоятелна.

Освен това Сана прави първите си стъпки в кариерата, кандидатствайки за здравен курс през ваканцията. Този лагер е идеалният начин за преход към новия й живот.

Сана, горе са хората от поддръжката, библиотеките, както и хората, които помагат на хората с увреждания.

Хората идват тук с много очаквания. Някои се надяват поне малко да подобрят здравето си, други гледат на това като на начало ноа по-самостоятелен живот. Всички наши курсисти са тук по собствено желание. Те пита какво ще правим следващата година, къде ще бъдем, с какво ще се занимаваме.

Тук е мястото на курсистите, вашето място. Тук може да правите каквото поискате. Тук можете да похапвате, може да чете, Виждате, че нашите библиотеки са доста нетрадиционни. Тук никой няма да ти каже “Шшштт, тихо!”. Можеш да се смееш! Трябва да се смееш!

Разведох Сана из цялата сграда и тя не се почувства изгубена. Почувства се като част от това място, част от цялата институция. Така че с малко помощ тя ще се чувства добре тук.

лизането тук е голямо предизвикателство, но Сана е направила правилния избор, инвестирайки в себе си.

Доволна съм, че съм тук.

Сигурно ще бъдете радостни да разберете, че след заснемането на филма, Сана започна почасова работа.

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава