Тони Мелендез
Danielanp
Eдни от нас
Сряда, 13 Февруари 2008 14:10
Тони Мелендез е роден в Никрагуа. Той е като всички други деца с една разлика, че поради заболяване на майка му, докато е била бременна, той се ражда без ръце.Поради този факт семейството се мести в САЩ, където Тони прекарва почти целия си живот.

Като малък децата често го дразнели, че няма ръце. Това е много болезнено и мъчително за малкия Тони. Но като пораства се научава да използва краката си и по-точно пръстите , за да се самообслужва.
Като млад мъж мечтае да се ожени, но момичета странят от него, защото няма ръце. Намира се обаче прекрасно момиче – Лин ,с която създават семейство. Не могат да имат собствени деца, но си осиновяват две дечица.

Още като малко момче той е запленен от музиката. Майка му е певица, а баща му китарист и той решава да следва стъпките на родителите си. Тъй като не може да свири на китара по обикновения начин , той се упражнявал по 6-7 часа дневно,за да се научи да свири с пръстите на краката си.Сега Тони Мелендез е певец и китарист .

Родил се е без ръце,но Господ му е дал сила, дал му е семейство , дал му е музика.Чрез музиката си , Тони се чувства силно свързан с Господ. Това му е помогнало да израсте. Това е успокоило сърцето му. В очите на Бог той е цял . Затова иска да изживее живота си.

През 1987 г. в Лос Анджелис изнася концерт пред Папата, като пее и свири на китара. В края на концерта Папата му казва: ”Ти си силен мъж. Моето пожелание към теб е да продължиш да раздаваш Вяра на хората по целия свят. ”

Тони има чувството,че сякаш Господ му казва :” Тони, ти трябва да продължиш да работиш, да продължиш да пееш и да помагаш на хората. Трябва да станеш моите крака, моята глава, моите ръце.”

И той започва да обикаля света и да говори с млади хора.

Казва им : „ Човек като теб, който има ръце, има всичко , но казваш, не мога . Разбира се,че можеш. „

Когато го питат къде са чудесата, той им отговаря: „ Щом имаш ръка и можеш да я вдигнеш , за мен това е чудо. Не казвай,че не можеш. Никога не казвай това, защото разбира се, че можеш. Можеш да направиш толкова много. Просто стани и кажи – Искам ,Мога, Ще продължавам напред. Има един свят, който само чака да кажеш ДА.”
Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава