Организации
Фондация „Подслон за човечеството” (Habitat For Humanity Bulgaria)
Организации
Четвъртък, 02 Септември 2010 04:58

Фондация „Подслон за човечеството” (Habitat For Humanity Bulgaria) е филиал на Habitat for Humanity International в България.

Чрез своите дейности ние популяризираме идеята за адекватните жилищни нужди като основно човешко право и работим за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на мизерните жилищни условия. Подпомагаме разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, които нямат достатъчно средства, за да ги ремонтират и подобрят.
Хабитат популяризира идеите и принципите на организационното партньорство, общественото сътрудничество, доброволната работа, загрижеността и уважението към нуждите на другите.
Създавайки адекватна жилищна среда, ние способстваме изграждането на устойчиви общности и личностната реализация на хората от тези общности.
Работим с хора от всички обществени групи и в партньорство с различни граждански и държавни организации, компании и частни лица.

Заедно с Фондация „ Център за Надежда” работим по проект „Моят дом не е моята крепост” , който е дава възможност на семейства на деца и младежи с увреждания ( до 25г) да ремонтират жилищата си с цел да създадат по-добри условия на живот за децата си – да могат те да се движат по-свободно и да посрещат ежедневните си нужди, колкото е възможно по-независимо и с минимална помощ от страна на роднините им, а също и да подпомогне родителите в ежедневните грижи за техните деца.

Преустройствата зависят от индивидуалните потребности на всеки потребител, но най-общо се състоят в:

 

 • отстраняване на прагове, монтиране на помощни хватки и други

 • преустройства в санитарните помещения

 • инсталиране на контакти на достъпна височина

 • разширяване на врати

 • инсталиране на помощни съоръжения в жилищните входове

 

Предоставят се суми до около 3500 лв. като заем, който се изплаща разсрочено и на малки вноски. Заемът не се облага с лихва, а само с инфлация и някои допълнителни такси. Процедурата на кандидатстване е значително улеснена и бърза. Необходим е един поръчител.

 

Хабитат България работи по проекта от повече от една година. До този момент 15 семейства са се възползвали от предоставената подкрепа. Благодарение на добрите резултати и натрупаните средства от погасените заеми, имаме възможност да финансираме още семейства. Обадете ни се!

 

За повече информация и включване в проекта, моля свържете се с Хабитат България.

 

Хабитат България тел. 02/983 24 10 , 0898 69 10 06 Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , www.habitatbulgaria.eu

 
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР за възрастни с увреждания
Hristo Vatev
Организации
Понеделник, 09 Ноември 2009 21:49
Дневен център
за възрастни с увреждания

същност на предоставяната услуга

“Дневен център" е комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на възрастните с увреждания през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти.

Предлага специализирано оборудване и обзавеждане, като осигурява и включваща, преодоляваща и стимулираща инициативността среда, в зависимост от конкретните потребности на възрастните с увреждания.

Дейности

   • Цялостно обслужване на потребителите през деня
   • Психологична дейност
   • Рехабилитационна дейност
   • Трудотерапевтична дейност
   • Организация на свободното време и личните контакти.
   • Организиран транспорт

Дневния център е предназначен за лица с увреждания от 18 до 60 годишна възраст.

Ползването на услугите в Дневен център става след получаване на социална оценка и издаване на Заповед от Общинска дирекция социално подпомагане гр. Плевен.

Лицата заплащат месечна такса на основание Закона за социално подпомагане в размер на 30% от личните им доходи/ чл. 2, ал. 1, т. 8 от Тарифа за таксите за социалните услуги, финансирани от Републиканския бюджет/.

Кой и къде реализира услугата

Социалната услуга се предоставя от Община Плевен и “БАЛИЗ” Плевен.

В Дневния център за възрастни с увреждания работи екип от специалисти, който включва: социален работник, психолог, трудотерапевт, кинезитерапевт, рехабилитатор, медицинска сестра, шофьор, санитар.

Действията на екипа са насачени към изграждане на изгубените социални умения и навици, придобиване на трудови и битови умения чрез ангажиране активността на потребителите в социално – позитивни дейности.

Дневния център се помещава в сграда с осигурена достъпна среда за хора с увреждания. Вътрешното обзавеждане е такова, че да осигури подкрепа и нормален живот на хората с увреждания.

Дневния център за възрастни с увреждания

се намира на адрес:


         гр. Плевен,

ул. “Цар Самуил” № 55.

Тел./факс: 064/80 79 20, 0886541766,

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
Сдружение “Армагедон”
Организации
Четвъртък, 23 Юли 2009 22:09

Здравейте,

Ние сме от сдружение “Армагедон” гр. София.

Някои от Вас са чували за нас, но повечето не са, защото по стечение на обстоятелствата няколко години бяхме спрели интензивните дейности на организацията. Сега с Божията помощ имаме възможност да възобновим работата си в сферата на социалната политика и в търсене на възможности за подобряване привлекателността и качеството на живот на хората с увреждания включвайки се в изграждането на едно съвременно културно общество.

Ние не искаме съжаление за хората с увреждания

Ние не искаме социални помощи за хората с увреждания

Ние не искаме подаяния за хората с увреждания

Ние искаме достъпна архетиктурна среда

Ние искаме трудова реализация за хората с увреждания

Ние искаме по висока покупателна способност за хората с увреждания

Ние искаме поле на творческа изява на хората с увреждания

Ние искаме да изведем на преден план успелите хора с увреждания

Ние искаме...

Това прокламира директорката на Сдружение Армагедон, която е с 80% увреждане и ние от екипа горещо я подкрепяме


Молим Ви да ни се доверите в желанието ни да сме активно полезни в по-горе описаните цели, защото без Вашето участие и подкрепа, те са неосъществими.

Чрез интернет страницата ни: Сдружение "Армагедон" - личностна и професионална реализация на хората с увреждания, може да се запознаете с нас, като искрено се надяваме, че ще откликнете на една от двете анкети, която сме пригодили с въпроси за хора с увреждания..


Сърдечни поздрави от екипа на сдружение “Армагедон”.

 
НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС 'УСМИХНИ СЕ С МЕН' - РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ
viki i mama
Организации
Събота, 11 Юли 2009 17:48
 
„Моят индивидуален житейски план“
Nikoleta
Организации
Вторник, 09 Юни 2009 15:30
02 June 2009 Източник

* Проектът „Моят индивидуален житейски план“ им помага да се ресоциализират в обществото

Image
Хората с увреждания в Бургас ще преодолеят своите проблеми и ще намерят своето място в обществото с помощта на нов проект с наслов „Моят индивидуален житейски план“. Той е разработен от фламандската федерация VFG и сдружение „Аркадия“. В рамките на седем сесии ще се обучават бургазлии, които заради своите ограничени физически възможности, имат нужда от подкрепа.

Целта е те да си съставят житейски план на базата на личния им опит и на познанията на всички останали членове от групата, заяви за „Компас“ ръководителят на проекта Светла Манасиева. Преди около две седмици тя се върна от белгийския град Остендюнкерке, където заедно с шестима представители от четири български градове бе на обучение. Подобно на своите приятели от младежката група към Националния център за социална рехабилитация Светла среща проблеми с предвижването си по стълбите на обществените заведения, но волята за пълноценен живот й помага да преодолее преградите по пътя към щастието. Чаровна и усмихната, тя е готова да помогне на всеки, който се нуждае от съвет.
„От 2001 г. участвам в младежката група към НЦСР, а сега така съм свързана с нея, че не мога да си представя живота без тези хора. От близо две години работя като социален консултант към Регионалното бюро на центъра и се надявам да бъда полезна. Ще споделя своя опит и своите възможности на тази кауза“, сподели дамата, която вече около двайсет години страда от спинална мускулна атрофия. Като възпитаничка на Музикалното училище в Бургас тя се надява да даде верен тон на своите приятели и те да намерят своето достойно място в обществото.
„Нашето партньорство с асоциация „Аркадия“ започна още през 2002 г., когато тя бе основана. В началото то се свързваше с кръглата маса по проблемите на хората с увреждания. Идеята беше да се инициира създаването на обществени съвети за интеграция на тези личности в няколко общини. Бургас бе един от тези центрове. Продължихме заедно с реализацията на проекта за предоставяне на услугата социален асистент. Той се финансираше по линия на програма ФАР и приключи преди около месец. Почти една година помагахме на самотно живеещите стари хора и на младите бургазлии, които имаха нужда от тази услуга“, каза Марионела Стоянова от НЦСР. Тя е координатор на новия проект. Надежда Коцева пък ще е отговорник по отчета.
Голяма част на това, което сме постигнали, се дължи изцяло на Марионела Стоянова, добави от своя страна Кольо, който от 25 години е преживял трудова злополука. Физическите увреждания обаче не са в състояние да пречупят неговия дух. Днес той се приема в гилдията на художниците като талант.
„Това, което сте постигнали, се дължи не на мен, а на вас самите. Аз бях точният човек, в точния момент. В същата роля може да е и някой друг социален работник. Вече минаха повече от 10 години. Доволна съм от своя професионален път. Работя това, което искам. Надявам се да съм една от многото, които да допринесат в тази страна и този град животът на хората, които са се родили с някакво увреждане или го придобили, да е по-качествен. Радвам се, че сме заедно в поредния проект на една от многото НПО-та. Склонна съм да подкрепя всеки подобен проект, ако чувствам, че се прави нещо сериозно, за да може животът на хората да стане по-пълноценен“, каза от своя Марионела.
Познаваме се, но има неща, които не сме си споделили през годините. Може би не сме имали куража за това, добави Светла Манасиева. Тя прикани деветимата от уязвимата група да участват в една атрактивна игра с топка. Всеки, в чиито ръце се спре плажното кълбо, трябваше да се представи и да сподели своите интереси.
„Ще продължа да уча. Аз съм една от най-борбените. Когато ме канят на срещи или по спортни състезания, никога не отказвам. Винаги съм готова да помогна“, заяви за „Компас“ Николинка Ганева, която през 2006 г. бе класирана на едно от призовите места в конкурса за красота „Мис Бургаско лято“.
С хобито да плете, чете и пее пък се представи Катя Мирчева. Изгаряне на очните дъна е диагнозата, която лекарите й поставят преди много време. Пред нейния възвишен дух преградите падат и тя има шанс за успешна ресоциализация.

 
Националната федерация на работодателите на инвалиди
Hristo Vatev
Организации
Четвъртък, 19 Февруари 2009 18:46

За нас

Националната федерация на работодателите на инвалиди (НФРИ) е учредена на 06 юли 2000 г. В резултат на приетият през 1999 г. Закон за кооперациите (ДВ, бр.113 от 1999 г.) се наложи общинските и частни фирми - специализирани предприятия за хора с увреждания да прекратят членството си в Централния съюз на кооперациите на инвалидите, въз основа на което беше учредена и регистрирана федерацията.
НФРИ е регистрирана като юридическо лице с нестопанска цел от обществена полза в съответствие със Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
Във федерацията членуват 57 фирми за хора с увреждания от различни общини на територията на страната в които работят общо 1680 лица, от които 885 инвалиди - 53 на сто са хора с увреждания.
От създаването си и до сега НФРИ работи в тясно сътрудничество с Националният съюз на кооперациите на инвалидите и Съюза на военноинвалидните кооперации в България, с които организации е асоциирана за национално представителство. Федерацията работи и с другите национално-представени организации.

Какви са основните дейности на федерацията в момента?

Основната цел на федерацията е да подпомага, насърчава и координира усилията на своите членове за подобряване на условията и разширяване трудовата заетост на хората с увреждания и тяхната интеграция в обществото.
Федерацията представлява и защитава интересите на своите членове пред държавните и обществени органи и организации. Усилията на НФРИ са насочени към:

 • съдействие и координация на усилията на фирмите в системата на федерацията с оглед търсенето на по-добри позиции на пазара и възможности за трудова реализация на хората с увреждания;
 • достъпни и адекватни гъвкави социални услуги, разнообразни културни и спортни мероприятия, съобразени с възможностите на хората с увреждания;
 • повишаване конкурентноспособността на фирмите членове на федерацията;
 • създаване на предпоставки за подобряване на производствено-стопанските и икономически резултати във фирмите чрез обновяване на технологиите и машинния парк въз основа участие в бизнес-конкурси и търсене на възможности за участия в проекти и програми към предприсъединителните фондове на Европейския съюз и други източници на финансиране; подготовка и консултации по въвеждане на евростандартите за управление на качеството;
 • информационно обслужване на членовете си, организиране на курсове за обучение, квалификация и преквалификация на ръководни и изпълнителски кадри и др.

 • Национална федерация на работодателите на инвалиди
  бул."Дондуков"11
  1000 София
  тел/факс:00359 2 9865300
  e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 
Сдружение Подай ръка - видин
ЦВЕТЕЛИНА
Организации
Сряда, 18 Февруари 2009 20:24
http://www.podairuka.com

Мисия и цели

Ние сме няколко Видински жени, всяка със своята работа, бизнес, интереси, семеен живот. По една или друга причина се срещнахме и усетихме, че нещо ни свързва,има нещо общо по между ни. И това общото е любовта ни към децата. Както към нашите собствени така и към чуждите, така и към ничиите. Изоставените деца на България, децата от домовете за сираци. Съвсем на ясно сме,че по никакъв начин не бихме могли да отгледаме, възпитаме или осиновим всички тези деца, но пък не бихме могли и да седим безучастно отстрани и да гледаме тяхното самоунищожение и падение.
Има една велика мисъл:
"Аз съм само един, но все пак ме има!
Не мога да направя всичко, но има какво да направя.
И защото не мога да направя всичко, няма да откажа да направя това, което мога!"
Едуард Евърит Хей
И ние правим това което можем!

Членовете на Сдружението са обединени от една обща цел, която е главен фактор за съществуването на организацията:
Духовно и личностно развитие на деца, лишени от родителска грижа в България.
Цели, които конкретизират функционирането и ориентацията на Сдружението, са:
-Да подпомага социалната интеграция и личностната реализация на деца и юноши в неравностойно социално положение с оглед тяхното успешно интегриране в обществото.
-Да стимулира усвояване и изграждане на социални и професионални умения у деца в неравностойно социално положение в периода на преход на същите към независим живот.
-Да служи за развитието и утвърждаването на нов тип култура и отношение към проблемите на децата в неравностойно социално положение.
-Да съдейства за преодоляване на социалната изолация на децата и юношите в неравностойно социално положение.
-Да устоява активна гражданска позиция по проблемите на социалната интеграция и личностната реализация на деца в неравностойно социално положение.
-Да помага материално и духовно хора в затруднение и в частност самотни майки в неравностойно
положение.
- Да подкрепя и да участва в създаването на климат на доброжелателство и взаимопомощ в обществото
Ето защо целите, които Сдружението си поставя, го определят като организация за осъществяване на дейност в обществена полза.
Мисия
Ние сме неправителствена организация, която работи с деца от Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. Стремим се да бъдем не възпитатели на децата, а техни приятели. Помагаме на децата в придобиването на социални умения и в тяхното духовно и личностно развитие,
за да имат по-добър шанс в живота при намиране на работа, жилище, създаване на семейство и т.н. след тяхното напускането на Дома, за да се интегрират по подходящ начин в гражданското общество и да се намали рискът от девиантно и делинквентно поведение,
за да не възпроизведат отрицателна семейна среда, в която са израснали,
за да не се превърнат в потенциални членове на криминалния контингент в България.
Стараем се да поддържаме активна гражданска позиция по отношение проблемите на децата от Домовете. Консултираме се със специалисти в областта на възпитанието, образованието, социализацията и ресоциализацията на деца, лишени от родителска грижа с цел правилно реализиране на нашите намерения.
 
ДЕСЕТ ГОДИНИ СДРУЖЕНИЕ „ЧОВЕЩИНА” Горна Оряховица
ДИМИТЪР7070
Организации
Понеделник, 12 Януари 2009 21:44

 

 Photobucket

Photobucket


  На 12 декември 2008 година в учебната зала на Младежки дом – гр. Горна Оряховица се състоя празник, посветен на 10 годишнината на Сдружение „Човещина”. Юбилейното тържество премина под формата на дискусия за ЧОВЕЩИНАТА. А мнение за това има ли я, няма ли я в днешно време, изказаха почти всички членове на сдружението и някои от гостите. След дискусията се състоя концерт на ръководителката на вокална група „ЕДЕЛВАЙС” от град Варна Недялка Митева. Тя изпълни български и руски песни, с които съдейства за доброто настроение на всички участници. Като подаръци за всички бяха поднесени захарни изделия от представители на Дамски Лайънс Клуб „ВТ-Царевец” от гр. Велико Търново. Заместник  кмета на Общината Иван Момаков поднесе поздравителен адрес на председателя на сдружението Катя Кряжева от името на кмета на Община Горна Оряховица Йордан Михтиев.
 

НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕТО

 

        На 3 юни 1998 г. 13 ентусиасти от гр. Горна Оряховица основаха Сдружение „Човещина”. Постепенно броят на членовете се увеличи на 23. председател на Сдружението е Катя Кряжева, а всеотдайно като секретар 2 мандата работи Недялка Рибарева, а след нея Стефка Райнова. Новият секретар е Галина Йорданова.

        Мисията на Сдружението е: Създаване на условия за интеграция и личностна реализация на ззл.

Дейността на Сдружението се финансира от проекти и дарения. Партньори по проектите са Община Горна Оряховица, ДЛК „ВТ-Царевец и ЛК” от гр. Велико Търново.

Photobucket

 

    Част от членовете участваха в националния протест на хората с увреждания в София, организиран от ЦПИ.

        Това е снимка на участниците в протеста.

        По проекти на Сдружението са проведени курсове по брайл, есперанто за начинаещи и напреднали, група за психично здраве, група за оздравителна гимнастика, изяви на ДВГ „ Перуника” на фестивали на народното творчество, срещи с представители на сродни НПО,дискусии.

        Ето някои теми на проведени дискусии:

„Традиции в българското семейство”

„Любовта – стимул за живот”

„Вяра и религия”

„България – духовен център на човечеството” – с чудесен доклад на Зорка Димитрова.

        Обсъдени бяха книгите:

„Нравствени писма до Луцей” на Сенека

„Шифърът на Леонардо” на Дан Браун и др.

        Колективно сме посещавали театрални постановки на гостуващи софийски театри.

        По проекти бяха закупени 10 броя касетофони, а по късно и 10 броя МР3 плейъри.

        Традиционни са и срещите с изявени творци. Гостуваха ни поетите: Радко Радков, Димитър Грудев, Ангел Сотиров, Тодор Андонов, Владислав Кацарски, Величка Кърпарова и др.

        Сдружението се включи в мрежа на НПО „МОГА” – Мрежа за организирана гражданска активност.

 

ТОЗИ МАТЕРИАЛ СЕ ПУБЛИКУВА С ИЗВЕСТНО ЗАКЪСНЕНИЕ ПО ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ.

 

 

 
ЛИБЕРА е първият в България институт за общуване изцяло на духовно ниво чрез изкуство.
Hristo Vatev
Организации
Четвъртък, 08 Януари 2009 16:29

Мартин Иванов

(директор)- видео

визитка

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

Институт за съвременно изкуство и терапия LIBERA е нестопанска организация, чиято основна цел е осъществяването на дейност в полза на обществото и генерирането на нов обществен позитивизъм чрез изкуството. ЛИБЕРА е първият в България институт за общуване изцяло на духовно ниво чрез изкуство. Създателите му са артисти с интернационален опит – композитори, художници, актьори, писатели, танцьори. Основната им мотивация е да използват творческите си знания и умения - както за развитието на културата в страната, така и за терапевтични практики.

Досега Институтът е стартирал успешно следните дейности:

- МОБИЛНА АРТ АКАДЕМИЯ дава възможност на всеки, който има нужда, да се занимава лично с изкуство. Както за развлечение и професионално обучение, така и за антистрес и терапевтични цели. Професионалистите от LIBERA са на разположение за преподаване на уроци по музика, изобразително изкуство, актьорско майсторство, балет - в дома на всеки заинтересован, независимо от неговата възраст и обществен статус.LIBERA осигурява преподавател, съответстващ на желанията и нивото на ученика. Уроците са 4 пъти в месеца, с продължителност 45 минути – в удобни за ученика време, час и място.

-LIBERA развива за първи път у нас и новаторската колективна практика Drum Circles. Това е инициатива, която създава ценни, комуникативни събития – чрез увлекателно правене на музика – като вниманието е съсредоточено върху персоналното или групово развитие и здраве или е просто за забавление.

Свиренето на барабани би могло да се използва от най-различни колективи – за образователни, обществени, тийм билдинг и терапевтични цели. Барабанната терапия например, заложена в идеологията на LIBERA е ефективен метод за справяне със стреса.

- Уникалният тийм билдинг Фестивал на изкуствата, организиран за първи път в България от LIBERA, събира в единна програма музика, изобразително изкуство, танц и театър. Целта е чрез генериране на спонтанност, импровизация и креативност да се преодоляват евентуални проблеми в колектива и да се изпълняват предварително поставените корпоративни цели.

-Духовни и Терапевтични Практики “Libera”.

Музикална(барабанна) терапия, Арт терапия, Dance терапия, Breath Терапия, Семейни Констелации, Дзен, Тенсегрити, Медитации са само някои от уникалните курсове и сеанси, които предлага Libera. Целта на Института е не само да предложи алтернативни начини за създаване и поддържане на добро физическо, умствено и духовно здраве, но и да бъде основоположник на нова духовна, здравна и културна среда в България.

Заниманията, предлагани от Libera са пряко насочени към всеки: от тези, които се нуждаят от релаксация и тонизиране, до тези, които приемат динамиката на заобикалящата действителност като причинител на проблеми, страхове, финансови несполуки и здравни колебания.

Основната идея на Духовни и Терапевтични Практики “Libera” е да се осигури обстановка за спиране на „вътрешния диалог”. Диалог, който непрекъснато водим със себе си и който предизвиква безсмислени дебати за това дали сме стойностни, валидни и финансово и социално конкурентни в днешния свят.

Повече на - http://www.libera-institute.com

Кликнете (Ctrl+Click) върху банера за да видите:

 • Корица
 • Съдържание
 • Откъс от книгата

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.За книгата „Лечебната сила на барабана”


В ”Лечебната сила на барабана” психотерапевтът и барабанният фасилитатор Робърт Лоурънс Фрийдмън представя забележителна палитра от личен опит, очарователни истории и завладяващо изследване, демонстрираща качеството на барабана да влияе благотворно и положително върху здравето ни. Тази уникална книга разглежда употребата на барабаните в лечението на рискови юношески групи, стресирани служители, аутистични деца, пациенти с Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза и много други заболявания.

Открийте радостта и личния си начин на изразяване чрез ”Лечебната сила на барабана”!


За автора

Робърт Лоурънс Фрийдмън е психотерапевт, представител на фирмата “Ремо”, барабанен фасилитатор, дипломиран практикуващ лекар по психосинтез. Г-н Фрийдмън е асоцииран с департамента за алтернативна терапия към болницата „Св. Мария” в Ню Джърси, САЩ. Той е президент на „Стрес Салюшънс, Инк.”, компания, която предлага разнообразни оздравителни програми и барабанни събития за хора от всякаква възраст като: „Да прогониш стреса със свирене на барабани”, „Дръм съркълс за здраве”, „ Празнуване чрез свирене на барабани” и „Да прогониш гнева чрез свирене на барабани”. Г-н Фрийдмън представя програмите си пред различни корпорации, болници, клиники, старчески домове, училища,
 
Асоциация за европейска интеграция и права на човека
Hristo Vatev
Организации
Понеделник, 24 Ноември 2008 11:31

Асоциация за европейска интеграция и права на човека

Пловдив, 4000, ул.”Хан Кубрат” №2, ет.3
тел/факс: 032/62 32 44; 032/62 32 64; 032/26 40 97
e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurorights-bg.org

Асоциацията е сдружение на практикуващи юристи, обединени от идеята за упражняване на правото в интерес на обществото и утвърждаване на правата на човека като основна ценност на гражданското общество в България.

В дейностите на Асоциацията, на експертно ниво, участват над 20 практикуващи юристи, специализирали в различни области на Правото. Освен практикуващи адвокати, в нейните образователни проекти вземат участие и съдии от Районен Съд - Пловдив и специализиращите в Асоциацията стажант-юристи.

Експертите на Асоциацията водят и голям брой дела по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани и Закона за защита от дискриминация, които представляват прецеденти за българските условия и съдебна практиката и водят до формиране на отношение на респект към основните права и свободи на личността, както и до позитивни промени в професионалните стереотипи и отношението на правоприлагащите органи към правата и достойнството на гражданите.

Юристите на Асоциацията представляват повече от 300 български раждани по жалби пред Европейския съд в Страсбург.

Юридическите експерти на Асоциацията спечелиха множество дела за достъпна архитектурна среда срещу държавните органи. С решение от 30 юли 2008г. Върховният касационен съд установи, че изграждането и поддържането на достъпна архитектурна среда за одата с физически увреждания в населените места представлява дискриминационно третиране по признак увреждане.

Юридическите експерти на Асоциацията предоставят безплатни правни консултации за граждани в офиса на Асоциацията или по телефона всеки вторник и четвъртък от 17.30 до 19.30 часа. Въпроси може да отправяте и на следния e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
Клуба на майките
gorgia9.rossoneri
Организации
Четвъртък, 13 Ноември 2008 14:59
Здравейте, искаме да направим нашето представяне във Вашия сайт, с чиято помощ може да намерим и свържем с други родители със сходна съдба като нашата.
В град Пловдив ентусиазирани и дейни родители в помощ на децата си създадохме Клуб на майките на деца с увреждания от аутистичния спектър, аутизъм, ГРР /генерализирано разстройство в развитието/, хиперактивност, дефицит на концентрацията и т.н.
За да сме по-силни търсим и масова подкрепа от родителите на такива деца. Този контакт се осъществява трудно, защото не всички родители поддържат връзка или търсят такава и желаят да влязат в контакт с други родители на деца като техните. Това е главна причина за бъдат обхвани по-голям процент на страдашите от аутизъм.
За това се надявам и тук чрез Вас да намерим сродни души в борбата ни за в помощ и за правата на нашите деца и грижите за тях.

Ето и наши координати за връзка:

www.indigokids-plovdiv.dir.bg

www.autizam-plovdiv.dir.bg

www.danipl.multiply.com

Както и в търсачката на Google с изписване "Клуб на майките".

Благодаря Ви,
Даниела Петрова, председател на Клуба на майките
 
Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели
Hristo Vatev
Организации
Понеделник, 27 Октомври 2008 23:13


„АПБЗ и приятели” е сдружение, създадено в интерес на хората с бъбречни заболявания и като такова то представлява юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза. В тази връзка Асоциацията не преследва никакви комерсиални цели и по никакъв начин не се поставя на разположение на какъвто и да било търговски интерес.

Основна цел и смисъл на съществуване на Асоциацията е да подобрява живота на хората с бъбречни проблеми и техните близки.

Интересът на ПАЦИЕНТА е поставен на пиедестал и всякакъв друг интерес е подчинен и второстепен за Асоциацията!

АПБЗ и приятели, като неправителствена пациентска организация, е напълно и абсолютно независима и от държавни институции и лекарски сдружения.

Наши членове са диализно и пред диализно болни пациенти, бъбречно, чернодробно и сърдечно-трансплантирани пациенти, хора с бъбречни проблеми, техни близки и приятели, съпричастни към болестта.

Целите, които сме си поставили могат да се обобщят в 5 основни групи, а именно:

Ø 1. Да подкрепяме и подпомагаме нашите членове и техните семейства в борбата им с болестта;

Ø 2. Да подобряваме техния социално - битов живот;

Ø 3. Да съдействаме за подобряването на диализното лечение в България;

Ø 4. Да ги информираме за техните права, за новостите, свързани с тяхното заболяване;

Ø 5. Да прокламираме донорството и спомагаме за развитието на трансплантациите в България;

Комерсиалният стремеж и цел на която и да е компания, партньор на Асоциацията, не може да бъде подпомаган или предпочитан пред стремежа на друга сходна!

 
Светлина за Живот
lightforlife
Организации
Вторник, 22 Юли 2008 16:25
Фондация “Светлина за живот’’ e неправителствена организация с идеална цел, регистрирана в обществена полза. Фондацията предоставя подкрепа и грижа на лица с увреждания от 2001г. Дейността на фондацията е насочена към предоставяне на медико–социални инициативи, обхващащи лица с трайни физически увреждания на възраст между 18 и 65 години.

 

 

Мисията на Фондацията ни е:


Чрез специализирана рехабилитация, основана на доказания ефект на холистичната грижа, да дадем възможност на лицата с увреждания да разгърнат максимално своя потенциал и да бъдат приети от обществото като пълноценни негови личности.

 

Мисията ни се постига чрез реализацията на няколко основни програми, предоставящи кинезитерапия, психологическа помощ и ерготерапия за лица с увреждания, фамилна терапия, насочена към семейства на родители с увреждания и специализирано транспортно обслужване.

 
Фондация “Старт”
fstart
Организации
Събота, 19 Юли 2008 12:01
logo3333.jpg
Фондация “Старт” е Неправителствена организация, учредена и регистрирана на: 31.05.2007 г. с реш.№ 1 на СГС, за осъществяване на обществено полезна дейност и вписана в Централния регистър на Министерство на Правосъдието като НПО под № 20070724019/ 24.07.2007 г.

Емоционалният заряд на хората с увреждания, след организирането на музикални изяви е силен и въздейства не само на тях самите, на семействата им, а и на обществените представи за възможностите им.

Искаме да дадем и на хората с увреждания равни възможности за изява. Да заемат своя активна позиция в обществото и да реализират пълноценно способностите си.

В различни общини на България има хора с увреждания, които притежават музикална дарба.
За тях е този фестивал!
За тях е песента “Небесна нота” , която ще се превърне в химн и ще звучи от ефира на Националните Медии.

Излъчвайки 30-минутен художествен филм, със запис от фестивала целим да променим начина, по който хората с увреждания бяха възприемани до сега от обществото.
Те могат дори да превъзхождат с талант, а това ще кънти и завладява като гласа на Кристина Александрова - незряща оперна певица!

Идеята и да бъде създаден Музикално-творчески фестивал на хора с физически увреждания у нас, по подобие на други страни от Европейския съюз е представена от г-жа Вяра Анкова-Директор на Дирекция “Информация” и приета от Управителния съвет на Българската национална телевизия, от Министерството на културата, от Министерството на труда и социалната политика и от Българското национално радио.

МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

“НАДМОЩИЕ НА ДУХА”

Съорганизарори на проекта за 2008 г.
Българска национална телевизия
Национална музикална академия “Проф. П. Владигеров”
Българско национално радиo
Община Девин
Фондация “Старт”

Фестивалът се провежда за втора година
под Патронажа на Министерство на Културата
По-стари статии в секцията

Контакти
Стефка Джонева
Кординатор

0898 463170

Кристина Александрова 0898 63 42 65

Автор
 
Център за защита правата в здравеопазването
Hristo Vatev
Организации
Петък, 18 Юли 2008 11:43
logo1111111.gif
 Нашата мисия
Създадохме Център за защита правата в здравеопазването:
-Заради липсата на политическа воля да се поставят правата в основата на
здравеопазването.
-Защото, съществуващите  неправителствени организации и структури не си
поставят задачи, които да обхванат всички аспекти на правата и то
синхронизирано и едновременно.
-Защото по-добро здравеопазване може да се постигне само на основата на
защитените права.
 
Асоциация за защита на застраховани и пострадали при птп
Hristo Vatev
Организации
Понеделник, 26 Май 2008 19:12
 
Фондация „Достоен живот“
Организации
Неделя, 25 Май 2008 15:46

Фондация „Достоен живот“ е основана през 1998 г. от незрящата журналистка Таня Йовева, мотивирайки се от нерешените социални и професионални проблеми на жените с увреждания в България и изхождайки от позицията на собствения си жизнен и професионален опит.

Фондацията има за основна дейност обучение и професионална реализация на деца и жени с увредено здраве и търси съмишленици от цялата страна, които са съпричастни на нейните цели и биха желали да станат нейни представители на местно ниво, и да лобират за нейните инициативи. Подробности можете да видите от http://dostoenjivot.hit.bg/.

Ако някой има някаква идея, свързана с дейността на фондацията, може да я сподели лично с Таня Йовева на тел. 02/963 05 68, 02/865 30 13, GSM: 0899 872 823, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Skype: megi_tania .

 
Български сайт за невромускулни заболявания.
viki i mama
Организации
Вторник, 20 Май 2008 17:05

Приятели, искам да Ви представя българския сайт за невромускулни заболявания . http://www.nmd-bg.com/

Той все още е в процес на разработка,но се надявам в скоро време да започне да функционционира и в него да намираме много полезна информация за невромускулните заболявания, както и координатите на специалисти в тази област.

 
Надежда България
Hristo Vatev
Организации
Вторник, 22 Април 2008 21:44
"Надежда България" е независим сайт, подържан от доброволци. "Надежда България" подпомага благотворителността в България, като свързва нуждаещите се от помощ с тези, които искат да помагат. Целта на сайта е събуждане и подпомагане на милосърдието, взаимопомощта, патриотизма и любовта към България!

Ако търсите безвъзмездна помощ за вас, за ваши близки или за организации като детски градини, училища, домове за деца и юноши, здравни и социални заведения - изпратете съобщение в раздела "Търсещи помощ".

Ако искате да помагате безвъзмездно и търсите на кого, разгледайте обявите на търсещите помощ. Публикувайте съобщение в раздела "Предлагащи помощ", в което разкажете каква помощ искате да оказвате безвъзмездно, за да можете нуждаещите се да Ви намерят.
 
„Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество”
Hristo Vatev
Организации
Петък, 18 Април 2008 22:16

Асоциация за изследване и развитие на гражданското общество” /АРГО/ е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в Софийски градски съд през 2005 година.

Нашата мисия е да допринасяме за развитието на гражданското общество и утвърждаването му като основен фактор за развитие на страната.

Сдружението ни е с младежка насоченост.Сред членовете му има юристи, икономисти, финансисти, филолози, франкофони и доктори на науките.

 
Асоциация «Мария Кюри»,
Hristo Vatev
Организации
Събота, 05 Април 2008 01:11
logomca_big3.jpg

Асоциация „Мария Кюри” е неправителствена нестопанска организация, притежаваща широки познания по въпроси от различни сфери като образование, обучение и заетост. В нея работят експерти в различни области: управление, електронно обучение, образование и право. Асоциация „Мария Кюри” управлява и участва като партньор в няколко национални и международни проекта в сферата на електронното и отвореното обучение (open-distance learning, ODL), кариерното консултиране, както и такива, свързани с програми за преквалификация и намиране на работа, правни консултации при намиране на работа и менторинг програми. През 2007 година Асоциация „Мария Кюри” съвместно с няколко партньори от Европа създаде Мрежа на социално активните работодатели, достъпна на адрес: http://www.disadvantaged-employment.eu/index-bg.php .


 
НачалоПредишна12СледващаКрайСтраница 1 от 2

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава