Асоциация за европейска интеграция и права на човека
Hristo Vatev
Организации
Понеделник, 24 Ноември 2008 11:31

Асоциация за европейска интеграция и права на човека

Пловдив, 4000, ул.”Хан Кубрат” №2, ет.3
тел/факс: 032/62 32 44; 032/62 32 64; 032/26 40 97
e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurorights-bg.org

Асоциацията е сдружение на практикуващи юристи, обединени от идеята за упражняване на правото в интерес на обществото и утвърждаване на правата на човека като основна ценност на гражданското общество в България.

В дейностите на Асоциацията, на експертно ниво, участват над 20 практикуващи юристи, специализирали в различни области на Правото. Освен практикуващи адвокати, в нейните образователни проекти вземат участие и съдии от Районен Съд - Пловдив и специализиращите в Асоциацията стажант-юристи.

Експертите на Асоциацията водят и голям брой дела по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани и Закона за защита от дискриминация, които представляват прецеденти за българските условия и съдебна практиката и водят до формиране на отношение на респект към основните права и свободи на личността, както и до позитивни промени в професионалните стереотипи и отношението на правоприлагащите органи към правата и достойнството на гражданите.

Юристите на Асоциацията представляват повече от 300 български раждани по жалби пред Европейския съд в Страсбург.

Юридическите експерти на Асоциацията спечелиха множество дела за достъпна архитектурна среда срещу държавните органи. С решение от 30 юли 2008г. Върховният касационен съд установи, че изграждането и поддържането на достъпна архитектурна среда за одата с физически увреждания в населените места представлява дискриминационно третиране по признак увреждане.

Юридическите експерти на Асоциацията предоставят безплатни правни консултации за граждани в офиса на Асоциацията или по телефона всеки вторник и четвъртък от 17.30 до 19.30 часа. Въпроси може да отправяте и на следния e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава