Асоциация «Мария Кюри»,
Hristo Vatev
Организации
Събота, 05 Април 2008 01:11
logomca_big3.jpg

Асоциация „Мария Кюри” е неправителствена нестопанска организация, притежаваща широки познания по въпроси от различни сфери като образование, обучение и заетост. В нея работят експерти в различни области: управление, електронно обучение, образование и право. Асоциация „Мария Кюри” управлява и участва като партньор в няколко национални и международни проекта в сферата на електронното и отвореното обучение (open-distance learning, ODL), кариерното консултиране, както и такива, свързани с програми за преквалификация и намиране на работа, правни консултации при намиране на работа и менторинг програми. През 2007 година Асоциация „Мария Кюри” съвместно с няколко партньори от Европа създаде Мрежа на социално активните работодатели, достъпна на адрес: http://www.disadvantaged-employment.eu/index-bg.php .


Асоциацията участва също в програми за валидиране (признаване) на резултатите от неформални и информални учебни практики. Във всички дейности, които развиваме, ние активно използваме информационните технологии и интернет бази данни, Брайл и жестомимичен език.

В проектите на Асоциация „Мария Кюри” участват хора с увреждания и такива в неравностойно положение, като организацията е взела участие в множество проекти по програма „Леонардо да Винчи” на Европейската комисия, както като координатор, така и като партньор.

Асоциацията поддържа постоянни контакти с централните и местните власти – с общините, с Националната агенция за професионално обучение и образование (НАПОО) и с Националната агенция за хора с увреждания (НАХУ).

На европейско ниво работим с редица университети и центрове за професионално обучение. От 2006 година асоциацията е член на европейската мрежа „Workability Europe”, обединяваща работодатели и организации–доставчици на услуги за хора с увреждания.

Повече информация за нашите инициативи и проекти можете да намерите на официалната ни интернет страница: http://www.marie-curie-bg.org
Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава