Първо състезание на СКХУ „АЛФА” проведено в Кайлъка от 4 до 6 септември
minkoff
Събития
Понеделник, 07 Септември 2009 19:51
Снимки тук и тук и тук и тук
Организацията на състезанието започна месец по-рано. Разпратих писма до повечето фирми в града за спонсорство. Очаквах отначало бюджета да надхвърли 1500лв. за двудневно състезание от 40 човека, а имахме в наличност само 560лв., осигурени от Общината. В началото откликна единствено фирма „ЕМКА” със 100лв. и положението 10-тина дни преди състезанието беше отчайващо, но все пак през това време изработихме грамотите, поръчахме купите и усилено търсихме ниски оферти за преспиване в хотел с достъпна среда. Най-добрата оферта, която получихме беше от вила „Мизия” парк „Кайлъка” гр. Плевен. Те ни предложиха нощувки на 13.50лв. с ДДС на човек на вечер и да ползваме оборудвана кухня и наш готвач, единствения проблем беше че има три стъпала между фойето и стаите за спане, но управителя на вилата обеща да се изработи рампа за количките.Тъй като очаквахме 28 човека гости от Бургас, Варна, Кубрат, Козлодуй, Стара Загора да преспят и 12 човека отбор от гр.Плевен, които само щяха да участват в състезанието-това спомогна да намалим бюджета до 1100лв. Това ни устройваше отлично. Най -неочаквано за два дни мои познати от Холандия и Габрово откликнаха с по 200лв. и вече имахме на разположение почти 1100лв.- бюджета най-после беше осигурен. Започна същинската организация по осъществяване на турнира. Успяхме да договорим полуготова храна от две фирми в града(в деня на тръгването за турнира бяхме приятно изненадани от фирма „Тони Трейдинг” и от фирма „Ботев-Генчо Ботев”, които отказаха да вземат пари за хранителните продукти, които ни предоставиха),отново получихме съдействие и от рекламни фирми „Гален-ООД” за изработка на надписите на екипите и наградни плакети,а фирма „М-ПРЕС” изработи грамотите за състезанието.
Дойде денят за тръгване. Бяхме се уговорили с отбора на гр.Варна да дойдат в Севлиево, да си направим среща в Общината и от там да тръгнем за състезанието. Докато ги чакахме да пристигнат, напазарувахме награди за призьорите в състезанието. Срещата в Общината започна в уреченото време, на нея пресъстваха г-н Кмета Йордан Стойков и Зам.кмета г-жа Ценка Йонкова, както и журналисти от местните медии. Разказахме за нашето първо състезание и за някои наши инициативи за достъпна среда в града ни. Беше ни обещано съдействие, а на тръгване Общината ни подпомогна със 100лв. за трансторт. Самото тръгване се получи със малък фал-старт . Оказа се че след като натоварихме до горе багажника и задните две седалки на една от колите, за мене не остана място. Двете коли тръгнаха, а аз се наложи да си намеря друг превоз със Самурая. Все пак и този проблем го решихме, благодарение на сестра ми, която се нави да ни закара. Пристигнахме към 18.00 часа, другите отбори се бяха вече настанили. Вила „Мизия” е разположена в най-високата част на парк „Кайлъка” в гориста местност над три язовира, стаите са с отделен санитарен възел и тераси, фойето, ресторанта и първият етаж със стаи са разположени на едно ниво, като стаите са отделени с три стъпала - управителя на вилата се беше справил отлично със рампата и за количките нямаше никаква преграда.След като се настанихме Пламен се разположи в кухнята и започна приготвянето на вечерята. Междувременно аз, Боги и Жельо уточнихме как ще протекат утре състезанията по шах и петанка. Решихме 7-те отбора, които са се записали за участие да играят всеки срещу всеки и накрая  да се отчетат победи и точкова разлика. За шаха решихме да е с елиминации по три срещи.
    Вечерята беше приготвена на време от Пламен и направихме една обща маса, на която седнахме, хапнахме и си поговорихме с приятели, с които не се бяхме срещали отдавна, а с други се бяхме познавали само по скайп.
    На сутринта, след като закусихме, се отправихме към терена ,където да проведем състезанието по петанка.В  него взеха участие отборите на Варна, Севлиево, Бургас, Стара Загора, Козлодий, Кубрат и Плевен. Борбата беше оспорвана, а и денят беше много горещ за това, след обяда, решихме да направим следобедна почивка до 16.30 часа. В помеждутъка от обяд до 16.30, успяхме да довършим турнира по шах в който се бяха включили представители от Плевен, Севлиево, Бургас и Варна. На първо място се класира преставителя на гр.Плевен- Юсейн Мусамединов Салиев, на 2-ро място се класира преставителя на спортен клуб „АЛФА”- Давид Десев, а на 3-то място се класираха Георги Пачев - Плевен и Георги Георгиев- Бургас. Най-разгорещените решиха да карат без почивка- Варна, Бургас, Стара Загора си продължиха борбата, а ние се включихме в 16.30 , но за това пък качествено - Севлиево успя да вземе две победи- е вярно, едната служебна, но все пак от един от лидерите - Кубрат. С решителните следобедни победи нашият клуб „АЛФА” успя да се класира в призовата тройка в крайното класиране .
  Във 20.30 вечерта започна тържественото награждаване и галавечеря. След награждаването на призьорите в състезанията по шах и петанка престъпихме към веселата част от вечерта.И маше много смях, музика и забавни разговори почти до зори...
       На сутринта ни посрещна дъжд и хладно време, като че ли беше чакало да свършим състезанията и да се развали...След като закусихме обилно с пържените филийки на Пламен, се сбогувахме с приятелите -с тари и нови, които открихме тук и всеки пое пътя за в къщи. Този път имаше достатъчно място и само с два автомобила успяхме да се приберем в Севлиево. Завърши успешно първото състезание организирано от спортен клуб „АЛФА” Севлиево . До големи фалове като че ли не се стигна. Нашият клуб успя да завоюва едно 2-ро място по шах и едно 3-то място по петанка и много нови приятели и съмишленици. Искаме да изразим нашата искрена благодарност на хората, които помогнаха да се осъществи това - приятелите ми от ДОТ БЪЛГАРИЯ - Краси, Владо, Мария и Хриси, Ива Бонева от Габрово и всички по горе споменати фирми..Надяваме се догодина да успеем да организираме отново подобно състезание.

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy