Здраве
Генетично модифицираните организми невидима заплаха
Hristo Vatev
Здраве
Петък, 18 Декември 2009 14:28
 
Интересни статии за здравето
Hristo Vatev
Здраве
Петък, 18 Декември 2009 00:04
Интересни статии за здравето
 
Чипът на щастието
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 13 Декември 2009 10:37

Отдавна се вярва, че няма пряка пътека, която без излишни отклонения да води към щастието.
Всъщност има и тя е съставена от редица малки крачки, които с времето все по-често пропускаме да направим.

Предлагаме ви няколко ефикасни метода, чрез които можете лесно да насочите живота си към по-добро.


Търсете промяна – рутината може да превърне ежедневието ви в монотонно съществуване. Ставате непродуктивни и по-податливи към негативни емоции и стрес. Решението е да направите нещо ново и различно, колкото и малко да е то.

Търпението е здравословно - прибързаните решения, които взема един човек в напрегната ситуация, могат да скъсят живота му с години. Само когато се научите да бъдете търпеливи, ще усетите колко по-спокоен, пълноценен и хармоничен живот сте започнали да водите.

Правете комплименти - отделете по няколко минутки на ден, за да обърнете внимание на всички неща, които харесвате у себе си. Не пропускайте да направите същото и с приятелите си. Добрата дума, когато е искрена, може за секунди да оправи настроението и на всеки.

Научете се да се извинявате – ако сте били груби, несправедливи или прекалено критични към някого, дори и към себе си, не се колебайте да се извините. Така ще се почувствате по-добре и ще се научите да сдържате гнева си в бъдеще.

Прощавайте – бъдете снизходителни към себе си, когато направите някоя грешка. Излишно е да се самообвинявате, защото, каквото е трябвало да се случи, се е случило. Когато другите ви засегнат с поведението или думите си, не им се сърдете. По-добре е да се опитате да разберете какво ги е провокирало да се държат по този начин с вас.

Празнувайте – едно парти с приятели е сигурен начин да си набавите положителни емоции, които понякога са по-животоспасяващи и от кислорода.

Изразявайте любовта си – казвайте „Обичам те” всеки път, когато го почувствате. Хората наистина имат нужда да чуват тези думи.

Бъдете уверени – понякога просто се налага да застанете твърдо зад позициите си и да заявите: „Аз съм тук и заслужавам да получа това, което искам”.

Потърсете детето в себе си –Колкото по-често играете с децата или внуците си, толкова по-ясно ще можете да разберете тайната на щастливите детски дни. Тя не е липсата на отговорности, за които да се тревожиш, а способността да оценяваш неповторимостта на всеки миг.

Споделяйте добрите новини – не проявявайте излишна скромност и винаги, когато ви се е случило нещо хубаво, колкото и нищожно да ви се струва то, споделете го с членовете на семейството или с приятелите си.

Благодарете – дори и за най-дребните жестове и услуги, които правят останалите за вас. Думата „благодаря” често е напълно достатъчна, за да разберат хората, че сте оценили подобаващо стореното от тях.

Поставяйте се на мястото на другите – този подход помага винаги, когато се окажете в центъра на даден професионален или личен сблъсък. Разбирайки мотивите и нагласите на другите, ще стигнете по-бързо до положителната развръзка на всяка сложна ситуация.

Закусвайте – една от основните причини хората да се чувстват щастливи е доброто самочувствие. То от своя страна неизбежно е свързано с добрата фигура, а тя – с редовната закуска. Изследванията са категорични, че хората, които ядат сутрин, са по-слаби от тези, които пропускат това дневно хранене.

Осигурете си достатъчно количество витамин D – хората с ниско съдържание на витамин D в организма са по-податливи на рискови болести като рак, диабет и затлъстяване. Можете да си набавите доза от този витамин посредством слънчеви бани. 10 минути на ден в компанията на приятните лъчи на пролетното слънце са напълно достатъчни.

Дишайте дълбоко – това просто действие намалява количеството стрес, натрупано във вашето тяло, и подобрява кръвообращението ви.

Стойте изправени – изправената стойка на тялото ви прави да изглеждате по-високи и слаби и освен това намалява редовните болки в гръбначния стълб.

Ходете пеша – според изследване на Университета в Джорджия студентите, които ходели пеша около 40 минути на ден, се радвали не само на по-добро здраве, но и на по-бързо възстановяване след прекарани инциденти.

Яжте черен шоколад – той съдейства за понижаването на високото кръвно налягане и намалява риска от появата на диабет.

Не крадете от времето си за сън – по-малко от седем часа сън на денонощие увеличава опасността от затлъстяване, а по-малко от пет е сигурна индикация за развитието на сериозни сърдечни проблеми.


http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=6455 
Проф.Мермерски: Храната може да подмладява
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 13 Декември 2009 10:32
Авторът на първата българска книга за антиейджинг медицина проф. Христо Мермерски за здравословното хранене- Профeсор Мермерски, Вие сте автор на първата българска книга, посветена на антиейджинга. Кое е най-важно за скоростта, с която остарява организмът ни – гените, духът или това, с което се храним?- От 54 години търся отговор на този въпрос и с него е свързана книгата ми „Лечение и забавяне на стареенето чрез хранене с лечебни и противоракови храни”. Тя е продължение на предишната ми книга „Българска енциклопедия за народна медицина и здраве”. Хората проявяват интерес, когато вече са се разболели и е късно.Изследвания на Световната здравна организация показват, че при 70 на сто от хората, които умират преждевременно, причината е в лошия, бих казал, престъпен начин на хранене. Разбира се, по-уязвими са генетически обременените хора.

Авторът на първата бългaрска книга за антиейджинг медицина проф. Христо Мермерски за здравословното хранене

Профeсор Мермерски, Вие сте автор на първата българска книга, посветена на антиейджинга. Кое е най-важно за скоростта, с която остарява организмът ни – гените, духът или това, с което се храним?

От 54 години търся отговор на този въпрос и с него е свързана книгата ми „Лечение и забавяне на стареенето чрез хранене с лечебни и противоракови храни”. Тя е продължение на предишната ми книга.
„Българска енциклопедия за народна медицина и здраве”, която е преиздавана седем пъти и се ползва с голямо внимание от читателите, за съжаление от по-възрастните. Хората проявяват интерес, когато вече са се разболели и е късно.
Изследвания на Световната здравна организация показват, че при 70 на сто от хората, които умират преждевременно, причината е в лошия, бих казал престъпен начин на хранене. Разбира се, по-уязвими са генетически обременените хора.

Как се храним ние, българите?

Българинът започва със салата и ракия, продължава да пие с ордьовъра, преминава към супата, след което пие вино. Основното ястие обикновено е с месо. След това изяжда десерт, след него – някакви плодове.
И организмът се чуди откъде да започне, защото едни храни имат кисела реакция, други алкална, трети неутрална.
Оттам започват петте етапа на заболяването на човека. През първия етап човек чувства тежест в стомаха, на втория получава киселини, през третия – гастрит или язва Четвъртият етап е рак на стомаха или дебелото черво. На петия етап човекът умира. Срамота е една интелигентна личност да не знае това, с което се храни, дали лекува, или причинява болести.

Кои са най-вредните хранителни навици на българина, освен безразборното смесване на храни?

Ако отидем в един училищен павилион, ще видите как децата ядат дори не боклуци, а отрови. Човек трябва да приема не повече от 7-8 грама сол дневно, а само един сандвич съдържа толкова. Да не говорим за солетите, по които има зрънца сол. Около 70 процента от храните по магазините са отровни.
Да вземем за пример кока-колата. Тя има консервант, има стабилизатор, оцветител и много захар. Всичко това вреди на организма.

Казвате, хората твърде късно се сещат да се хранят здравословно. Има ли конкретна възраст, на която човек трябва да се ориентира към хранене в духа на антиейджинга?

Книгата ми е насочена към младите хора. Ако човек започне да се храни здравословно в младежка възраст, ще запази своята жизненост и младост до 80-90 години.
Когато сърцето, отделителната система, кръвоносната система са заболели, вече е твърде късно. Но в млада възраст хората не се замислят за тези неща.

Какви насоки за храненето и начина си на живот ще получат хората от Вашата книга?

В нея става дума за природна медицина – да използваме това, което ни предлага природата, за да съчетаем удоволствието от храненето с лечението и предпазването от болести. В Англия не можеш да бъдеш домашен лекар, ако не си изучавал един семестър природна и народна медицина. У нас почти не се говори за тези неща.
Да вземем киселото мляко – в него се съдържат осемте незаменими аминокиселини. Лактобацилите в него са много важни за нашата микрофлора. Когато се пият антибиотици, те я унищожават, получава се дисбактериоза и ако микрофлората не се възстанови, се получава рак на стомаха, рак на дебелото черво. Киселото мляко помага за възстановяване на микрофлората и предпазва от такива заболявания.
Още през 1894 година делегация от института „Пастьор” идва да види защо има толкова столетници в България Установяват, че това се дължи на киселото мляко. Затова и кръщават млечнокиселата бактерия на името на Бълтгария – лактобацилус булгарикум.
Друг пример – северните народи не страдат от язви и гастрити или рак на стомаха и дебелото черво, защото консумират много картофи. Картофите са уникален природен продукт, защото имат алкална реакция, добри хранителни качества и съдържат голямо количество витамин С, който е антиоксидант и забавя стареенето.
В книгата си посочвам 11 раздела храни с противораково действие, описал съм биологичния, химичния и хранителния им състав, какви са лечебните им качества, кои болести лекуват и рецепти за лечебно хранене.
В края на книгата съм посочил една уникална рецепта от допълващи се компоненти, които имат т. нар. синергично действие – всяка съставка усилва действието на останалите. Тя включва кисело мляко, мед, пектин, орехи. Пектинът премахва тежките метали от организма. Орехът помага човек да поддържа мозъка си, да поддържа паметта си. Добре е всеки ден да се приемат по 40-50 грама орехи. В меда се съдържат 22 от 24-те микроелемента, необходими на човека Той е събиран от хиляди цветове, които имат лечебни качества.
Бащата на съвременната медицина Хипократ казва – нашата храна трябва да бъде нашето лекарство.

Достъпно ли е за българина антиейджинг храненето?

Разполагаме с всичко необходимо. Има около 250-300 вида лечебни храни, от които в България нямаме само бананите и цитрусовите плодове.
Хората купуват лекарства и хранителни добавки. Не знаят, че вътрешното състояние на организма има външен израз. Ако консумирате по 2-3 настъргани моркова дневно с малко олио, защото витамините Е и А са мастноразтворими, тогава и косата, и кожата, и очите Ви ще бъдат красиви.

Голямата част от храните ни обаче не са екологично чисти. Как се отразява това на ефекта от храни, които иначе са лечебни?

Не трябва да се абсолютизира. Не може да получите напълно екологично чисти храни, защото ако имате гъгрица в житото, тя е отровна и ще ви съсипе стомаха. Следователно, не може да не използвате някакъв химичен препарат. Трябва да се търси равновесието.
Баща ми - селски даскал - казваше: "Сине, всяка крайност е лоша".
Ние изядохме фъстъците на Судан и на Корея, в които има афлатоксини, стотици пъти по-отровни от редица химични съединения. Те причиняват рак на бъбреците, на черния дроб, на отделителната система и т. н. Изядохме 20-годишно месо от Ирландия. Представяте или си какви канцерогени има в него? Важно е да имаме контролиращ орган, който да не допуска подобни неща.

Може ли лечебните храни да компенсират вредното въздействие на средата, в която живеем?

Ще дам един пример. Руският професор Борис Токин отива в Азербайджан. Вижда как пелмените се правят, докосват ги с мръсни ръце, но хората не се заразяват с различни болести. Установява, че това е заради лука и чесъна.
Той прави следния експеримент: счуква чесън и го слага в една чаша, а в друга слага 80 болестотворни микроорганизми. Без да допира двете чаши една до друга, ги захлупва с капак. След един час болестотворните организми са унищожени. Това е защото чесънът съдържа фитонциди, които имат антимикробно и антивирусно действие.
Ще ви кажат, че ако отидете на Витоша, от чистия въздух ще станете много здрави и силни. Истината е друга – ако сложите същите тези микроби под една ела или бор, след 36 минути тях няма да ги има. Ако ги сложите под орех – след 18 минути, под дъб или ясен – след половин час. Природата унищожава микробите и създава великолепна среда.

http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=4534
 
Кои правила трябва да знае болният, за да оздравее по-бързо
Hristo Vatev
Здраве
Вторник, 17 Ноември 2009 14:43

Всеки болен, който иска да оздравее, трябва да помни и строго да изпълнява закона на оздравяването, който гласи: няма болест, от която да не може да оздравее или да се подобри, щом има силна вяра и е започнал своевременно и правилно лечение. Тази вяра трябва да блести в него с голяма сила. Поддаде ли се обаче болният на съмнение и отчаяние, трудно може да му се помогне.

Ако болният има вяра в лечението, но няма сили сам да го приложи, то за да получи резултат, трябва да намери здрав човек, който твърдо да вярва в това лечение, за да му помага.

Някои болни в желанието си по-бързо да се излекуват правят много повече приложения, отколкото са дадени в плана на болестта им. Такива болни трябва да знаят, че многото не помага, а често пречи на лечението.

Болният трябва да има предвид, че обикновено първите седем дни от прилагането на плана за лечението са най-трудните. След това всичко става навик и даже удоволствие.

Прилагайки природолечение, болният трябва да бъде разумен, като за целта се пази от настинка, особено от инфлуенца, защото те могат да пробудят в него някое старо заболяване, а също така и от преумора, която е най-големият враг на здравето, а следователно и на оздравяването му.

Кога и как да се прекъсне лечението

Лечението не може и не трябва да продължава вечно, защото то е едно ненормално състояние за организма, наложено временно от болестта. Затова, щом се излекува, болният трябва постепенно да прекъсне лечението. А че е настъпило оздравяване, се установява по това, че болният се чувства бодър, свеж и възроден.

Самото прекъсване на лечението не трябва да става изведнъж, а постепенно. Болният трябва да спазва следната постепенност: ако в деня, в който вземе решение да прекрати лечението си и постепенно в продължение на 7–10 дни спре различните манипулации, а също и пиенето на препоръчаните отварки, в негов интерес е да продължава самовнушението, плодо- или гроздолечението (ако сезонът позволява), както и природосъобразното хранене с млечно-растителна храна. Особено много трябва да се пази от инфлуенца и преумора. Със спазване на тези съвети той ще се предпази от ново заболяване в бъдеще.

Как трябва да живее оздравелият, за да не се върне болестта му

Мнозина след оздравяването си, вместо да вземат поука от болестите и страданията си, като поправят начина на живот и мисленето си, вършат точно обратното, забравяйки, че старите страдания могат отново да се върнат.

Да бъдеш излекуван, за много хора значи да можеш да ядеш, да живееш и да постъпваш както всички. Тук му е мястото да повторя великия принцип, че хроничното боледуване се нуждае от продължително лечение. Недостатъчното функциониране на жлезите, нервите, изтощаването на силите на човека често са неизлечими, както белезите по кожата. Човек може да ги маскира, като се храни с мярка и разумно и като спазва равновесието в организма си. Трябва обаче да се приемат необходимите ограничения, винаги да се спазват предписаният режим, равновесието на организма, хигиенните грижи и да се намаляват амбициите.

Съветваме още тези болни, които с големи усилия са оздравели от тежки болести, да помнят, че необходимото условие за запазване на здравето е спазването на природосъобразния режим. Не бива да се забравят думите на Сенека: „Не ни е даден кратък живот; ние сме, които го правим такъв“. И наистина много от хората съзнателно или не са същински самоубийци. Защото са свикнали да гледат на тялото и на функциите му като на нещо, за което не трябва да се грижат, напротив, могат безнаказано да го рушат, а то като вълшебник да се възстановява от само себе си.

http://www.dunov-knigi.com/pravila-trabva-znae-bolniat-ozdravee-pobarzo-p-2200.html

 
Водораслите
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 09 Август 2009 12:58
Супер храни

водораслиТова е част от мейла, изпратен ми от наша приятелка, и ми се стори, че е важно да го споделя с всички вас:
Реших да споделя щастието си от една група супер храни – микроводораслите АФА, хлорела и спирулина. Те са известни като супер-храната на 21в.

Микроводораслите са в основата на хранителната верига. Останалите биологични видове се появяват милиарди години след тях. Заедно с макроводораслите те са източник на 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от кислорода. За разлика от повечето храни, които се отглеждат в замърсения горен почвен слой, микроводораслите растат в чиста вода. Приемат се в органичен вид, без да се подлагат на термичната обработка на готвенето.

Микроводораслите са най-богати на:

- белтъчини – около 60%, пълноценни и лесноусвоими

- всички заменими и незаменими аминокиселини, близки по съотношение до тези в човешкото тяло

- хлорофил – зелен пигмент с мощен кръвотворен ефект и антиоксидантен ефект

- фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие

- бетакаротин

- пълна гама жизненоважни минерали и витамини в лесноусвоима, органична форма

- фенилетиламин, вещество повлияващо добре концентрацията

- ненаситени мастни киселини, особено Омега-3 и Омега-6

- ДНК – съдържат 4%, което има силен подмладяващ ефект

 
Цветен прашец
Hristo Vatev
Здраве
Събота, 08 Август 2009 15:33

Цветния прашец е удивителен продукт, предоставян ни щедро от природата и събиран за нас от пчеличките. Той съдържа в себе си всичко необходимо за живота - богатство от витамини, микроелементи, ензими, аминокиселини, растителни хормони и още много други.

* съдържа всичките незаменими аминокиселини, по протеиново съдържание превъзхожда всички животински продукти (месо, млечни, яйца), както по количество така и по качество (съдържа от 5 до 7 пъти повече аминокиселини от колкото в кое да е месо или животински продукт на база едно и също количество, и протеините в цветния прашец са много по-лесно усвоими от организма ни, отколкото животинските протеини. Така например 2 супени лъжици цветен прашец се равняват по протеиново съдържание на 140 грамова свинска пържолка, но без всички съпътстващи я лоши мазнини, химикали и животински хормони.

* богат е на следните витамини - C, B1, B2, B3, B5, B6, Е, Фолиева киселина, H (Биотин)
* един от малкото растителни източници на витамин В12
* съдържа редица микроелементи - фосфор, калий, калций, натрий, магнезий, мед, желязо

 
Създаване на Цветна жизнена диета
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 12 Юли 2009 09:22

Задоволяване
на енергийните ви изисквания

В последните години членове на научната и медицинската общност стигнаха до заключението, че физиологията на човешкото тяло е така конструирана, че естествената продължителност на живота може да бъде около 150 години. Възможно е да живеем толкова, ако поддържаме отлично здраве. Фактори като емоциите ни, околната среда или равнището на стрес оказват влияние върху продължителността на живота ни така, както храните и напитките, които консумираме. Създаването на хармоничен и уравновесен начин на живот, който включва адаптиране на диетата ни, може да има сериозен ефект върху способността да живеем без болести до дълбока старост.
Когато планираме цветното си меню, трябва да вземем предвид начина си на живот и наученото от глава 4, особено стр. 115–120, Как да хармонизираме диетата си с биоритмите.
Например можете да решите да си приготвите загряващо ястие, което стимулира телесните системи. Ястие, основано на оранжевото или червеното, може да направи чудеса в студените дни или за хора, които имат проблеми с кръвообращението или са в депресия. От друга страна, храна с освежаващ зелен или лилав ефект ще охлади тялото и ще успокои нервната система. За да подпомогнете умствените си способности, когато работите или учите, яжте жълти храни. Във всеки един от тези случаи се уверете, че консумирате храна само с този цвят, за да подсилите енергията на определен център. След като вече сте хармонизирали енергията на този център, можете да намалите съотношението на този цвят храна, като се върнете към ястие с различни цветове. Равновесието е ключът към цветното готвене.


 
Тайната на автоимунните заболявания е разкрита
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 12 Юли 2009 08:29
Тайната на автоимунните заболявания е разкрита
Написано от Маг Селена

Следващите редове, драги читатели, не са предназначени да ви хвърлят прах в очите, да ви утешат с неизпълними обещания или да погъделичкат авторската суетност.

Това са изстрадани редове, които целят да облекчат или оздравят "неизлечимо" страдащите от т.нар. автоимунни заболявания.

Статията не е написана по известните научни канони, за да не помисли някой, че е поредната "научна нелепица", въпреки че този, на пръв поглед волнодумен, текст има претенцията да поднася една наистина обоснована, нова и необорима парадигма.

И така - време е да се сложи край на досегашната тъмноиндийска (от "тъмна Индия") диагностика и на произтичащия от нея болестен и терапевтичен кошмар за милиони пациенти, които страдат излишно и просто умират преждевременно от погрешната и токсична терапия, а не от лекуваната с нея болест!

Едва ли трябва да привеждам и примери в подкрепа на това нелицеприятно твърдение. По-важното е, че за жертвите на автоимунните болести вече се привижда светлинка в тунела. Всичко зависи - отчасти от самите вас, драги читатели и пациенти, а най-вече от държавните здравни фактори, от независимите медицински университети, клиники и експерти.

Аз не крия своите разработки и идеи, а отдавна търся специалисти-клиницисти и заинтересовани институции за едно активно, честно и неотложно сътрудничество. Има още безчет въпроси по темата, които чакат своя отговор. Аз положих само един камък в основите на медицината, която иде и от която се нуждаят всички неизлечимо - засега - болни.

Автоимунните заболявания и ключът към тяхната тайна са само една незначителна част от много по-обхватната теория (или парадигма) за медицината на бъдещето. Никой не знае броя на тези болести.

Ще сгреши всеки, който каже: "Това не ме засяга"...
Ще приведа само две обстоятелства, доказващи подобна опасна грешка.


 
Скритата сила на семето
Hristo Vatev
Здраве
Четвъртък, 14 Май 2009 00:31
Скритата сила на семето 

                               Автор: д-р Петър Найденов 
 

Всяка година, когато дърво и камък се пукат от студ, под снеговете, дори и в най-далечните полярни области, животът не престава. Мъничките семенца, в които е скрит той, са така устроени, че без проблем да издържат до следната пролет. За това от много голямо значение са съдържащите се в тях полиненаситени мастни киселини, които не се страхуват и от най-лютата зима! 

Мъдрата Природа е концентрирала огромна жизнена сила в семената на растенията. И когато напролет почвата се размрази и земята е пълна с живителна влага, от тях започва новият цикъл на живота. 

Почти всеки днес знае колко е полезно да се ядат сурови и накиснати ядки и семена, както и пресни кълнове. Въпреки че в тях се съдържат много и различни полезни съставки, без съмнение най-голямата сила на тези храни се дължи именно на моно- и полиненаситените мастни киселини, които те ни осигуряват. Те са наречени незаменими или есенциални (ЕМК), защото ние не можем да си ги произвеждаме сами и трябва задължително да ги понсумираме всеки ден. Само че има един голям проблем:

Откъснати от природата, хората от градовете ядат все по-малко висококачествени, сурови и пресни растителни масла. Престоят, контактът с кислород и светлина, и преработването (особено готвене на повече от 40-50° С) бързо разрушават ЕМК. Липсата им води до най-различни болести, защото се нарушава структурата на клетките и не може да се регулира обмяната на тъканно и клетъчно ниво. Или казано по-простичко, без ЕМК сме загубени…

 
РЕХАБИЛИТАЦИЯ В МОСКВА
4E4I
Здраве
Вторник, 31 Март 2009 20:38
ЗДРАВЕЙТЕ ОТНОВО!ПАК СЪМ АЗ-4E4I.ИИИ ПАК ЩЕ СПОДЕЛЯ С ВАС 1 РЕХАБИЛ.ЦЕНТЪР.ТОЗИ ПЪТ В РУСИЯ,МОСКВА.ОТНОВО СЕ ЗАНИМАВА С ПАЦИЕНТИ,СТРАДАЩИ ОТ ДЦП,С ГРЪБНАЧНОМОЗ.ТРАВМИ И Т.Н.ПОПАДНАХ НА САЙТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЯКИМ,ТАКА ЧЕЕЕЕЕЕЕ М Е Р С И Я К И ! http://www.dikul.ru/ Ц Е Л У В К И
 
МАРЧЕВ: МУЛТИМЕДИЙНА МЕДИЦИНА (4хМ)
Hristo Vatev
Здраве
Петък, 20 Март 2009 22:47
http://sotirmarchev.tripod.com/minali.htm

 
Живот по пътя на изцелението
Hristo Vatev
Здраве
Петък, 20 Март 2009 10:23

източник
Живот по пътя на изцелението


Луиз Хей

Луиз Хей е водеща фигура в движението "Нова епоха". Тя е един от най-големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с трудности живот, съдбата й е пример за това, как и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат.
Изключителните й прозрения за връзката между мисълта и болестта са резултат не само на информация от първа ръка, но и от личен опит: тя успява да се излекува от рак в последния стадий.
Автор е на 14 книги, от които в България са преведени "Излекувай тялото си", "Излекувай живота си", "Силата е в теб", "Мисли от сърцето", "Медитации за изцеление на живота", "Живот!"
За книгите си Луиз Хей казва:
Моите книги не лекуват никого. Те събуждат у вас способността да допринесете за процеса на собственото си изцеление.
За да станем цялостни и здрави, трябва да балансираме тялото, ума и духа. Необходимо е да се грижим добре за своите тела. Необходимо е да имаме положителна умствена нагласа за себе си и за живота. А освен това е необходимо и да имаме силна духовна връзка. Когато тези три неща са уравновесени, ние се наслаждаваме на живота. Никой лекар, никой лечител не е в състояние да направи това за нас, ако ние самите не изберем да вземем участие в процеса на лечение. ЗНАЯ, че болестите могат да бъдат победени просто чрез преодоляване на старите мисловни модели.
Преди няколко години ми поставиха диагноза рак на влагалището. Тъй като бях изнасилена на 5-годишна възраст и детството ми бе изпълнено с насилие, не беше случайно, че ракът се прояви в областта на влагалището. От няколко години бях учител по самолечение и сега разбрах, че ракът ми се удава възможност да практикувам върху себе си и да докажа онова, на което учех другите.


 
Още за клиника "Нейровита"
joan2112
Здраве
Четвъртък, 19 Март 2009 18:41

Русия с нов метод за лечение на рак

Руски учени под ръководството на известния и в България невролог професор Андрей Брюфовецки са разработили нова методология за лечение на рак чрез стволови клетки. В интервю за БНТ професорът беше категоричен, че скоро раковите тумори, включително и мозъчните, ще могат да бъдат лекувани.

Мнозина българи са минали през клиниката Брюховецки, признат за един от най-добрите лекари в света в областта на тежките травми на гръбначния стълб и главния мозък. Някои пациенти даже са оставили незабравими следи.

Проф. Андрей Брюховецки:
"Най-интересният случай е вероятно с българско момченце,което идва на лечение при нас Възпитава го баба му. Майката е била бременна, удря я автомобил, майката не я спасяват, но спасяват детето. Виждал съм как на клетъчно ниво това българско момченце се възстановява. Показва много добри резултати, започна да ходи, възстанови се речта му".

Брюховецки, при който преди години се лекува и Вера Кочовска, си е спечелил славата на човек, който се захваща на пръв поглед с безнадеждни каузи. Сега професорът и екипът му разработват нова технология за лечение на рак. Идеята е към туморите да се насочват здрави стволови клетки, които да препрограмират болните към възстановяване.

Проф. Андрей Брюховецки:
"Ако този механизъм правилно се регулира, ние стигаме до теорията за биоуправление, регенераця и този тумор може да бъде излекуван."

За стволовите клетки - основата на човешкия организъм, Брюховецки говори с неприкрито възхищение. Руският лекар не се е отказал от идеята си да направи клиника за лечение със стволови клетки и в България, но твърди, че за това е нужно политическо решение. Иначе, е решен да продължи да променя към по-добро живота на тежко болни хора. Както сам казва - бори се и търси, намери и не се предавай.

Интервюто на Цветана Кръстева с професор Брюховецки гледайте утре сутрин в "Денят започва".

Автор: Цветана Кръстева - кореспондент на БНТ в Москва
ИЗТОЧНИК


 
Ще ни лекуват без хапове
Fancho
Здраве
Сряда, 25 Февруари 2009 12:08
Лекарствата няма да са нужни при алтернативния метод на лечение
 
Ще ни лекуват без хапове
25 февруари 2009 
Източник - News.dir.bg
Нов медицински метод - наречен биофийдбек, помага да се контролират физиологичните процеси в човешкото тяло и да се лекуват болести без употребата на медикаменти.
У нас алтернативното лечение ще бъде популяризирано от Българската асоциация по биофийдбек, съобщи Станни Ненхоф - биофийдбек терапевт и председател на новата организация, предаде БГНЕС.
Асоциацията ще разпространява новия терапевтичен метод у нас, ще извършва изследвания и научна работа в тази област. При алтернативния метод на лечение се използва модерна техника, която се свързва с различни сензори по човешкото тяло. Може да бъде "анализирана" дейността на мускулите, сърдечната честота, кръвното налягане, телесната температура, електрофизичните процеси в мозъка, дихателната функция. На базата на получените данни терапевт подготвя индивидуална програма за пациента, който съзнателно трябва да контролира състоянието на тялото си.
Методът е широко разпространен на Запад и се използва като съпътстващ за лечението на хипертония, проблеми с дишането, депресия, страхове и фобии, зависимости, тикове. На тренинг се подлагат и хора, които често са изложени на стрес.
Десет сеанса с невротерапевт биха повишили значително концентрацията и подобрили интелектуалния потенциал на всеки човек, каза на пресконференцията полският невролог д-р Алиция Кубик. Клиничният и здравен психолог д-р Йорг Прилер - гост от Австрия, посочи, че биофийдбекът се използва в родината му при лечение на алкохолизъм и други зависимости, както и при натоварване на спортисти.
Българската асоциация по биофийдбек организира на 28 февруари информационни кампании за приложението на новия метод, които ще се състоят в кабинетите на организацията в София.
 
Тес - Универсално Помощно Лечебно Средство
Hristo Vatev
Здраве
Четвъртък, 19 Февруари 2009 12:52
допълнителна информация
Нова революционна техника за себеусъвършенстване, самопомощ и подобряване на здравето. За да научите повече посетете www.emozdrave.info


Още клипове 
Нов мисловен метод
Hristo Vatev
Здраве
Четвъртък, 19 Февруари 2009 12:09
Hei
 
Защо се разболяваме и как оздравяваме
Hristo Vatev
Здраве
Сряда, 18 Февруари 2009 23:01
Защо се разболяваме и как оздравяваме

 
курс "Акордиране на човешкото тяло"
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 08 Февруари 2009 15:32

Здравейте, приятели. Ще започна курс, който се нарича "Акордиране на човешкото тяло", който ще обхване следните основни раздели:

Дишане

Хранене

Движения

Материален човек

Мисъл

Воля

Ментален човек

Развитие на добродетели

Духовен човек

Курса ще се води като се поставят темите във форума тук или се изпращат по имейл. Който желае да получава курсовете нека изпрати имейл на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и напише, че иска да получава новини.
Курса ще представлява елементарни упражнения, които примерно ще се правят за една седмица и след това ще се обсъждат и ще се извлича полезния ефект. След всяка седмица ще се пише ново упражнение и пак ще се започне практикуването му. Упражненията ще започнат по реда на темите - дишане, хранене, движения, мисли, воля, развитие на добродетели.
Курса ще е насочен основно към практически упражнения и изцяло прилагане в нашето ежедневие на нещата в него.
Този курс е предназначен за всички, които желаят да подобрят своето здраве, своите добродетели. А също и който желае да изгради полезни навици в живота си.
Ще започне на 27.02, а за завършването му не е предвидено такова и ще продължи максимално дълго във времето.
Приятели, ще се радвам да бъдем в това предизвикателство заедно и да участвате.

 
Хипотерапия
tonq stoqnova
Здраве
Петък, 23 Януари 2009 22:36

Аз съм Тоня Стоянова. Искам да ви разкажа как конете могат да лекуват.

Още в древността Хипократ открива благоприятното въздействие на конете върху човешкия мозък, но не успява да завърши своето проучване в тази област.

През 1982 година в Германия са направени нови научни изследвания, доказващи че конете наистина могат да лекуват. Това ново лечение е наречено Хипотерапия. Хипотерапията помага при епилепсия, инсулти, детска церебрална парализа, аутизъм, дископатия и др.

Аз мога да говоря за лечението на детска церебрална парализа, защото самата аз съм с тази диагноза. При това заболяне има нарушения в различни центрове на мозъка. Биополето на коня въздейства върху тези центрове като ги стимулира да извършват правилно дейността си. Започва се с пет минути на ден като се увеличава постепенно да като се стигне до един час на ден. Най-добре е при езда е без седло и да има пряк допир между коня и пациента така се постига по добър резултат. Когато яздите, движенето на коня подобрява равновесието. Ето защо по време на езда мястото не трябва да е равно.

 
НачалоПредишна12СледващаКрайСтраница 1 от 2

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава