Хипотерапия
tonq stoqnova
Здраве
Петък, 23 Януари 2009 22:36

Аз съм Тоня Стоянова. Искам да ви разкажа как конете могат да лекуват.

Още в древността Хипократ открива благоприятното въздействие на конете върху човешкия мозък, но не успява да завърши своето проучване в тази област.

През 1982 година в Германия са направени нови научни изследвания, доказващи че конете наистина могат да лекуват. Това ново лечение е наречено Хипотерапия. Хипотерапията помага при епилепсия, инсулти, детска церебрална парализа, аутизъм, дископатия и др.

Аз мога да говоря за лечението на детска церебрална парализа, защото самата аз съм с тази диагноза. При това заболяне има нарушения в различни центрове на мозъка. Биополето на коня въздейства върху тези центрове като ги стимулира да извършват правилно дейността си. Започва се с пет минути на ден като се увеличава постепенно да като се стигне до един час на ден. Най-добре е при езда е без седло и да има пряк допир между коня и пациента така се постига по добър резултат. Когато яздите, движенето на коня подобрява равновесието. Ето защо по време на езда мястото не трябва да е равно.

ПРЕЗ ЛЯТОТО ЯЗДЯ ВСЕКИ ДЕН , А ПОНЯКОГА И ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН С МОЯ КОН. ТОГАВА ИМАМ НАЙ ГОЛЯМО ПОДОБРЕНИЕ. ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ИЗПРАВЯМ И ДА СЕ ЗАДЪРЖАМ ПРАВА.
ПО ДИСКАРВЪРИ КАЗАХА ЧЕ 90% ОТ ХОРАТА С ДЦП КОИТО ЯЗДЯТ СА СЕ ВЪЗСТАНОВИЛИ
НЕКА ВСИЧКИ НИЕ ДА НАПРАВИМ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ 100%

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УСПЕХ
С УВАЖЕНИЕ ТОНЯ
Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава