Още за клиника "Нейровита"
joan2112
Здраве
Четвъртък, 19 Март 2009 18:41

Русия с нов метод за лечение на рак

Руски учени под ръководството на известния и в България невролог професор Андрей Брюфовецки са разработили нова методология за лечение на рак чрез стволови клетки. В интервю за БНТ професорът беше категоричен, че скоро раковите тумори, включително и мозъчните, ще могат да бъдат лекувани.

Мнозина българи са минали през клиниката Брюховецки, признат за един от най-добрите лекари в света в областта на тежките травми на гръбначния стълб и главния мозък. Някои пациенти даже са оставили незабравими следи.

Проф. Андрей Брюховецки:
"Най-интересният случай е вероятно с българско момченце,което идва на лечение при нас Възпитава го баба му. Майката е била бременна, удря я автомобил, майката не я спасяват, но спасяват детето. Виждал съм как на клетъчно ниво това българско момченце се възстановява. Показва много добри резултати, започна да ходи, възстанови се речта му".

Брюховецки, при който преди години се лекува и Вера Кочовска, си е спечелил славата на човек, който се захваща на пръв поглед с безнадеждни каузи. Сега професорът и екипът му разработват нова технология за лечение на рак. Идеята е към туморите да се насочват здрави стволови клетки, които да препрограмират болните към възстановяване.

Проф. Андрей Брюховецки:
"Ако този механизъм правилно се регулира, ние стигаме до теорията за биоуправление, регенераця и този тумор може да бъде излекуван."

За стволовите клетки - основата на човешкия организъм, Брюховецки говори с неприкрито възхищение. Руският лекар не се е отказал от идеята си да направи клиника за лечение със стволови клетки и в България, но твърди, че за това е нужно политическо решение. Иначе, е решен да продължи да променя към по-добро живота на тежко болни хора. Както сам казва - бори се и търси, намери и не се предавай.

Интервюто на Цветана Кръстева с професор Брюховецки гледайте утре сутрин в "Денят започва".

Автор: Цветана Кръстева - кореспондент на БНТ в Москва
ИЗТОЧНИК


Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава