Водораслите
Hristo Vatev
Здраве
Неделя, 09 Август 2009 12:58
Супер храни

водораслиТова е част от мейла, изпратен ми от наша приятелка, и ми се стори, че е важно да го споделя с всички вас:
Реших да споделя щастието си от една група супер храни – микроводораслите АФА, хлорела и спирулина. Те са известни като супер-храната на 21в.

Микроводораслите са в основата на хранителната верига. Останалите биологични видове се появяват милиарди години след тях. Заедно с макроводораслите те са източник на 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от кислорода. За разлика от повечето храни, които се отглеждат в замърсения горен почвен слой, микроводораслите растат в чиста вода. Приемат се в органичен вид, без да се подлагат на термичната обработка на готвенето.

Микроводораслите са най-богати на:

- белтъчини – около 60%, пълноценни и лесноусвоими

- всички заменими и незаменими аминокиселини, близки по съотношение до тези в човешкото тяло

- хлорофил – зелен пигмент с мощен кръвотворен ефект и антиоксидантен ефект

- фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие

- бетакаротин

- пълна гама жизненоважни минерали и витамини в лесноусвоима, органична форма

- фенилетиламин, вещество повлияващо добре концентрацията

- ненаситени мастни киселини, особено Омега-3 и Омега-6

- ДНК – съдържат 4%, което има силен подмладяващ ефект


водораслиСпецифичното за водораслите е, че освен, че са изключително питателни като храна за тялото, те също балансират и пречистват организма, както и са превъзходна храна за ума. Силно повлияват повишаването на бистротата на ума, вниманието и концентрацията. Патентовано е изследване на лекарите Кристиан Драпо и Гите Йенсен за храненето с АФА. Издадения през 2004г. в САЩ патент No 6814961 регистрира храненето с АФА като средство за активиране придвижването на зрели стволови клетки – съпътстващо лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, диабет, множествена склероза, сърдечен инфаркт и регенерация. Пет грама от водораслото АФА засилва производството и циркулацията на зрели стволови клетки от костния мозък, които, пътувайки чрез кръвта, попадат на увредени клетки от сърце, черен дроб, мозък, мускул и ги възстановяват, т.е могат да се превърнат във всеки един вид клетка. Това е революционна теория за лечението и възстановяването. Съгласно тази теория не е нужно да се взимат ембрионални стволови клетки, да се обработват и след това обратно да се инжектират в човека. Според нея костномозъчните стволови клетки напускат костния мозък и пътуват из тялото, грижейки се за лечението и възстановяването на увредени органи през целия живот на човека. Единствената такава природна съставка, известна досега е АФА. Д-р Драпо е посещавал България, има издадена негова книга „Извечната храна”, посветена на АФА.

Спирулина платенсис съдържа 2000 ензима, богата е на магнезий, както и зекасентин, който изключително добре повлиява зрението. Съдъдържа и фикоцианин, гамалиноленова киселина GLA, бетакаротин, също елиминира тежките метали и радиацията. Съществуват различни видове спирулина както като вид, така и като произход. Спирулина платенсис е най-качествената в света и притежава абсолютно всички сертификати за органичност и качество при производство.

хлорелаА сега накратко и за хлорелата. Най-характерен за нея е растежния фактор, както и богатото съдържание на хлорофил. Хлорофилът има кръвотворен ефект. Хлорела спомага за извеждането на тежки метали от организма, подобрява храносмилането, усвояването и отделянето. Съдържа фибри, които стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта бактерии и за редовното отделяне. Има много случаи на хора, които са преодолели язва и гастрит, приемайки хлорела. Външни рани също много бързо заздравяват, когато ги поръсим с малко хлорела.

И така имайки предвид кратката информация за микроводораслите, да пристъпим и към това как се приемат. Няма никакви противопокзания по отношение на количеството, няма опасност от предозиране. Количествата и комбинациите са свободни, според нуждите на всеки. Приемат се под форма на прах, разтворен във вода или сок, капсули, таблетки.

Предимството на водораслите е освен, че са питателни, имат доказан регенериращ ефект (АФА), но така също и са много чиста храна. АФА е диворастящо водорасло, не се използват никакви торове, химикали или пестициди за отглеждането му. Всички водорасли притежават сертификати за органичност.

Източник

Общо Коментари (0)Add Comment

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава