Интересни статии за здравето
Hristo Vatev
Здраве
Петък, 18 Декември 2009 00:04
Интересни статии за здравето
Общо Коментари (1)Add Comment
Milanova73
...
написан от Milanova73, февруари 02, 2011

Какво е Алое Вера?
Алое Вера, или както често го наричат „чудотворно растение”, е над 200 вида, но едва три-четири от тях имат лечебни свойства. От тях Aloe Barbadensis (Miller), известно и като Алое Вера (Linne) е най-лековито.
Алое Барбадензис принадлежи към семейството на лилиите, към което спадат лукът, чесънът и аспержите. То достига зрялост след четири години,когато се преработва и употребява.
За да се извлече полза от Алое Вера, гелът трябва да се приема вътрешно, заради хранителните му качества.
Защо Алое Вера действа?
Алоето предлага богат коктейл от хранителни вещества, чието комбинирано действие и баланс имат по-мощен съвместен ефект, отколкото може да се очаква от механичен сбор на отделните съставки. Това се дължи на факта, че те взаимно подпомагат действието си – ефект, известен като синергизъм. Алое Вера има и адаптогенни свойства, т.е. то е вещество, подсилващо общата устойчивост на организма към вредни влияния като инфекции и стрес.
Къде действа Алое Вера?
Благодарение на хранителните си и антиоксидантни качества, алоето на първо място допринася за естествената защита на епителните тъкани от вредни въздействия Антиоксидантите се борят с разрушителните „свободни радикали” ! Смята се, че те са причинители на много болести, включително някои форми на рак. Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхиалните тръби и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпаления стомах или на астмата.
Как действа Алое Вера?
Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките му допринасят за развитието на клетките и така подпомагат процеса на заздравяване. Но алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият твърдят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Това се дължи на влиянието на алоето върху имунната система, която благодарение на него се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.
Заключение
Алое Вера не е панацея за всички болести и в него няма нищо вълшебно. То действа основно в двете споменати области – епителната тъкан и имунната система. – екзема, псориазис, язви, изгаряния, акне и дори ужилвания и ухапвания,облекчение при стомашни проблеми като колит, дивертикулит и синдром на раздразнените черва,болести, дължащи се на разстройство на имунната система като артрит, астма, следвирусен синдром и лупус.
Ето защо Алое Вера играе ролята на допълнително средство за третиране на различни здравословни проблеми. Но е от изключителна важност винаги да се съветваме с лекаря си, когато се съмняваме в диагнозата или здравословното ни състояние не се подобрява. Самодиагностицирането може да е много опасно и сериозни проблеми могат да се крият зад не особено обезпокоителни симптоми.

Оставете коментар
Трябва да влезете в сайта като потребител, за да коментирате. Моля регистрирайте се, ако все още нямате профил.

busy
 

Потребители

От форума + Анкети

Търсене

Търся
Години между
до
Населено място :
Град
Провинция
Държава